Aπάντηση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου σε δημοσίευμα μαςO Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πόρου κ. Γκίκας Μάγειρας, μας έστειλε το ακόλουθο μειλ :

” Κύριοι, σε απάντηση του δημοσιεύματος της εφημερίδας σας, σχετικά με τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στις 3/3/2011, θα ήθελα να σας γνωρίσω τα παρακάτω:
α) Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας είναι ένα ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας του Πόρου, μέσα από το οποίο ακούγονται όλες ΄΄οι φωνές ΄΄ της μικρής μας κοινωνίας, στα πλαίσια της δημοκρατίας. Άλλες φορές αυτές οι φωνές μπορεί να είναι ευχάριστες και άλλες φορές δυσάρεστες.
β) Οι εντάσεις που προκλήθηκαν στη συγκεκριμένη συνεδρίαση έγιναν στα πλαίσια μιας υγιούς ομάδας ανθρώπων που εκφράζουν διαφορετικές γνώμες, προσπαθούν να πείσουν και εξοργίζονται, όπως όλοι οι άνθρωποι.
γ) Όταν αναφέρεστε σε θέματα, είναι καλό να ενημερώνεστε σωστά. Διότι τότε θα ξέρατε πως το 2ο θέμα της συνεδρίασης ήλθε προς συζήτηση μετά από Ομόφωνη Απόφαση του Δήμου Τροιζηνίας(ήτοι ψηφίστηκε από 17 συμβούλους πλειοψηφίας και μειοψηφίας) -και όχι λόγω του Δημάρχου- που με υπογραφές τους εξασφάλιζαν το αυτονόητο για τον Δήμο τους: τη διασφάλιση των περιουσιακών στοιχείων, βάσει της διαθήκης του αείμνηστου Νικολάου Σαμπάνη η οποία διαθέτει εξ΄ ημισείας το οικόπεδο και στον Δήμο Πόρου- το ίδιο πράξαμε κι εμείς προς συμφέρον του Δήμου μας, καθώς το θέμα αφορούσε την αναγκαιότητα του δρόμου και εν συνεχεία κήρυξη απαλλοτρίωσής του για αξιοποίηση.
δ)Αφού σας ευχαριστήσω που τουλάχιστον αναφέρετε στο ρεπορτάζ σας ποιος προκάλεσε την ένταση <<Μια αποστροφή όμως του λόγου του κ. Αλιφέρη, ο οποίος μίλησε στη συνέχεια, προκάλεσε την έκρηξη του Δημάρχου Τροιζήνας>> – (παρεμπιπτόντως ο κ. Σαμπάνης είναι Δήμαρχος Τροιζηνίας όχι Τροιζήνας), θα μου επιτρέψετε να σας συγχαρώ που γράψατε σωστά το όνομά μου και την ιδιότητά μου μια και όπως χαρακτηριστικά έλεγε κάποτε μια διασημότητα: <<μακάρι να αναφέρονται στο όνομά σου είτε για καλό είτε για κακό, αρκεί να το γράφουν ΣΩΣΤΑ. Είναι η καλύτερη διαφήμιση>>. Με αφορμή τα όσα γράφετε για το άτομό μου, θα ήθελα να σας προσκαλέσω στο γραφείο μου για να ακούσουμε μαζί τη συζήτηση του ηχογραφημένου επίμαχου θέματος, ώστε να διαπιστώσετε αν όσα μου καταλογίζετε στο ΄΄ρεπορτάζ΄΄ σας ισχύουν.
ε) Όσον αφορά την αναφορά σας για το ότι ο Δήμαρχος αναγκάστηκε να με ΄΄αδειάσει΄΄ δημοσίως διορθώνοντάς με, θα μου επιτρέψετε να σας γνωρίσω ότι σύμφωνα με το άρθρο 9 του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, που εγκρίθηκε με την υπ’ αριθμ. πρωτ. 07/ΔΤΑ/81/2-2-2009 Απόφαση του Γ.Γ.της Περιφέρειας Αττικής : <<αφού εξαντληθεί ο κατάλογος των ομιλητών με τις πρωτομιλίες, ο Πρόεδρος διατυπώνει την οριστική πρόταση προς ψήφιση του θέματος, όπως διαμορφώθηκε με τις τροπολογίες που πιθανόν να έχουν επέλθει….Σε κάθε περίπτωση ο Δήμαρχος κατά τη διάρκεια της συζήτησης μπορεί να λαμβάνει τον λόγο κατά προτεραιότητα, απέναντι σε κάθε άλλον που εκφράζει τις απόψεις του>>. Αυτό ακριβώς συνέβη και στην παρούσα συνεδρίαση, όπου ψηφίστηκε η αναγνώριση της αναγκαιότητας για δημιουργία οδού και μετατέθηκε για επόμενη συνεδρίαση η λήψη απόφασης επί των άρθρων 211 & 212 του Δ.Κ.Κ. (Ν. 3463/2006).
Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε, το υφιστάμενο σώμα του Διοικητικού Συμβουλίου του Δήμου μας λειτουργεί δημοκρατικά, παράγοντας προτάσεις για ψήφιση μέσα σε αυτό με διαφάνεια και συζήτηση και όχι όπως όλοι γνωρίζουμε από Δημοτικά Συμβούλια περασμένων ετών, όπου οι αποφάσεις παίρνονταν εκ των προτέρων σε άλλα γραφεία(!!!) και όχι στην αίθουσα Συνεδριάσεων.
Κάθε Δημοτικός Σύμβουλος είναι ελεύθερος να εκφράζει άποψη – πρόταση και να την θέτει σε ψηφοφορία, όπως πολύ καλά γνωρίζετε – δείτε παραδείγματος χάρη τις αποφάσεις για τα περίπτερα, τις οποίες και επικαλείστε και θα διαπιστώσετε αν ψηφίστηκαν οι προτάσεις του Δημάρχου από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Μάγειρας Γκίκας

