Υποψήφιος Δήμαρχος Πόρου ο Γιάννης ΔημητριάδηςΕπιστολή, με την οποία ανακοινώνει την υποψηφιότητα του ως Δημάρχου Πόρου, απέστειλε στο site μας ο κ. Γιάννης Δημητριάδης, επαληθεύοντας τις φήμες που ακούγονται έντονα στο νησί τις τελευταίες βδομάδες. Η ξαφνική κάθοδος του 32χρονου υποψήφιου διδάκτορα του Παντείου Πανεπιστημίου και Προέδρου του Συλλόγου «Πρωτοβουλία – Πόρος» αλλάζει το τοπίο των δημοτικών εκλογών στον Πόρο με άγνωστες επιπτώσεις στην διαφαινόμενη μέχρι σήμερα ως σίγουρη νίκη του Δημάρχου κ. Δημήτρη Στρατηγού.
Η ανακοίνωση του κ. Δημητριάδη συνοδεύεται και από τα πρώτα 17 ονόματα υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του, οι οποίοι είναι οι: Βερβενιώτης Θεόδωρος του Δημητρίου, Δρούγκα Ελένη του Αναστασίου, Ζάννου Χριστίνα του Στέφανου, Θεοφάνους – Λαζάρου Καλιόπη του Νικολάου, Καϊκας Γεώργιος του Νικολάου, Καραδόντης Ευάγγελος του Αθανασίου, Κομνηνός Σταμάτιος του Κωνσταντίνου, Κοράλλη Παναγιώτα του Νικολάου, Λιβανός Δημήτριος του Παναγιώτη, Λιβανός Ιωάννης του Νικολάου, Λουμιώτης Ιωάννης του Μαρίνου, Μεϊμέτης Αντώνιος του Νικολάου, Μπουτζαρέλος Ανδρέας του Χρήστου, Παπασπύρου – Ζεντέλη Μαρία του Αριστείδη, Τυχοπούλου Βασιλική του Λάμπρου, Φαλκώνης Κωνσταντίνος του Ιωάννη, Τζινιέρη Γεωργία του Χρήστου.
Υπενθυμίζουμε ότι εκτός από τον κ. Δημητριάδη, την πρόθεσή τους να διεκδικήσουν τη θέση του Δημάρχου Πόρου έχουν ανακοινώσει δημοσίως οι κύριοι Δημήτρης Πάνου και Δημήτρης Γρίβας, χωρίς ωστόσο κανείς από τους δύο να έχει δημοσιοποιήσει ονόματα υποψηφίων δημοτικών συμβούλων. Καμία επίσημη ανακοίνωση δεν έχει κάνει επίσης μέχρι στιγμής ούτε ο Δήμαρχος, κ. Στρατηγός.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του κ. Δημητριάδη:

«Αγαπητοί συμπολίτες,
τα τελευταία χρόνια ο Πόρος μας ακροβατεί ανάμεσα στη διάχυτη επιθυμία όλων μας για πρόοδο και ανάπτυξη και σε μια απογοητευτική πραγματικότητα που αποτυπώνει στασιμότητα (αν όχι παρακμή) και προφανή απουσία φαντασίας και σχεδιασμού. Η ποιότητα ζωής μας έχει χειροτερέψει, τα ζωτικά προβλήματα του νησιού παραμένουν άλυτα, ενώ η –όποια- αναπτυξιακή του πορεία κινείται προς λάθος κατεύθυνση. Τα περιθώρια για μεταστροφή της κατάστασης αυτής είναι οριακά και ο τόπος έχει επιτακτική ανάγκη για μια νέα αυτοδιοικητική πολιτική, η οποία θα θέτει υψηλούς στόχους και θα τους πετυχαίνει.
Με αυτό το αίσθημα ευθύνης αποφασίσαμε να συγκροτήσουμε μια νέα αυτοδιοικητική πρόταση για τον Πόρο, στην οποία δεν έχουν θέση αγκυλώσεις και αντιπαλότητες του χθες, ατομικά συμφέροντα και παραταξιακά στεγανά. Κυρίαρχο στοιχείο της είναι η συμμετοχή αντιπροσωπευτικών ατόμων από όλες τις επαγγελματικές και μορφωτικές τάξεις της κοινωνίας του Πόρου, με γνώσεις, ικανότητες και ανιδιοτελή διάθεση προσφοράς. Ατόμων με κοινό όραμα για τον Πόρο του αύριο και με συγκεκριμένο σχέδιο για τη σταδιακή υλοποίησή του.
Ονειρευόμαστε έναν Πόρο, προνομιακό τόπο διαμονής και κοσμοπολίτικο τόπο προορισμού. Έναν Πόρο με ιδιαίτερη ταυτότητα, βασισμένη στην παράδοση, τη νησιωτικότητα και στις μοναδικές φυσικές ομορφιές. Ονειρευόμαστε βιώσιμη ανάπτυξη που θα κρατάει τους νέους στον τόπο τους και ποιοτικό τουρισμό δώδεκα μήνες το χρόνο.
Το όραμα αυτό είναι εφικτό και σας καλώ μαζί να το κάνουμε πράξη. Με την ψήφο σας στις 7 Νοεμβρίου μπορούμε να αλλάξουμε πορεία στον τόπο μας και να διαμορφώσουμε μαζί τον Πόρο που όλοι ονειρευόμαστε.

Ιωάννης Δημητριάδης
Υποψήφιος Δήμαρχος Πόρου»
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. ΤΖΟΑΝΝΑ ΒΕΡΤΟΠΟΥΛΟΥ -ΒΕΝΤΟΥΡΑ says:

    ΟΙ ΝΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΧΟΥΝ ΟΡΕΞΗ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ… ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ ΣΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΑΝΑΛΑΒΑΤΕ…

Σχολιάστε