Δημήτρης Πάνου: Πού βαδίζουμε;Άρθρο του Δημοτικού Σύμβουλου Δημήτρη Πάνου, για την τοπικά πολιτικά δρώμενα:
Α.Ένα σκάνδαλο πρωτοφανές συγκλονίζει τον τόπο μας. Κλάπηκαν, έκαναν φτερά το ένα τρίτο των ετησίων εσόδων του Δήμου μας, 585.000 ευρώ, μέσα από το Δημαρχείο. Αυτοί που εξέλεξε ο λαός να φυλάγουν Θερμοπύλες απεδείχθησαν στην πραγματικότητα ότι ήσαν απόντες στην εκτέλεση του καθήκοντος και ριψάσπιδες.

Δεν φτάνει αυτό. Με περισσό θράσος δεν αναλαμβάνουν τις πολιτικές ευθύνες τους. Δεν παραιτούνται. Προσπαθούν με κάθε τρόπο να αποφύγουν τον πέλεκυ της Δικαισύνης. Σαν να μη συνέβη τίποτα. Παίζουν με τα νεύρα μας και την υπομονή μας. Δεν έχουν λάβει καμιά ασφαλιστική δικλείδα μέχρι σήμερα, για να αποτραπεί παρόμοιο συμβάν. Γι αυτό κανείς να μην πληρώσει τα Δημοτικά τέλη, έως ότου έρθουν πίσω τα κλεμμένα!

Θέλουμε ξεκαθάρισμα των πάντων, διαφάνεια σε όλους και σε όλα! Ποια προγράμματα, που αφορούσαν: εργαζομένους, επαγγελματίες, αγρότες, επιχειρηματίες πραγματοποιήθηκαν; Πόσα χρήματα δόθηκαν-φαγώθηκαν και από ποιους; Δεν μπορείς έναν τόπο να τον βουλιάζεις ηθικά και πνευματικά, για να τον έχεις υποχείριο. Ποιες Δημοτικές και Κρατικές Υπηρεσίες συνεργάστηκαν; Μία σήψη αναδεικνύει την μπόχα που κυριαρχεί στο νησι και στο Δήμο μας. Οι πολιτικοί, οι καταγόμενοι από την Τροιζηνία, τι θέση παίρνουν για το θλιβερό συμβάν που προέκυψε στο Δήμο Πόρου; ‘Όχι υπεκφυγές και μισόλογα, γιατί η σιωπή είναι συνενοχή!

Β. Καθαριότητα! Σαν να μην έφταναν τα παραπάνω μας προέκυψε η ανυπαρξία καθαριότητας στα υψηλά μέρη του Πόρου. Είναι Ιούνιος! Τι γίνεται με τα σκουπίδια του Μύλου, της Πούντας και της Μπρίνιας; Κατεβαίνουν οι πολίτες κάθε μέρα δεκάδες σκαλοπάτια, για να αδειάσουν τις σακούλες στους κάδους. Τέτοια βρωμιά δεν έχει ξαναγίνει! Τα χορτάρια έχουν γίνει θεόρατα γύρω από το Χριστό στην Μπρίνια και αλλού. Καθαρίζουν μόνο επιλεκτικά, όπου θέλουν. Τα φίδια μπαίνουν στα σπίτια και οι ποντικοί στα ταμεία του Δήμου! Η παραλία στο Άγιο- Στέφανο βρωμάει και το Κανάλι είναι κλειστό! Γιατί όλα αυτά; Για να τιμωρήσετε τους Δημότες σας; Τους ευκαλύπτους οι Βάνδαλοι τους πετσόκοψαν! Είναι καλοκαίρι! Και τώρα που χρειάζεται σκιά εσείς κάνατε τα δέντρα κούτσουρα! Αλλά, από κούτσουρα τι μπορεί να περιμένει κανείς; Δεν υπάρχει Δασαρχείο ή άλλη αρμόδια Υπηρεσία να επιβάλει κυρώσεις; Η ασυδοσία και μόνο η ασυδοσία θα κυβερνάει αυτό τον τόπο; Σας ρωτάμε, γιατί δεν έχετε προσωπικό καθαριότητας και απαντάτε ότι για όλα φταίει ο Καλλικράτης επειδή δεν σας δίνουν χρήματα. Όμως, για την κυρία Τόμμυ και τη συμμορία της είχατε! Υπήρχαν χρήματα και τα ξάφριζαν ανενόχλητοι! Μήπως, στην πίσω πλευρά του μυαλού σας περνά η σκέψη να δώσετε την καθαριότητα σε ιδιώτες, κολλητούς και φιλαράκια; Και γιατί, συνεχώς απαξιώνετε το προσωπικό καθαριότητος;

Γ. Προσωπικό Δήμου-Υγεία. Στις δύσκολες στιγμές που περνάμε το Προσωπικό του Δήμου κάνει το καθήκον του, παρόλο που υπάρχει καθυστέρηση στη μισθοδοσία και στις υπερωρίες του. Επίσης, υπάρχει απλήρωτη εργασία τα απογεύματα, τα Σαββατοκύριακα, στις βάρδιες για πυρασφάλεια και για ό,τι άλλο χρειαστούν οι Δημότες και οι επισκέπτες χειμώνα-καλοκαίρι. Όμως, πού θα πάει αυτή η κατάσταση; Έχει καταργηθεί από τους ιθύνοντες κάθε έννοια Εργατικού Δικαίου. Δεν θα ανεχτούμε άλλο αυτό το ανέντιμο παιχνίδι, την απαξίωση των εργαζμένων! Κύριοι, αρκετά βαράτε το Προσωπικό, που κρατάει το Δήμο όρθιο! Εμείς θα προβούμε στις δέουσες νομικές ενέργειες, όταν το παρατραβήξετε. Το οκτάωρο είναι ιερό και απαραβίαστο και θα το τηρείτε θέλετε δεν θέλετε!

