Καταγγελία Γ. Δημητριάδη για αντιδεοντολογική συμπεριφορά τοπικού ενημερωτικού μέσουΛάβαμε το ακόλουθο μέιλ από τον επικεφαλής της μειοψηφίας του Δήμου Πόρου, κ. Γιάννη Δημητριάδη, το οποίο είμαστε υποχρεωμένοι να δημοσιεύσουμε. Άνευ σχολίων…

«Κύριε Κανατσίδη,
Βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να χρησιμοποιώ το φιλόξενο site σας ως βήμα για να απαντήσω σε σχόλιο του δημοσιογράφου Βασίλη Κουτουζή αναφορικά με το πρόσωπό μου, αλλά και να τον καταγγείλω δημοσίως για την αντιδεοντολογική επιλογή του να μην δημοσιεύσει ο ίδιος την απάντησή μου στο site του. Το μέλος της Ε.Σ.Η.Ε.Α. (στην οποία βεβαίως θα διαβιβάσω την καταγγελία μου) κ. Κουτουζής πρέπει να καταλάβει, όσο και αν δεν του αρέσει, ότι στο εξής είμαι επικεφαλής της μειοψηφίας του Δήμου Πόρου και ότι η στάση του αυτή, εκτός από τη δημοσιογραφική δεοντολογία, προσβάλει πρωτίστως την δημοκρατία και σε τελική ανάλυση τον ίδιο του λαό του Πόρου. Η επιστολή που αρνήθηκε να δημοσιεύσει αποτελεί απάντηση σε μειωτικά σχόλιά του εις βάρος μου, μετά από δημοσίευση προηγούμενης επιστολής μου με την οποία απεκατέστησα την αλήθεια για ανακριβείς και ελλιπείς ειδήσεις που αφορούσαν εμένα και την παράταξή μου. Ο κ. Κουτουζής, αφού πρώτα μου απάντησε δημοσίως προσβάλλοντάς με, όταν του διαβίβασα τη δική μου απάντηση, μου απάντησε (με μέιλ) ότι «άλλη επιστολή μου δεν θα δημοσιευτεί». Παραθέτω αυτούσια την τελευταία επιστολή μου:

«Κύριε Κουτουζή,
Όπως σας είχα γράψει σε προηγούμενη επιστολή μου, είμαι πλέον υποχρεωμένος να σας απαντώ εγγράφως όταν αναφέρεστε με ανακρίβειες και αναλήθειες σε θέματα που με αγγίζουν άμεσα ή έμμεσα, επομένως στις περιπτώσεις αυτές είναι αυτονόητο ότι δεν θα σας διευκολύνω απλώς με το να μην σας λαμβάνω υπόψη μου, όπως μου υποδεικνύετε. Στην ουσία της απάντησής σας δεν μπαίνω καθόλου, οι αναγνώστες σας έχουν κρίση και καταλαβαίνουν. Όπως είδατε, ζήτησα απλώς να δημοσιεύσετε την επιστολή μου και οι απαιτήσεις μου απέναντί σας περιορίζονται στη στοιχειώδη αυτή τήρηση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Το πώς εσείς αντιλαμβάνεστε και τηρείτε τη δεοντολογία αυτή χαίρομαι που το εκφράσατε μόνος σας, με τρόπο που με κάνει να μην έχω τίποτα να προσθέσω. Ευχαριστώ, Ιωάννης Δημητριάδης, 15.11.2011»

Η δήλωση του κ. Κουτουζή ότι αρνείται να δημοσιεύει επιστολές μου απλώς επιβεβαιώνει τα αυτονόητα σχετικά με τη στάση του απέναντι στην δημοτική παράταξη της οποίας ηγούμαι, την οποία εξέφρασε άλλωστε απροκάλυπτα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Εγώ, όπως οφείλω, σε κάθε περίπτωση που το κρίνω απαραίτητο θα στέλνω τις επιστολές μου στον κ. Κουτουζή και ελπίζω να ξανασκεφτεί τη στάση του ώστε να μην χρειάζεται στο εξής κ. Κανατσίδη να καταλαμβάνω το δικό σας χώρο για να τις δημοσιοποιώ. Ευχαριστώ πολύ, Ιωάννης Δημητριάδης»
Comments (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. papadatou says:

    ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΣΥΝΟΜΩΤΕΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ κου ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ? ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ. Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΧΕΙ ΝΑ ΛΥΣΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ. Ο κος ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΑΣ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΑΥΤΑ.

  2. Λεον says:

    Σωστος ο Δημητριαδης.

Σχολιάστε