Δημήτρης Πάνου: Παχνίδια του ΤΑΙΠΕΔ με τα δικαστήρια του Πειραιά!DSC_1152Οι ιθύνοντες κατ΄ εντολή της τρόικας έχουν βάλει στόχο να εκποιήσουν όλη τη Δημόσια περιουσία αντί πινακίου φακής! Ό,τι λένε τα αφεντικά αυτά εκτελούν και οι βαστάζοι! Ένα κελεπούρι ιδιοκτησίας του Δημοσίου είναι οι πρώην καπναποθήκες της πεθαμένης πλέον καπνοβιομηχανίας ΚΕΡΑΝΗ επί της οδού Πέτρου Ράλλη.

Είναι γνωστές για τα δεκάδες εκατομμύρια που στοίχισαν για να σιτίσουν τους παρατρεχάμενους του Λαλιώτη και τώρα μένουν στοιχειωμένες, γιατί κανένας δεν θέλει να μετακομίσει προς τα εκεί. Μέχρι πρόσφατα ανήκαν στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και ξαφνικά καλοκαιριάτικα περιήλθαν στην αρμοδιότητα του ΤΑΙΠΕΔ, ενός Ταμείου που έχει βάλει στόχο το ξεπούλημα των πάντων, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες των δανειστών και της Τρόικας. Ταυτοχρόνως άρχισαν τα πάσης φύσεως παπαγαλάκια, νομικά, κυβερνητικά, αυτοδιοικητικά και οι παρατρεχάμενοί τους να διαφημίζουν την ανάγκη πως όλα τα Δκαστήρια του Πειραιά πρέπει να βρίσκονται σ΄έναν ενιαίο χώρο, χάριν ενότητος, ασφαλείας και δήθεν κρατικής οικονομίας. Δεν μας είπαν, όμως, ότι ο χώρος των καπναποθηκών ΚΕΡΑΝΗ στην Πέτρου Ράλλη, που στοίχισε γύρω στα 100.000.000 ευρώ, θα πουληθεί για πρίπου 15.000.000 ευρώ και ότι ο αγοραστής, για να είναι σίγουρος για την επένδυσή του, θα τα νοικιάσει στο Δημόσιο για 4.000.000 ευρώ περίπου το χρόνο, ενώ σήμερα το Δημόσιο ξοδεύει λιγότερα για τη λειτουργία των Δικαστηρίων. Στην πραγματικότητα σε τρία-τέσσερα χρόνια ο ιδιώτης επενδυτής θα κάνει απόσβεση εις βάρος το κορόιδου Ελληνικού λαού!
Όλοι αυτοί, όμως, δεν υπολόγισαν την αντίδραση των εντίμων, μαχομένων Δικηγόρων, που έχουν υποστεί τα πάνδεινα από τα φοροεισπρακτικά μέτρα της Κυβέρνησης, τη σύσσωμη κατακραυγή όλων των παραγωγικών τάξεων του Πειραιά, την εξέγερση των νησιωτών για την περαιτέρω υποβάθμιση του πρώτου Λιμανιού, που είναι το καμάρι της Χώρας μας. Νόμιζαν ότι ο Λαός κοιμάται και θα περάσουν στο ντούκου τα σχέδιά τους! Όμως άλλα οι άνομοι σκέπτονται και άλλα ο Λαός κελεύει! Στη Γενική Συνέλευση του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιώς, που έγινε την Πέμπτη, 3 0κτωβρίου 2013 ( είμαστε από τους πρώτους που υπογράψαμε για τη σύγκλησή της) έγινε ο χαμός. Εκατοντάδες μάχιμοι Δικηγόροι, αψηφώντας τα παπαγαλάκια, διετράνωσαν το μεγάλο ΟΧΙ για τη μεταφορά των Δικατηρίων Πειραιά! Με πρωτοφανή ποσοστό άνω των 97% οι Δικηγόροι όλων των τάσεων και παρατάξεων απέρριψαν τα άνομα σχέδια των παρανόμων συμφερόντων. Είμαστε παρόντες κι εμείς. Πήραμε το λόγο, εξηγώντας στο σώμα της Γενικής Συνέλευσης τους λόγους για τους οποίους είμαστε ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ στη μεταφορά. Με τέτοια χάλια που έχουν οι Συγκοινωνίες πρέπει από το προηγούμενο βράδυ οι Νησιώτες να ευρίσκονται στον Πειραιά, για να είναι παρόντες την επόμενη ημέρα στη συζήτηση των δικαστικών υποθέσεών τους. Για να φτάσει κανείς απο τον Πειραιά στην Πέτρου Ράλλη χρειάζεται να πετάξει, αφού ο συγκεκριμένος δρόμος έχει μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα. Επίσης, επισημάναμε τα ανάλογα παιγνίδια του ΤΑΙΠΕΔ με την εκχώρηση των λιμανιών και τον αγώνα που κάνει σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο Πόρου για μην υλοποιηθούν τα περίεργα σενάρια ξεπουλήματος του λιμανιού του Πόρου. Θέλω να ευχαριστήσω δημοσίως το Γιάννη Δημητριάδη, επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολιτεύσεως, το Δημήτρη Στρατηγό, Δήμαρχο Πόρου, για το έγγραφο του Δήμου μας που εστάλη, για τη μη μεταφορά εκτός πειραιά των Δικαστηρίων, το Σάββα Αθανασίου, επικεφαλής της Αντιπολιτεύσεως του Δήμου Τροιζήνος και τους Δημάρχους Σαλαμίνας, Αιγίνης και Ύδρας, που έστειλαν τις ξεκάθαρες θέσεις τους κατά της μετεγκατάστασης των Δικαστηρίων εκτός Πειραιώς!

Δυνατός Πειραιάς σημαίνει δυνατός Πόρος και Τροιζηνία,
σημαίνει δυνατά Νησιά του Αργοσαρωνικού.
Εκεί, στον Πειραιά και στο Λιμάνι του βρίσκαμε δουλειές
σε δύσκολες εποχές, σε ταραγμένες περιόδους!
Εκεί ζει και παλεύει η Ναυτιλία μας! Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον μας! Εκεί ήταν και είναι το ΑΠΑΓΚΙΟ όλων των Νησιωτών μας,
των Μικρασιατών και των απανταχού Ελλήνων!
Ο Πειραιάς έχει αρκετούς χώρους, για να λειτουργήσουν τα Διακαστήριά του! Τέρμα τα στημένα παγνίδια των πάσης φύσεως κουτοπαραγόντων!
Ο Πειραιάς είναι πρωτοπόρος και οδηγός και ουχί ξεφτιλισμένος και ουραγός! Λαός ενωμένος, ποτέ νικημένος!

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Πειραιάς-Γαλατάς-Πόρος
6 Οκτωβρίου 2013

Δημήτριος Ν. Πάνου

Δικηγόρος – Δημοτικός Σύμβουλος Πόρου
Επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας
Τηλ:6975855996 – email:dimitris.panou@gmail.com
Σχολιάστε