“Αλλαγή Πορείας”: Βιομηχανική περιοχή ο Πόρος με απόφαση της Δημοτικής Αρχής ΣτρατηγούΣε γενικό ξεσηκωμό, καλεί τους Ποριώτες η δημοτική παράταξη της μείζονος μειοψηφίας “Αλλαγή Πορείας”, με ανακοίνωση που εξέδωσε την Πέμπτη 25 Αυγούστου. Με σκληρούς χαρακτηρισμούς, η παράταξη του Γιάννη Δημητριάδη, κατηγορεί την παράταξη του Δημήτρη Στρατηγού για “προδοσία” και “δουλοπρέπεια” και χωρίς να μασάει τα λόγια της, μιλάει για μεθόδευση από ντόπιους παράγοντες. Τέλος χαρακτηρίζει την δημοτική αρχή ως αναξιόπιστη, αναξιοπρεπή, χωρίς πολιτική υπόσταση.
Ακολουθεί αυτούσια η ανακοίνωση της “Αλλαγής Πορείας”:

ΠΡΟΔΟΣΙΑ! ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ Ο ΠΟΡΟΣ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ
 
Στις 10.8.2011 ο Δήμαρχος κ. Στρατηγός και η παράταξη της πλειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο, με μία προκλητική απόφαση, κόντρα στην εντολή της κοινωνίας, κόντρα στη νομιμότητα και κόντρα σε οχτώ προγενέστερες αποφάσεις του ΔΣ, διακήρυξαν ξαφνικά ότι συμφωνούν με τις προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος για τη δημιουργία Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών, δηλαδή βιομηχανικής ζώνης, στον Πόρο. Συγκεκριμένα, η παράταξη Στρατηγού ψήφισε ότι «δεν έχει αντίρρηση για την παραμονή των νομίμων αδειοδοτούμενων μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας» στον Πόρο. Δηλαδή, όχι μόνο των τριών μονάδων που υπάρχουν σήμερα (με νόμιμη έκταση 55 στρέμματα), αλλά τουλάχιστον τριών ακόμα νέων μονάδων που βρίσκονται υπό αδειοδότηση (με έκταση άλλα 60 στρέμματα), τις οποίες η εταιρία ΔΙΑΣ είχε δεσμευθεί εγγράφως ότι δεν θα εγκαταστήσει στο Πόρο. Σύνολο δηλαδή έξι μονάδες 115 στρεμμάτων.
 
Η απόφαση αυτή σημαίνει πρακτικά ότι, αμέσως μόλις θεσμοθετηθεί το Χωροταξικό των Υδατοκαλλιεργειών, στον Πόρο θα δημιουργηθεί ΠΟΑΥ, αφού σε όλες τις περιοχές στις οποίες υπάρχουν πάνω από 40 στρέμματα ιχθυοκαλλιέργειας δημιουργείται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΠΟΑΥ, ενώ σε όσες τα στρέμματα ξεπερνούν τα 100 η ΠΟΑΥ θεσμοθετείται ΑΜΕΣΑ. Αντίθετα, παραμονή μονάδων χωρίς δημιουργία ΠΟΑΥ, είναι δυνατή ΜΟΝΟΝ αν είναι μεμονωμένες και ΜΟΝΟΝ αν η έκτασή τους δεν ξεπερνά τα 40 στρέμματα. (αυτό είχε ζητήσει ο Δήμος από την Πολιτεία με βάση την προηγούμενη Απόφαση της 27ης Απριλίου 2011)
 
Η δημοτική αρχή είχε το θράσος να ισχυριστεί ότι συμφωνεί με την εγκατάσταση των νέων μονάδων «για να μην χάσουν τη δουλειά τους οι εργαζόμενοι» (παρότι οι νέες μονάδες δεν υπάρχουν ακόμα και δεν έχουν εργαζόμενους!!!!!). Ακούσαμε ακόμα και τον ορισμό της δουλοπρέπειας: «όταν ο αντίπαλος είναι πολύ ισχυρός κάνεις παραχωρήσεις για να μην χάσεις τα πάντα».
 
