Δημήτρης Πάνου: Εκτιμήσεις ΕυρωεκλογώνIMGP5734Αλήθεια, τι ψήφισε ο Ελληνικός Λαός στις Εκλογές Μαϊου του 2014; Τώρα που πέρασαν δυο εβδομάδες μπορούμε να δούμε και να αναλύσουμε τα αποτελέσματα πιο ψύχραιμα.

*

Οι κυβερνητικοί εταίροι πώς πήγαν; Τα ποσοστά που πήραν τα κόμματά τους είναι ελάχιστα και απορώ με το θράσος που διακατέχει τα κυβερνητικά παπαγαλάκια όταν κάνουν ανάλυση των εκλογικών αποτελεσμάτων. Κάνουν το άσπρο μαύρο! ‘Πάντως ένα είναι το σίγουρο. Για να αποφύγουν τον τελειωτικό εξευτελισμό που έπαθαν από τον Ελληνικό Λαό, με την πρώτη ευκαιρία που θα τους δοθεί ή θα τη σκηνοθετήσουν θα καταφύγουν άμεσα σε Εθνικές Εκλογές. Ιδεώδης χρόνος γι αυτές είναι το τέλος Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου, καθότι στο καλοκαίιρ έχουμε τον Τουρισμό και τα κρίσιμα εθνικά θέματα.

*

Τι γίνεται με το Σύριζα;  Πήρε κεφάλι στην κούρσα της εκλογικής αναμέτρησης, ήρθε πρώτος με διαφορά από το δεύτερο, αλλά ο Λαός δεν του έδωσε σκυτάλη. Έκανε λάθη! Στα θέματα Θράκης ήταν ανερμάτιστος και στα οικονομικά διφορούμενος!

*

Η Χρυσή Αυγή είναι σταθερά στην τρίτη θέση, παρόλη την πολεμική που δέχεται από την Κυβέρνηση, την Αριστερά και τα Μέσα Μαζικής Αποβλάκωσης.

*

Το ΚΚΕ, κάπως βελτιωμένο, είχε τη μεγαλύτερη συσπείρωση των οπαδών του. Από τη στιγμή, όμως, που δηλώνει ότι δεν συνεργάζεται με κανέναν το σύστημα εξουσίας τρίβει τα χέρια του με χαρά και πετάει τη σκούφια του, γιατί με αυτή τη στάση βολεύεται!

*

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έκαναν Πύρρειο Νίκη! Το σύστημα μετά τη Χρυσή Αυγή τούς είχε στο στόχο του. Ήθελε να τους διαλύσει, αλλά δεν τα κατάφερε. Ένα μαχητικό, σοβαρό, αντιμνημονιακό κόμμα επιβίωσε με μεγάλες απώλειες!

*

Το Ποτάμι και η Ελιά προέκυψαν ως νέες συνιστώσες! Γνήσια τέκνα του πρώην Γκαγκεμπίτη και νυν Γερμανοτσολιά, ολιγάρχη κι εθνικού εργολάβου, μεγαλοκαναλάρχη κι αρχιμαφιόζου όλων των μεγάλων έργων που γίνονται στην Ελλάδα με χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης!

*

Η πανσπερμία των αντιμνημονιακων μικρών κομμάτων πήρε ένα σοβαρό ποσοστό, χωρίς όμως να λογίζεται ως σοβαρός αντίπαλος! Γιατί όπου λαλούν πολλοί κοκόροι αργεί να ξημερώσει! Επειδή οι Ευρωεκλογές έγιναν τη δεύτερη Κυριακή, κι έγιναν σκοπίμως, είχαμε μεγάλη αποχή εις βάρος των μικρών αντιμνημονιακών μικροκομμάτων. Βαρέθηκε ο κόσμος, ήταν ακριβά και τα εισιτήρια, Ως επί το πλείστον κινήθηκαν τα τζαμπατζίδικα κομματόσκυλα για να ψηφίσουν. Επιπλέον, οι πάτρωνές τους είχαν μπλοκάρει όλα τα εισιτήρια οδικώς, ατμοπλοϊκώς και αεροπορικώς,

*

Η πλύση εγκεφάλου που υπέστη ο Ελληνικός Λαός ήταν το κάτι άλλο! Δεν υπάρχουν οι αυτοκτονίες, οι θέσεις εργασίας είναι χιλιάδες, η ανεργία ανύπαρκτη, οι μέρες καλύτερες!  Τέτοιο πολιτικό παραμύθι δεν υπήρξε ποτέ στην πρόσφατη Ελληνική Πολιτική Ιστορία!

*

Οι επόμενοι μήνες θα είναι καθοριστικοί! Εάν γίνουν οι κατάλληλες συνεργασίες στις επόμενες Εθνικές Εκλογές, θα υπάρχουν και άλλοι σοβαροί κομματικοί σχηματισμοί, που θα διεκδικήσουν την ψήφο των μεσαίων στρωμάτων που βρίσκονται από την αριστερά μέχρι τη δεξιά.

*

Οι αντιμνημονιακές δυνάμεις πρέπει να συσπειρωθούν τάχιστα, για να είναι μέσα στο πολιτικό παιχνίδι! Ειδάλλως, θα πάθουν ό,τι έπαθαν οι μωρές παρθένες του Ευαγγελίου! Θα μείνουν εκτός του πολιτικού νυμφώνος!

