Αντιδρούν στις Μουσουλμανικές θρησκευτικές εκδηλώσεις στο ΓαλατάΛάβαμε το ακόλουθο mail από τον κ. Σταύρο Κούβαρη:
ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΧΑΜΕ, ΤΟ ΙΣΛΑΜ ΜΑΣ ΕΛΕΙΠΕ…ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΜΗ ΜΑΣ.
Πρωί Παρασκευής 10/9/2010 στη πλατεία του Γαλατά, απέναντι από τον Πόρο για όσους δεν ξέρουν, ομάδα τριάντα πέντε Μουσουλμάνων έχει στρώσει λευκό σεντόνι περιμένοντας τον ιμάμη από την Αθήνα. Για τον απλό κόσμο η εικόνα αυτή δεν ξεπερνά τα όρια του γραφικού και χαρακτηρίζει απλά την περίεργη εποχή των ημερών μας.

Η αντίδρασή μας, δεν έχει σημασία ποιοι είμαστε , ήταν άμεση: απαιτήσαμε από το Δήμο και την τοπική αστυνομία να ελέγξει την νομιμότητα της παραπάνω εκδήλωσης και όπως αποδείχτηκε τελικά οι οργανωτές δεν είχαν λάβει καμία σχετική άδεια. Τους ζητήσαμε να φύγουν και να κάνουν την προσευχή τους σε δικό τους ιδιωτικό χώρο όπου είναι ελεύθεροι να λατρεύουν το Θεό τους χωρίς να προκαλούν το κοινό αίσθημα.

Έφυγαν, δεν πήγαν όμως στην αυλή τους, επιχείρησαν με το έτσι θέλω να καταλάβουν χώρο της αφύλακτης κατασκήνωσης ηλικιωμένων, στην οποία καταφεύγουν το χειμώνα, περίοδο αργίας του χώρου, πολλοί λαθρομετανάστες όπως πληροφορήθηκα από περίοικους οι οποίοι είπαν πολλά στη διάρκεια της κινητοποίησης μας. Δεν επιτρέψαμε να γίνει η προκλητική εκδήλωση τους ούτε εδώ και τους αναγκάσαμε τελικά να εγκαταλείψουν την προσπάθεια.

Δηλώνουμε ότι δεν θα δεχτούμε στο μέλλον να δοθεί άδεια σε κανέναν ιμάμη εκπρόσωπο του πιο πρωτόγονου πολιτικού και θρησκευτικού φονταμενταλισμού να χρησιμοποιεί δημόσιο χώρο κηρύττοντας το μίσος και την επιστροφή στα σκοτεινά χρόνια του χαλιφάτου.

Αναρωτιέμαι, για όσους είναι επιφυλακτικοί απέναντι μας, γιατί τόσα χρόνια τις εορταστικές προσευχές τους τις πραγματοποιούσαν σε ιδιωτικό χώρο;

Τι άλλαξε σήμερα;

Τι επιδιώκουν οι εμπνευστές τέτοιων εκδηλώσεων;

Εμείς θα υπερασπιστούμε την νομιμότητα, τις αξίες και τη συνέχεια του πολιτισμού μας, αγκαλιάζουμε όσους νόμιμα και όχι με τη βία έχουν εισέλθει στη χώρα μας και όσους ξέρουν να σέβονται και να τιμούν τη φιλοξενία του ελληνικού λαού.

Στις επόμενες δημοτικές εκλογές δεν θα ξεχάσουμε να απαιτήσουμε από τους υποψήφιους δημοτικούς άρχοντες να δεσμευθούν ότι θα υπερασπιστούν τα δίκαια του λαού μας που δεν εξαντλούνται μόνο στο επίπεδο της οικονομίας, αλλά συμπεριλαμβάνουν και ζητήματα ελευθερίας, πολιτισμού και συνέχειας αυτού του Τόπου.
Σχολιάστε