Θυμίζουμε ότι, σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα, η ΠΟΑΥ του Πόρου θα εκτείνεται στο 1/3 σχεδόν τη χερσαίας έκτασης του νησιού και θα περιλαμβάνει όλες τις βόρειες ακτές από το Λιμανάκι της Αγάπης μέχρι το Μόδι. Στη βιομηχανική αυτή περιοχή, η οποία θα διοικείται από τις εταιρίες ιχθυοκαλλιέργειας, κατοχυρώνεται η αποκλειστική χρήση της ιχθυοκαλλιεργητικής δραστηριότητας, ενώ αποκλείονται η οικιστική ανάπτυξη, ο τουρισμός και η αλιεία.
 
·        Πως δικαιολογείται η πρωτοφανής αυτή εξυπηρέτηση των συμφερόντων της ΔΙΑΣ εις βάρος μιας ολόκληρης κοινωνίας;
·        Τι θα κερδίσει -και ποιος- από την παραχώρηση αυτή;
·        Τι μεσολάβησε τους τελευταίους μήνες και οδήγησε τον κ. Στρατηγό και τους συμβούλους του να ακυρώσουν τους εαυτούς τους;
·        Τι οδήγησε ξαφνικά συγκεκριμένους συμβούλους της πλειοψηφίας να ταχθούν ρητά υπέρ της ΠΟΑΥ και να επιχειρηματολογούν για τα οφέλη της βιομηχανοποίησης του Πόρου;
·        Τι οδήγησε τον ανύπαρκτο Δήμαρχο Στρατηγό να παραβεί τον κανονισμό λειτουργίας του ΔΣ και να μην υποβάλει την γραπτή εισήγησή του για το θέμα, όπως ήταν υποχρεωμένος; Γιατί κρύβεται και δεν τολμάει να πει τη γνώμη του για το ζήτημα;
·        Με πιο κίνητρο ο Πρόεδρος του ΔΣ κ. Μάγειρας, πασχίζει από το 2007 να εγκατασταθούν οπωσδήποτε οι νέες τεράστιες μονάδες της ΔΙΑΣ, παραποιώντας ακόμα και αποφάσεις του ΔΣ; Πώς το «όχι στα ιχθυοτροφεία», το οποίο είχε βροντοφωνάξει στη λαϊκή συγκέντρωση στις 4.10.2008 έγινε ξαφνικά «Ναι στην παραμονή τους, για να μπορεί να κοιτάει στα μάτια τα παιδιά των εργαζομένων»;  
Τον εαυτό τους μπορούν να τον κοιτάζουν στον καθρέφτη οι κύριοι αυτοί ; ; ;
 
Έστω και με αυτό τον εξευτελιστικό τρόπο, η κατάσταση ξεκαθάρισε και οι μάσκες έπεσαν! Το ξεπούλημα του Πόρου δεν μεθοδεύεται (μόνο) σε κάποια γραφεία Υπουργείων και εταιριών που προωθούν τα συμφέροντά τους, αλλά μέσα στο σπίτι μας. Ανεξάρτητα από τα προφανή κίνητρα που οδήγησαν στην ΠΡΟΔΟΣΙΑ αυτή, αυτό που έχει σημασία είναι ότι τον τόπο μας διοικεί μια δημοτική αρχή χωρίς αξιοπιστία, χωρίς αξιοπρέπεια, χωρίς πολιτική υπόσταση!                  Μια δημοτική αρχή που όταν ο αντίπαλος είναι πολύ ισχυρός κάνει παραχωρήσεις.   Η παράταξή μας καλεί τους πολίτες του Πόρου σε γενικό ξεσηκωμό για να ξεκαθαρίσουμε σε όλους ότι δεν παραχωρούμε τίποτα!
Comments (5)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Πάνος Θεοχάρης says:

    Όταν τελειώνουν τα επιχειρήματα, αρχίζουν οι φωνές, οι προσβολές, τα μειωτικά σχόλια, οι βρισιές….

    Πολιτικός πολιτισμός από μια παράταξη που θέλει να φτιάξει “τον πόρο που όλοι ονειρευόμαστε”, με νέα ήθη, με νέες ιδέες, αλλά προφανώς παλαιοκομματικές πρακτικές.

    Αγαπητοί συμπολίτες (το συμπατριώτες δεν είμαι σίγουρος ότι ισχύει για όλους), θα σας ενημερώσω για ακόμα μία φορά (το έχω ξαναγράψει) ότι το Λιμανάκι της Αγάπης, ο Ρώσικος ναύσταθμος, ο Γερολιμένας, αλλά και το Μόδι, αλλά και κάποιες άλλες συγκεκριμένες περιοχές στην Βόρεια πλευρά του νησιού μας, ΔΕΝ περιλαμβάνονται στην ΠΟΑΥ.

