Αισιόδοξα τα μηνύματα για το φετινό καλοκαίριΕνθαρρυντικά είναι τα πρώτα μηνύματα για τον Πόρο, σε ότι αφορά την τουριστική κίνηση για την φετινή σεζόν που ξεκίνησε τις τελευταίες εβδομάδες.

Το τριήμερο της Πρωτομαγιάς, το νησί «βούλιαξε» από κόσμο, ενώ σύμφωνα με πληροφόρηση μας, η εισροή επισκεπτών δεν περιορίστηκε στις αρχές του τριημέρου, αλλά συνεχίστηκε με την ίδια ένταση, τόσο την Κυριακή, όσο και την Πρωτομαγιά, από εκδρομείς που επισκέφθηκαν και αναχώρησαν από το νησί μας αυθημερόν.

Μέχρι σήμερα τα εορταστικά τριήμερα του 2017, έχουν δημιουργήσει υψηλές προσδοκίες στους επιχειρηματίες του τουρισμού, καθώς κατά κοινή ομολογία, η επισκεψιμότητα στο νησί, έχει αυξηθεί συγκριτικά με τις τελευταίες χρονιές, γεγονός που δείχνει ότι όλο και περισσότερος κόσμος επιλέγει τον Πόρο για την απόδραση του.

Αδιαμφισβήτητα μεγάλος σύμμαχος – για τα μέχρι σήμερα συμπεράσματα – αποτελεί ο καλός καιρός, καθώς τόσο το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, όσο και το Πάσχα και την Πρωτομαγιά, η ηλιοφάνεια και η ζέστη, ενίσχυσαν την ανάγκη των κατοίκων του λεκανοπεδίου για απόδραση.

Επιπλέον, έχει αποκατασταθεί η καλή φήμη του νησιού, καθώς οι επαγγελματίες του χώρου καταβάλουν σημαντικές προσπάθειες για βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών τους.

Στα τριήμερα αιχμής, οι επισκέπτες δεν ταλαιπωρούνται στην μετάβαση τους στο νησί, ενώ κατά την διαμονή τους αποκομίζουν θετικές εντυπώσεις από τον Πόρο, καθώς το νησί διατηρείται καθαρό, νοικοκυρεμένο και «ζωντανό» από τα επιμέρους δρώμενα και τις πολιτιστικές εκδηλώσεις (βλ. συναυλίες, εκθέσεις, αθλητικές διοργανώσεις).

Εκτός από τα δείγματα που αφορούν τον εγχώριο τουρισμό, η φετινή χρονιά αναμένεται με αισιοδοξία και για τον αριθμό των τουριστών εξωτερικού, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες μας έχουν αυξηθεί και οι προκρατήσεις από το εξωτερικό, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις της Πολιτείας για χρονιά- ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό το 2017.

Μέσα στον Μάιο, ο Πόρος καλείται να δώσει επιπλέον εξετάσεις σε μια μεγάλη, αθλητική διοργάνωση με το “POROSEA” που θα πρέπει να την στηρίξουμε όλοι!

Μέσα από την φιλοξενία, αλλά κυρίως μέσα από τον Εθελοντισμό. Το POROSEA πρέπει να πετύχει γιατί αφορά όλο τον Πόρο!

Τον φετινό Ιούνιο, θα κληθούμε να διαπιστώσουμε αν υπάρχει όντως διαφορά σε σχέση με άλλες χρονιές. Είναι ο μήνας του τριημέρου του Αγ. Πνεύματος, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχει προγραμματιστεί και το Ναυτικό Σαλόνι Παραδοσιακών Σκαφών.  Ωστόσο, η διαφορά θα φανεί κατά τη διάρκεια ολοκλήρου του πρώτου καλοκαιρινού μήνα.

Φυσικά σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να επαναπαυόμαστε. Χρειαζόμαστε ακόμη πολύ δουλειά για να κατακτήσουμε τον κοινό στόχο: Την αύξηση δηλαδή της διάρκειας της τουριστικής περιόδου.

Το νερό όμως έχει μπει στο αυλάκι. Η αύξηση της επισκεψιμότητας σε συνδυασμό με την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών από τους επιχειρηματίες, τις πολιτιστικές εκδηλώσεις και την εικόνα ενός καθαρού και νοικοκυρεμένου Πόρου, αποτελούν την καλύτερη διαφήμιση για έναν τουριστικό προορισμό.

Καλό καλοκαίρι σε όλους!

Μ. Κανατσίδης
Σχολιάστε