Αντώνης Παυλής: Προς τους κοφεύοντες…της Περιφερειακής εξουσίαςMETHANAΕπιστολή του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου του Δήμου Τροιζηνίας Αντώνη Παυλή* προς Κατσικάρη και Σγουρό.

Σε επιστολή μου από 22/4/13 είχα αναγνωρίσει το ενδιαφέρον που επιδείξατε, για την δρομολόγηση λύσεων στα πολύπαθα έργα υποδομής των Μεθάνων.

 

Δυστυχώς, αν και παρήλθε ικανός χρόνος ότι και αν κάνατεεάν κάνατε -δεν τελεσφόρησε.

 

Με την ευκαιρία της εορτής της Mεταμορφώσεως του Σωτήρος, σας μεταφέρω την διαπίστωση πολλών ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει στον τρόπο με τον οποίο οι αυτοδιοικητικές αρχές αντιμετωπίζουν τα Μέθανα, παρά τα όσα ευαγγελίζονται για ψηφοθηρικούς λόγους κατά καιρούς.

 

Αντί ρεαλιστικών προοπτικών επιλύσεως είδα την αδράνεια, την αναποτελεσματικότητα και την έλλειψη συνεννόησης μεταξύ των αρμοδίων φορέων.  Εάν «χρήσιμον είναι το αληθές», αποτυπώνω σε συνημμένο παράρτημα, λιτά, την αλήθεια που συνεχίζουμε ως κάτοικοι των Μεθάνων να βιώνουμε.  Η αδιαφορία αποτυπώνεται στην συνείδησή μας εντονότερη όταν αναλογιστούμε το ιδιαίτερο φυσικό κάλλος και τους μοναδικούς τουριστικούς προορισμούς των Μεθάνων. Σημειώνω οτι στην χερσόνησο υπάρχουν 4 ιαματικές πηγές, 30 κρατήρες ηφαιστείων, μοναδικά μονοπάτια, 250 αρχαιολογικές θέσεις και 60 ξωκλήσια.   

 

Αντιλαμβάνομαι ότι δεν είναι δυνατόν συμπτώματα ασθένειας δεκαετιών να θεραπευθούν άμεσα. Όμως κατ’ ελάχιστον ανέμενα από εσάς σαφή ανάθεση έργου και ευθύνης με περιγραφή πέραν του «ΤΙ», το οποίον εναργώς σας περιγράφω στο Παράρτημα αλλά σας έχω εκθέσει και προφορικά, να προσθέσετε «ΠΟΙΟΣ», το «ΠΩΣ» και με τι πόρους. Σας υπενθυμίζω και επιστολή μου προς Περιφερειάρχη κ. Σγουρό από 9-3-2013 την οποία και σας έχω κοινοποιήσει.  Τελικά, επιλέγετε να διαθέσετε περιορισμένους πόρους αξιολογώντας το όφελος που θα έχετε από την διάθεση αυτή.  Αλήθεια, πως αξιολογείτε το όφελος αυτό;  Γιατί τα Μέθανα έχουν αποκλεισθεί από το ενδιαφέρον σας; Ενώ παρέχονται 25 εκ. ευρώ σε επαγγελματικό αθλητικό σύλλογο για ανέγερση γηπέδου (βλ. καθημερινή 22-06-2013). Η υγεία των κατοίκων έναντι ποιάς σκοπιμότητας έρχεται δεύτερη ή τρίτη;  Ποιες δράσεις από αυτές που προωθείτε συμπληρώνουν η μία την άλλη; Τα 34 εκ. ευρώ για διάνοιξη δρόμων που οδηγούν;  Πως στο τέλος της θητείας σας θα παρουσιαστείτε στον προβλήτα των Μεθάνων να μιλήσετε ακόμα μια φορά για έργα που έπρεπε να έχουν γίνει αλλά ποτέ κανείς σας δεν ξεκινά;

 

Η τελευταία ενημέρωση (στο porosnews) ότι η περιφέρεια αύξησε τα έσοδα της κατά 52 εκ. ευρώ, δεν λέει τίποτα σαν είδηση διότι η κατάσταση αυτή επιτρέπει μεν την απομάκρυνση κάθε διαχειριστικής ευθύνης, δεν παράγει όμως τίποτα προοδευτικό γιατί δεν λειτούργει ανταποδοτικά ως όφειλε για την ανακούφιση των πωλητών.

 

Οπωσδήποτε, η προσπάθειά μου να αναδείξω την ανάγκη άμεσης χρηματοδότησης παρεμβάσεων δεν μπορεί να υποκαταστήσει την θεσμική υποχρέωση των αποδεκτών στην κοινοποίηση. Δυστυχώς η εκκωφαντική σιωπή των και ο περιορισμός τους σε ευγενείς φιλοφρονήσεις σας επιτρέπει τον εφησυχασμό, ενώ σας παρέχει και δικαιολογίες αποφυγής δράσεως.

 

Κλείνω με την υπόσχεση ότι η αδιαφορία την οποία επιδεικνύετε ως αυτοδιοικητικές αρχές θα σας συναντήσει όταν αιτηθείτε εκ νέου της εμπιστοσύνης μας.

 

Για το καλό των Μεθάνων αφήστε τα λόγια τα παχιά, σηκώστε τα μανίκια και δουλέψτε, τουλάχιστον για το ζήτημα του πόσιμου νερού.

 

 

 

*Ο δημοτικός σύμβουλος Αντώνης Παυλής, ανεξαρτητοποιήθηκε από την παράταξη της μειοψηφίας του Δήμου Τροιζηνίας, στις 4/7/2013, στέλνοντας το ακόλουθο:

ανεξαρτητοποιηση (1)

 
Σχολιάστε