    Ξαναδιαβάστε με λίγο προσοχή τα “επίσημα έγγραφα”, σας έχουν διαφύγει σημαντικά άρθρα σχετικά με την οριοθέτηση των ΠΟΑΥ. Δεν θέλω να πιστέψω ότι επίτηδες αναφέρεται ξανά και ξανά ως παράδειγμα το Λιμανάκι της Αγάπης και το Μόδι, ώστε να παραπλανήσετε τον κόσμο και να τον ξεσηκώσετε.

    Τέλος κάντε μια βόλτα σε μια βιομηχανική περιοχή, διαβάστε και κανα νόμο να δείτε τι σημαίνει “βιομηχανική περιοχή”, γιατί μπορεί να ακούγεται ωραίο ως φανφάρα όταν το γράφετε, αλλά μην περιμένετε ότι θα έχει αντίκτυπο σε σοβαρό κόσμο, που σκέπτεται και κρίνει αυτά που ακούει.

    Μπορεί να έχετε τα χίλια δίκια στα περί αλλαγής πορείας της πλειοψηφίας του Δ.Σ., αλλά το λεξιλόγιο σας και ο τρόπος γραφής σας, μειώνει πρώτα από όλα εσάς τους ίδιους.

    Πως θα λέτε αύριο καλημέρα, πως θα καθίσετε στο ίδιο τραπέζι με κάποιον που τον αποκαλείτε προδότη ή αναξιοπρεπή ? Πως περιμένετε αύριο να σας μιλήσει εκείνος ? Μήπως να χωρίσουμε το νησί σε μπλέ και πράσινα καφενεία αλλά παλαιά, που δεν μιλάγανε οι μισή χωριανοί στους άλλους μισούς ?

  2. Νάγια Κοράλλη says:

    Αγαπητέ κ. Θεοχάρη,

    Για να μην παραπληροφορούνται οι αναγνώστες, πρέπει να τονίσω ότι η επίσημη Μελέτη για την ΠΟΑΥ του Πόρου (την θεσμοθέτηση της οποίας προβλέπει ρητά η ΚΥΑ του Χωροταξικού Σχεδίου) περιλαμβάνει τα 2/3 του Πόρου και τις ακτές από το Λιμανάκι της Αγάπης μέχρι το Μόδι. Ο σχετικός χάρτης έχει δημοσιευθεί στο porosnews και είναι ο μοναδικός επίσημος χάρτης της ΠΟΑΥ του Πόρου. (https://www.porosnews.gr/news/%e2%80%9c%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%b1%ce%b3%ce%ae-%cf%80%ce%bf%cf%81%ce%b5%ce%af%ce%b1%cf%82%e2%80%9d-%ce%b2%ce%b9%ce%bf%ce%bc%ce%b7%cf%87%ce%b1%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%bf/)

    Επειδή το ψέμα από την αλήθεια μπορεί να διακριθεί μόνο με κριτήριο την απόδειξη του κάθε ισχυρισμού, εάν έχετε κάποιο άλλο επίσημο χάρτη στη διάθεσή σας για την ΠΟΑΥ του Πόρου, τότε καλό θα ήταν να τον κοινοποιήσετε στο porosnews για να αποδειχθεί ποιος παραπλανεί τον κόσμο.

    Όσον αφορά την τελευταία σας παρατήρηση, η παράταξή μας δεν προτίθεται να δημιουργήσει διχαστικές διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των πολιτών του νησιού, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι διατεθειμένη να υπερβεί την κόκκινη γραμμή διασφάλισης των συμφερόντων του Πόρου.

    Τέλος, εγώ θα σας συμβούλευα να δώσετε το παρόν σε μελλοντικές συνεδριάσεις του Δ.Σ., στις οποίες αφενός θα αποκτήσετε σφαιρικότερη και ακριβέστερη ενημέρωση για τα προβλήματα του νησιού και αφετέρου, θα έχετε τη δυνατότητα να εκφράσετε οποιοδήποτε σχόλιο ή παρατήρηση και ενώπιον των συμπολιτών μας.