*

Οι πάσης φύσεως ντόπιοι επαγγελματίες εθνομηδενιστές πιστεύω ότι ανάγνωσαν καλά τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών στις Ευρωπαϊκές χώρες. Οι λαοί της Ευρώπης αργά αλλά σταθερά λένε ΟΧΙ στο σημερινό μόρφωμα των Τραπεζών και της οικονομικής Ολιγαρχίας. Ψάχνονται για ένα καλύτερο αύριο, για μια δικαιότερη κοινωνία, που θα στηρίζεται στην ψυχοσύνθεση, ιδιοσυγκρασία και στις παραδόσεις των Λαών!

*

Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο, το Ε.ΠΑ.Μ., πλησίασε το  1%. Δεν μπόρεσε όμως να πηδήξει το νήμα. Έλλειψη πείρας και χρημάτων, πόλεμος από τα ΜΜΕ εναντίον των αντιμνημονιακών παρατάξεων, λάσπη, μικροίντριγκες μεταξύ των μικροτέρων παρατάξεων και ανύπαρκτη συνεργασία ήταν μερικές από τις αιτίες γι αυτό το αποτέλεσμα. Ο Πειραιάς έδωσε παρόλες αυτές τις δυσκολίες γύρω στο 1,5% περίπου. Πιστεύω ότι, εφόσον δουλέψουμε σωστά, το 3% είναι εφικτό

*

Στις Εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού είχαμε επιτυχόντες και μη. Εύχομαι ολόψυχα στους επιτυχόντες καλή δουλειά και στην αντιπολίτευση μαχητικούς αγώνες! Οι καιροί είναι δύσκολοι για την Τοπική Αυτοδιοίκηση! Επειδή ο θεσμός έχει απαξιωθεί και μετά δυσκολίας μπορεί να λειτουργήσει, απαιτείται μαχητικότητα και σύνεση, υπέρβαση και ρεαλισμός!

*

Ευχαριστώ από βάθους καρδίας όλες και όλους που ψήφισαν εμένα και τις χιλιάδες που ψήφισαν το ΕΠΑΜ! Δώσαμε ένα δυνατό και τίμιο αγώνα με άνισα μέτρα και τσακίσαμε όπου και όπως μπορούσαμε τους λακέδες των μνημονίων! Όμως, ένα είναι σίγουρο και άμεσα ορατό. Οι επόμενοι μήνες θα είναι πιο μαχητικοί και πιο αποτελεσματικοί. Ο αγώνας για το Λαό και την Πατρίδα δεν τελείωσε. Τώρα μπαίνει στην τελική μάχη! Θα γκρεμοτσακίσουμε τις μαριονέτες των ξένων εντολοδόχων κι επικυριάρχων. Ο Λαός, η Πατρίδα και το Έθνος αξίζουν καλύτερης τύχης! Σηκώνουμε ξανά το κεφάλι και τη σημαία μας ψηλά! Ή ΤΑΝ Ή ΕΠΙ ΤΑΣ! Ο ΤΟΛΜΩΝ ΝΙΚΑ!

 

 Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς!

Αγώνας Επιβίωσης – Πόρος

Πειραιάς 10-6-2014

Δημήτριος Ν. Πάνου-Δικηγόρος -Δημοτικός Σύμβουλος Πόρου-

Υποψήφιος Ευρωβουλευτής του Ε.ΠΑ.Μ. στις εκλογές της 25-05-2014,

Φίλωνος 53, Πειραιάς, 18535, κιν:6975855996 email:dimitris.panou@gmail.com

 
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Γιάννης Γκούμας says:

  Σχετικά με την διατήρηση των ποσοστών της Χ.Α., έχει προωθηθεί και επικρατήσει το μήνυμα της ανάγκης μίας αντιδημοκρατικής έως φίλης της φιλοσοφίας της Χούντας παράταξης, ως λύση στο πρόβλημα της έλλειψης της δημοκρατίας.
  Αυτό που δεν αναφέρει κανείς είναι ότι οι πρώτοι διδάξαντες της διαφθοράς είναι αυτοί που συντάξανε τον νόμο – άρθρο του Συντάγματος, “περί ευθύνης υπουργών” το 1970. Ο νόμος αυτός σε γενικές γραμμές έλεγε το εξής:
  Θα κάνουμε ότι γουστάρουμε και θα μας κρίνουν οι κολλητοί μας μόνο. Μετά ότι κάνουμε παραγράφεται.

  Τον νόμο αυτό βελτίωσε λίγο ο Καραμανλής ο πρεσβύτερος, επεκτείνοντας την έννοια της παραγραφής και σε προηγούμενες κυβερνήσεις και όχι μόνο στους Χουντικούς.

  Και τέλος ήρθε ο ΓΑΠ, ο πρωθυπουργός με τη συντομογραφία να επαναφέρει τον νόμο όπως τον είχε γράψει η Χούντα, διατηρώντας την εφαρμογή του όμως σε όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

  πηγή:
  http://olympia.gr/2011/09/21/%CE%B1%CF%80%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CE%B9%CE%AC%CF%84%CE%B1%CE%BE%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%87%CE%BF%CF%8D%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD/

  Αν είναι λοιπόν να θέλουμε διαφθορά, δεν είναι καλύτερα όπως είμαστε; ‘Η προτιμάμε να την συνδιάσουμε με φασισμό και βία;

Σχολιάστε