Γιατί κύριε… Σαμαρά;Οι κρίσιμες εκλογές της 17ης Ιουνίου, έχουν κάνει τα επιτελεία των κομμάτων, να επιστρατεύουν τους καλύτερους διαφημιστές, για να δημιουργήσουν ευρηματικά κείμενα, με δυνατά μηνύματα, για τον άτυπο διαγωνισμό του καλύτερου τηλεοπτικού, προεκλογικού σποτ.
Και κάπου εκεί, στη δίνη της κινδυνολογίας και του λαϊκισμού, έρχεται το τηλεοπτικό σποτάκι της Νέας Δημοκρατίας, που παρουσιάζει ένα κοριτσάκι του δημοτικού, που ρωτάει τον δάσκαλο γιατί η Ελλάδα δεν είναι στο ευρώ.

Το διαφημιστικό αυτό, θυμίζει σκηνή της ταινίας «Η δασκάλα με τα χρυσά μαλλιά», όπου η μαυροφορεμένη δασκάλα Αλίκη Βουγιουκλάκη, προσπαθεί δακρυσμένη να εξηγήσει στους μαθητές της, τι σημαίνει ήρωας. Σε αυτή τη σκηνή η Αλίκη Βουγιουκλάκη, δεν αντέχει τις ερωτήσεις των παιδιών και με λυγμούς, εγκαταλείπει την αίθουσα.
Ίσως οι διαφημιστές που επιστράτευσε η ΝΔ, θα έπρεπε να μεταφέρουν αυτή τη σκηνή, στη συγκεκριμένη διαφήμιση, δείχνοντας τον δάσκαλο να φεύγει με αναφιλητά, ανήμπορος να απαντήσει, γιατί η Ελλάδα δεν είναι στο ευρώ…
Τα σχόλια στο διαδίκτυο για το συγκεκριμένο διαφημιστικό, είναι ήδη μερικές χιλιάδεςκαι το χαρακτηρίζουν από εξοργιστικά προσβλητικό, άθλιο, έως επιεικώς απαράδεκτο.
Ήδη έχει αρχίσει και η πλάκα στο Twitter , και προβλέπεται εκατοντάδες ανέκδοτα να ξεπηδήσουν από αυτό το σποτάκι, κατατάσσοντας το στα cult διαφημιστικά.
Μεγάλο ατόπημα της ΝΔ, έκτος βέβαια εάν στη Συγγρού θεωρούν ότι οι Έλληνες ψηφοφόροι, είναι επιπέδου δημοτικού.
Όταν φτάσουμε στο σημείο, να έχουμε κάνει τα παιδιά του δημοτικού, να ανησυχούν για το τι νόμισμα έχει η χώρα μας, τότε θα πρέπει να αντιληφθούμε, ότι επισήμως έχουμε εισέλθει σε ένα τούνελ μοντέρνου μεσαίωνα, από το οποίο δεν θα μπορέσουμε να βγούμε, όχι με την παραμονή μας στο ευρώ, αλλά ούτε καν με τη βοήθεια του Τσακ Νόρρις…

Μπάμπης Κανατσίδης
Σχολιάστε