    Νάγια Κοράλλη

    Δημοτική Σύμβουλος Μείζονος Μειοψηφίας Πόρου

  3. Πάνος Θεοχάρης says:

    Εγώ θα γράψω με επίσημα στοιχεία, ελπίζω να έχω και επίσημες απαντήσεις σε αυτά που θα γράψω γιατί εσείς τα ερμηνεύετε διαφορετικά…

    Όλα τα λινκ που θα σας παραθέσω τα έχω βρει μέσα από το site της “Πρωτοβουλίας Πόρος – Πρωτοβουλία για την Προστασία του Θαλάσσιου Περιβάλλοντος του Πόρου” – http://www.protovouliaporos.gr

    Ξεκινάω από το σχέδιο της Κ.Υ.Α. http://www.opengov.gr/minenv/?p=1630

    AΡΘΡΟ ΠΡΩΤΟ [Άρθρο 7 Κριτήρια και συμβατότητες χωροθέτησης μονάδων και υποδοχέων υδατοκαλλιέργειας]
    http://www.opengov.gr/minenv/?p=1622
    1. Κριτήρια Χωροθέτησης
    Α) Πλωτών εγκαταστάσεων μονάδων θαλάσσιας υδατοκαλλιέργειας
    – Τα όρια της μισθωμένης θαλάσσιας έκτασης εγκατάστασης των μονάδων, είτε πρόκειται για τις μονάδες των Π.Ο.Α.Υ. και των άτυπων συγκεντρώσεων (Π.Α.Σ.Μ.), είτε για μεμονωμένες μονάδες, απέχουν:

    • Χίλια (1.000) μέτρα τουλάχιστον από λειτουργούσα τουριστική μονάδα ή εγκατάσταση και από υφιστάμενες οικιστικές αναπτύξεις και / ή προγραμματιζόμενες με βάση εγκεκριμένα ή υπό εκπόνηση (Β.1 σταδίου της σχετικής μελέτης) ΓΠΣ και ΣΧΟΟΑΠ και πεντακόσια (500) μέτρα, εφόσον δεν υπάρχει οπτική επαφή.

    • Πεντακόσια (500) μέτρα τουλάχιστον από καταδυτικά πάρκα του Ν. 3409/2005 (με εξαίρεση της συνδυασμένης χωροθέτησης) και παραλίες κολύμβησης (οργανωμένες ή μη).

    – Σε κάθε περίπτωση και με την επιφύλαξη των γενικών και ειδικών διατάξεων περί αλιείας που ισχύουν για την περιοχή, η αλιεία επαγγελματική και ερασιτεχνική δεν επιτρέπεται περιμετρικά των ορίων της έκτασης εγκατάστασης των μονάδων σε απόσταση μικρότερη των εκατό (100) μέτρων.

    2. Κατευθύνσεις που συνδέονται με ειδικά θεσμικά καθεστώτα
    – Σε περιοχές που έχουν κηρυχθεί ως Ενάλιοι Αρχαιολογικοί Χώροι (Ν.3028/2002 «Για την προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς») είναι δυνατή η ίδρυση μονάδων θαλάσσιας υδατοκαλλιέργειας σύμφωνα με τους όρους και τους περιορισμούς που ορίζονται από την αρμόδια αρχαιολογική υπηρεσία.

    3. Απαγόρευση εγκατάστασης μονάδων υδατοκαλλιέργειας
    β. Η χωροθέτηση μονάδων θαλάσσιας υδατοκαλλιέργειας δεν επιτρέπεται σε περιοχές όπου χρησιμοποιούνται ως πεδία βολής, σε περιοχές διαύλων ναυσιπλοΐας και εγκαταστάσεις καλωδίων ή αγωγών μεταφοράς ενέργειας, τηλεπικοινωνιών κ.ά.

    Ακόμα στο site της Πρωτουβουλίας Πόρος (μα είναι δυνατόν να μην διαβάζετε τι δημοσιεύεται ?)
    http://www.protovouliaporos.gr/index.php/archives/category/newspaper/page/2
    “ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ Π.Ο.Α.Υ ΣΤΟΝ ΠΟΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΘΑΝΑ – 15.4.2011”
    3.1. ΘΕΣΗ – ΕΚΤΑΣΗ ΓΗΠΕΔΩΝ
    Πόρος (ΥΔΚ – 12)
    Το ανάπτυγμα ακτών που έχει κριθεί κατάλληλο εκτείνεται από το Στενό Πόρου κατά μήκος των ΒΔ ακτών του νησιού περιλαμβάνοντας και ολόκληρη την χερσόνησο Βουνοκορφές στο βορειότερο άκρο του νησιού.

