Επιστολή αναγνώστη για την εκδήλωση μνήμης στον Καποδίστριαkapodistrias15Από τον αναγνώστη μας κ. Τάκη Λυκούδη, λάβαμε την ακόλουθη επιστολή, αναφορικά με την πρόταση για καθιέρωση εκδήλωσης μνήμης για τον Καποδίστρια στον Πόρο, που αναφέρθηκε στην εκδήλωση της 1ης Μαρτίου, στη Μητρόπολη του Αγ. Γεωργίου:

Κύριε Κανατσίδη.
Παρακολούθησα χθες Κυριακή (της αναστήλωσης των εικόνων)την εκδήλωση μνήμης από την άφιξη του Ι. Καποδίστρια στον Πόρο και τις ομιλίες του π. Γεώργιου και του πνευματικού ανθρώπου και τ. υπουργού κ. Γ. Καλού. Συγχαρητήρια στους οργανωτές.
Με ενδιαφέρον άκουσα την πρόταση να καθιερωθεί ετήσιος επετειακός εορτασμός τιμής στον μεγάλο Έλληνα-πρωτον κυβερνήτη-και θέλω να επικροτήσω την ιδέα και να συμπληρώσω ότι θα μπορούσε αυτό να οργανώνεται συστηματικά σε ένα σαββατοκύριακο, το τελευταίο του Αύγουστου ή το πρώτο του Σεπτέμβρη, με παράλληλες εκδηλώσεις ιστορικής μνήμης,-ομιλιες για το όνειρο του για την νέα Ελλάδα και ότι πρόλαβε να κάνει, εκθέσεις και ενθυμήματα κ.λ.π.-καθώς και ναυτικούς αγώνες, αναπαράσταση της άφιξης με αρμάδα ιστιοπλοϊκών, επίσκεψη στην οικία που διέμενε στον ανδριάντα του και τον ναό της υποδοχής του, καθώς και στο μοναστήρι όπου οργάνωσε ορφανοτροφείο για τα ορφανά των αγωνιστών.
Καταθέτω λίγες ιδέες για να τιμηθεί ο μεγάλος Έλληνας, να ακουστεί Πανελλήνια ο Πόρος και η παρουσία του στην ιστορία, με ότι αυτό συνεπάγεται στην ΠΡΟΒΟΛΗ του νησιού… ακόμη και τιμητική αναφορά στην Ρωσική περίοδο της ζωής του με αντίστοιχη παρουσία Ρώσων επισκεπτών…
Δεν θα κουραστώ κάθε φορά να τονίζω ότι ακόμη και αν δεν υπήρχαν ευκαιρίες εκδηλώσεων και προβολής του τόπου -όπως αυτή η θαυμάσια-επρεπε να ανακαλυφθούν μιας και στην προβολή και την επισκεψιμότητα βασίζει το νησί και την οικονομία του. Ας καθιερώσουμε λοιπόν τα ”ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ” στον Πόρο, με ότι αυτή η εκδήλωση μπορεί να πλαισιωθεί. Ιδέες υπάρχουν, και προπαντός δεν κοστίζουν…
Φιλικά Τάκης Λυκούδης
Υ.Γ. μακάρι να υιοθετηθεί η ιδέα από τον φέρελπι νέο και..νέο δήμαρχο, και τους τοπικούς παράγοντες, και να μην έχει την τύχη άλλων ιδεών που κατά το παρελθόν φιλοξενήσατε αλλά αγνοήθηκαν δια..συγχαρητήριων!
Σχολιάστε