Ένας Δήμαρχος ανάμεσα μας…Επανεκλογή του Δημήτρη Στρατηγού στον Πόρο! Τι ήταν αυτό που οδήγησε το εκλογικό σώμα να επιβραβεύσει την πολιτική του;
Πως ψήφισαν τελικά οι δημότες; Με πολιτικό κριτήριο, ή επέλεξαν με προσωποκεντρική λογική;

Λίγες μέρες πριν γράψω αυτές τις γραμμές, και πίνοντας τον καφέ μου σε καφετέρια στην παραλία, παρακολουθούσα τον δήμαρχο καθισμένο σε ένα παγκάκι, μπροστά στην πιάτσα των ταξί, να συνομιλεί για 20 περίπου λεπτά με τους οδηγούς. Τότε συνειδητοποίησα πως το μεγαλύτερο ποσοστό των ψηφοφόρων του, ψήφισαν δήμαρχο… και όχι πολιτική…

Ψήφισαν τον άνθρωπο που βρίσκεται σε επαφή μαζί τους καθημερινά. Ψήφισαν αυτόν που κάθεται δίπλα τους στις καφετέριες, στο γήπεδο, στην εκκλησία, στο παγκάκι.

Ο δήμαρχος Πόρου έχει δεχθεί στο παρελθόν κριτική τόσο για τα αντανακλαστικά, όσο και για την πολιτική διαύγεια του. Από το αποτέλεσμα όμως συμπεραίνουμε ότι όσο κι αν του ασκηθεί κριτική από μέρος του τύπου, η “τακτική” της άμεσης επικοινωνίας με τους δημότες τον προστατεύει από αλαζονικά ολισθήματα και λειτουργεί ως ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του.

Από την άλλη όμως το μεγαλύτερο αυτό πλεονέκτημα του, μπορεί να χαρακτηριστεί και ως μια από τις μεγαλύτερες αδυναμίες του, καθώς στο πλαίσιο των διαπροσωπικών αυτών σχέσεων με τους δημότες του, ο δήμαρχος Πόρου, φαίνεται πως πολλές φορές, παρασύρεται από το συναίσθημα και “κατεβάζει μούτρα” σε όσους του ασκούν κριτική.

Όπως και να ‘χει, ο Δήμαρχος κυκλοφορεί ανάμεσα μας…
Σχολιάστε