ΑΝΤΙ ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟΥ ΚΟΥΪΖ: Ποιος Δημοτικός Σύμβουλος είπε <<Γιάννη μου σε αγαπώ και σε υπολήπτομαι!!!>>, όταν είδε εξαγριωμένο τον Δήμαρχο Τροιζηνίας, ανακατασκευάζοντας τα προηγούμενα υβριστικά λεγόμενά του;
(Πάντως δεν ήταν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. που ζήτησε συγνώμη, άλλος ήταν – γιατί δεν τον κατονομάζετε;)
ΑΠΟΡΙΑ: Μάθαμε ότι σκορδαλιά χωρίς σκόρδο δεν γίνεται, ρεβιθάδα χωρίς ρεβίθια το ίδιο, αλήθεια πώς γίνεται εν απουσία του ρεπόρτερ να γράφεται ρεπορτάζ; Του το είπε ένα ΠΟΥΛΑΚΙ; Κι αν ναι ήταν αρσενικού ή θηλυκού φύλου; Υπογραφή δεν ξέρει να βάζει “

Πολύ συνοπτικά απαντάμε στον κ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Πόρου τα εξής: Γράψαμε ότι το θέμα της δημιουργίας οδού «ερχόταν στο Δημοτικό Συμβούλιο του Πόρου μετά από σχετικό αίτημα του (πρώην) Δήμου Τροιζήνας» και όχι «λόγω του Δημάρχου», όπως λέει ο κ. Πρόεδρος, επομένως η παρατήρησή του δεν γίνεται αντιληπτή. Σε ό,τι αφορά στην πρόταση που ήρθε σε ψηφοφορία, αυτό που αναφέραμε ήταν ακριβώς ότι ο κ. Πρόεδρος δεν απέδωσε την οριστική πρόταση όπως είχε διαμορφωθεί μετά τις παρεμβάσεις του κ Δημάρχου, με συνέπεια ο Δήμαρχος να «αδειάσει» τον Πρόεδρο, αλλάζοντας την πρόταση που διατύπωσε. Σε ό,τι αφορά σε όλα τα υπόλοιπα σημεία του ρεπορτάζ μας, επιμένουμε στην ορθότητά του και θα ήταν ενδιαφέρον, όχι να ακούσουμε κατ’ ιδίαν στο γραφείο του κ. Προέδρου την ηχογράφηση της συζήτησης, αλλά να την αναρτήσουμε στο site μας, ώστε να κρίνουν οι αναγνώστες αν η κριτική του κ. Προέδρου είναι δίκαιη. Εμείς κάναμε απλή καταγραφή των γεγονότων και βεβαίως το συμπέρασμα ότι ο κ. Αλιφέρης προκάλεσε την ένταση και ότι εκτόξευσε ύβρεις (απάντηση στο κουίζ) είναι προσωπικές απόψεις του κ. Προέδρου.
Τέλος, δημοσιογραφία δεν σημαίνει μόνο να είσαι πανταχού παρών, αλλά και να έχεις αξιόπιστους συνεργάτες και πηγές (οι οποίες για να προλάβουμε νέα απορία καλύπτονται από το δημοσιογραφικό απόρρητο). Διαφορετικά κ. Πρόεδρε τα περισσότερα γεγονότα που συμβαίνουν γύρω μας χωρίς την παρουσία επαγγελματία δημοσιογράφου δεν θα γίνονταν ποτέ γνωστά. Το ρεπορτάζ μας λοιπόν βασίστηκε σε ενημέρωση από συνεργάτες μας, η οποία διασταυρώθηκε από δημοτικούς συμβούλους και των τριών παρατάξεων. Η υπογραφή βεβαίως είναι δική μου, που εμπιστεύομαι και βασίζομαι στις πηγές αυτές. Τέλος, θα εκφράσω και εγώ μια απορία: αν έχετε διατυπώσει ποτέ τα ίδια ερωτήματα αναφορικά με τα ρεπορτάζ άλλων γνωστών τοπικών ενημερωτικών μέσων που καλύπτουν ανελλιπώς τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, χωρίς να έχουμε δει ούτε μία φορά τους συντάκτες τους να δίνουν το παρόν σε αυτές.

Μπάμπης Κανατσίδης
Σχολιάστε