Το Κέντρο Υγείας του Γαλατά και το ΠΙΚΠΑ του Πόρου αργούν να βρουν το βηματισμό τους, αλλά όμως προχωρούν! Κερδίσαμε μια μάχη, του παιδιάτρου, αλλά δεν κερδίσαμε τον πόλεμο. Χρειάζεται και δεύτερη μέρα τη βδομάδα να έρχεται ο Παιδίατρος στον Πόρο, λόγω της πληθώρας των επισκεπτών το καλοκαίρι. Πρέπει να φροντίσουμε και για τις άλλες ειδικότητες!

Δ. Εισιτήρια-Ανεμογεννήτριες-Ιχθυοτροφεία-Βιολογικός-Λιμάνι.

Πανάκριβα εισιτήρια, απλησίαστες τιμές Πόρου-Πειραιά στα ιπτάμενα! Έτσι θα έρθει ο επισκέπτης στο νησί μας! Καμιά, μα καμιά διαμαρτυρία! Όλα παραδομένα στο κεφάλαιο των εφοπλιστών! Οι Δημοτικοί άρχοντες ούτε φωνή, ούτε ακρόαση! Σιγοντάρουν, το λέμε έτσι απλά, στο κλέψιμο που γίνεται εις βάρος των επιβατών-καταναλωτών.

Εγκαθιστούν ανεμογεννήτριες, μια ξεπερασμένη τεχνολογία, αντί για ηλιακους συλλεκτήρες-θερμοσυσσωρευτές. Αλλάζουν το τοπίο των βουνών μας! Καμιά, μα καμιά αντίδραση! Όλοι έχουν μηδίσει-υποκύψει σε αυτόν τον τόπο! Όλα βορά στο μεγάλο κεφάλαιο!

Ετοιμάζουν να φέρουν και άλλα ιχθυοτροφεία! Δεν μας φτάνουν αυτά που έχουμε. Θέλουν, κυριολεκτικά, να ξεπατώσουν τις ακτές μας! Πού θα πάει αυτή η κατάσταση; Πόσο θα αντέξει η βόρεια ακτή του Πόρου; Θα υποκύψουμε στο αδυσώπητο Κεφάλαιο, που θέλει να κάνει επενδύσεις στο Σαρωνικό, δίπλα στο Λεκανοπέδιο; Δεν υπάρχουν άλλα μέρη της Ελλάδος να πάνε; Εδώ θα γίνουν τα πάντα, χωρίς έλεγχο, χωρίς επίβλεψη; Όλα για όλα για μια δράκα επιχειρηματιών, που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το κέρδος και μόνο το κέρδος.

Βιολογικός!Ο Πόρος και ο Γαλατάς έχουν να πληρώσουν πολλά ακόμη για το στοιχειωμένο αυτό έργο. Εμείς καταψηφίζουμε τα προτεινόμενα κονδύλια, γιατί δεν είμαστε βέβαιοι ότι θα πιάσουν τόπο. Τουλάχιστον, ας προσέξουν τα φρεάτια, που το καλοκαίρι συνήθως είναι εκτός ελέγχου κι επικίνδυνα να εκραγούν!

Το Λιμάνι το φτιάξανε όπως το φτιάξανε. Ας το τελειώσουν, επιτέλους!

Η πατρίδα μας περνάει δύσκολες στιγμές! Τα μεγάλα γεωπολιτικά συμφέροντα συγκρούονται στην περιοχή μας. Θα αντέξουμε; Θα ξεπεράσουμε την κρίση, που εν μέρει είναι τεχνητή; Πιστεύουμε ότι ο Θεός της Ελλάδος και το μυαλό των Ελλήνων θα κάνουν το θαύμα τους. Όμως, εμάς στο νησί μας, στη Τροιζηνία μας, δεν πρέπει να μας πάρει η κάτω βόλτα, δεν πρέπει να χάσουμε το ηθικό μας! Καμιά συμμορία δεν πρέπει να μας πτοήσει. Ενωμένοι, αποφασισμένοι και δυνατοί πρέπει να παλέψουμε, να καθαρίσουμε την κόπρο του Αυγεία. Να ξεμπροστιάσουμε τους απατεώνες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Δεν πρέπει να φοβόμαστε τους λίγους, τη μαύρη τοπική Ολιγαρχία, που είναι κατά των συμφερόντων των Πολιτών και του Τόπου μας!

Αφήστε τους σκύλους να γαβγίζουν-οι πολίτες προχωρούν!

Τα σύννεφα διαλύονται-τα λαμόγια υποχωρούν! Η αυγή ξημερώνει!

21 Ιουνίου 2011

Δημήτριος Ν. Πάνου

Δικηγόρος – Δημοτικός Σύμβουλος Πόρου

Επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας
Τηλ: 6975855996 – email:dimitris.panou@gmail.com
Σχολιάστε