Η Ποριώτισσα Μάρη Ζεντέλη – Παπασπύρου πρώτη Συμπαραστάτης του Πολίτη της Περιφέρεια ΑττικήςΜπορεί να την έχασε το Δημοτικό Συμβούλιο Πόρου, αλλά την κέρδισε η Περιφέρεια Αττικής. Ο λόγος για την, Ποριώτισσα πρώην Εφέτη Αθηνών κ. Μαρία (Μάρη) Ζεντέλη – Παπασπύρου, η οποία ήταν υποψήφια δημοτικής σύμβουλος με τον συνδυασμό «Αλλαγή Πορείας» του κ. Γιάννη Δημητριάδη στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές του Πόρου και εξελέγη σήμερα Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης κατά τη διάρκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, λαμβάνοντας 69 ψήφους σε σύνολο 84 ψηφισάντων (14 λευκά και 1 άκυρο). Πρόκειται για μια θέση αντίστοιχη του «Συνηγόρου του Πολίτη» για την Περιφέρεια Αττικής.
Μετά το τέλος της Συνεδρίασης ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γ. Σγουρός δήλωσε: «Ευχαριστώ από καρδιάς τους επικεφαλής όλων των παρατάξεων, καθώς και όλα τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής για την υπεύθυνη και συναινετική στάση που επέδειξαν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εκλογής του Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης. Λειτούργησαν όλοι στο πνεύμα του Καλλικράτη, της συναίνεσης και του διαλόγου».
Η κ. Μ. Παπασπύρου είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στιςς 11 Νοεμβρίου 1976 διορίστηκε δικηγόρος στο Πρωτοδικείο της Αθήνας, από τις 19 Σεπτεμβρίου 1983 διορίστηκε ως Πάρεδρος των πολιτικών και ποινικών Δικαστηρίων, στις 12 Οκτωβρίου 1998 προήχθη σε Πρόεδρο Πρωτοδικών και στις 5 Αυγούστου 2004 προήχθη σε Εφέτη. Επί 15 έτη στο Πρωτοδικείο Αθηνών ως Πρωτοδίκης υπηρέτησε σε όλα τα σημαντικά τμήματα όπως Ενοχικό, Εμπορικό, Εμπράγματο, Εφέσεις κατ’ αποφάσεων Ειρηνοδικείων, Μισθώσεις, εκδίδοντας άνω των εκατό (100) πολιτικών αποφάσεων το χρόνο. Παράλληλα συμμετείχε σε συνθέσεις ποινικών δικαστηρίων (Μονομελών και Τριμελών Πλημμελειοδικείων, Μικτών Ορκωτών Δικαστηρίων), τα πρώτα χρόνια ως πάρεδρος και αργότερα ως προεδρεύουσα. Από τις 16/9/1991 μέχρι τις 19/9/1995 υπηρέτησε στο Πρωτοδικείο Αθηνών ως ανακρίτρια, με την οποία ιδιότητα απασχολήθηκε σε σοβαρές υποθέσεις. Το 1998 προήχθη σε Πρόεδρο Πρωτοδικών και τοποθετήθηκε στο Πρωτοδικείο Χαλκίδας και στις 16-9-2004 μετετέθη στο Πρωτοδικείο Αθηνών. Τον Ιούνιο του 2004 προήχθη σε Εφέτη και τοποθετήθηκε στο Εφετείο Θεσσαλονίκης. Τον Δεκέμβριο του 2004 μετετέθη στο νεοσύστατο Εφετείο Καλαμάτας όπου παρέμεινε μέχρι τον Μάιο του 2007, οπότε και μετετέθη στο Εφετείο Αθηνών, στο οποίο παρέμεινε μέχρι τον Μάιο του 2008. Τέλος, τον Μάιο του 2008 παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της υπηρεσίας της ως δικαστικής λειτουργού, έχει εκδώσει πολύ μεγάλο αριθμό πολιτικών και ποινικών αποφάσεων σημαντικών υποθέσεων, καθ’ όσον υπηρέτησε σε δικαστήρια μεγάλων πόλεων (κυρίως Αθηνών). Οι εκθέσεις επιθεωρήσεώς της ήταν πάντοτε από πολύ καλές έως εξαίρετες.

Πηγη: Περιφέρεια ΑττικήςΠεριφέρεια Αττικής
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Bubby says:

    I love reading these articles because they’re short but ifnortmiave.

Σχολιάστε