    Αποκλείστηκαν οι περιοχές:
    Στο εσωτερικό του λιμένα Πώγωνας λόγω κυρίως ναυτιπλοϊας προβλέπονται όμως δύο χώροι στην είσοδο (Στενό Πόρου) οι οποίοι προστατεύονται ιδανικά από ανέμους και κυματισμούς.
    Μεγάλο τμήμα του αναπτύγματος που εκτίθεται προς βορρά (από Ακρωτήρι Ακρίτσα έως Όρμο Βαριαρνία.
    Άμεση περιοχή όδευσης υποθαλάσσιου αγωγού Μεθάνων – Πόρου και απόληξης ΒΙ.Ο.ΚΑ. Πόρου και ΒΙ,Ο,ΚΑ Μεθάνων.

    Από τα παραπάνω είναι πασιφανές ότι οι παραλίες εξαιρούνται, οπότε δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μπουν κλουβιά σε παραλίες, ούτε στο λιμανάκι της Αγάπης, ούτε στον Ρώσικο, ούτε στην Βαγιονιά, ούτε σε καμιά άλλη.

    Ειδικά για το Λιμανάκι της Αγάπης που το έχετε κάνει πυροτέχνημα, αναφέρεται ρητά ότι ο λιμένας Πωγώνος εξαιρείτε, και στο σχέδιο νόμου (ως λιμένας και δίαυλος ναυσιπλοΐας), αλλά και στην μελέτη. Αν ανοίξετε κανα χάρτη θα δείτε και ποιος είναι ο λιμένας Πωγώνος, και θα διαπιστώσετε ότι το Λιμανάκι της Αγάπης είναι μέσα στον λιμένα, άρα ούτε και από εκεί προκύπτει ότι το Λιμανάκι της Αγάπης ενδέχεται να γεμίσει κλουβιά. Οπότε καλό θα είναι να κόψετε την καραμέλα με το λιμανάκι της Αγάπης και να σταματήσετε να παραπληροφορείτε τον κόσμο.

    Τώρα το Μόδι αν δεν είναι ήδη Ενάλιος αρχαιολογικός χώρος (υπάρχει πληθώρα αρχαιολογικών ευρημάτων και αν θυμάμαι καλά έχει βγει και απαγόρευση καταδύσεων για την συγκεκριμένη περιοχή, θα πρέπει ο δήμος να φροντίσει σε συνεργασία με την αρχαιολογική υπηρεσία να θεωρηθεί άμεσα. Το ίδιο ισχύ και για περιοχές στην βόρεια πλευρά του νησιού που υπάρχουν αρχαιολογικά ευρήματα.

    Και για να τελειώνουμε επιτέλους με όλη αυτή την φασαρία, η μελέτη για τον Πόρο μιλάει για 135 στρέμματα,
    Περιοχή Έκταση
    (στρέμματα)

    Μέγιστη Αξιοποιήσιμη (στρέμματα) Μέγιστη προτεινόμενη παραγωγή Καλλιεργούμενα είδη (προτεινόμενα)

    ΥΔΚ 12-1 251.6 30 172 Τ, Λ (Τ, Λ, Ν)
    ΥΔΚ 12-2 388.5 70 340 Τ, Λ (Τ, Λ, Ν)
    ΥΔΚ 12-3 429.3 75 408 Τ, Λ, Ν (Τ, Λ, Ν)
    Σύνολο 1069.4 135 1070

    Πόσα στρέμματα είπαμε λειτουργούν σήμερα και πόσα έχουν ήδη πάρει άδεια ?

    Για που είπαμε γίνεται όλη η φασαρία ???

  4. Νάγια Κοράλλη says:

    κ. Θεοχάρη,

    Η ΠΟΑΥ του Πόρου από γεωγραφική άποψη δεν είναι κάτι αόριστο, αλλά έχει συγκεκριμένα όρια που αποτυπώνονται στο σχετικό χάρτη, ο οποίος είναι ένας και μοναδικός και απ’ ότι κατάλαβα από την δεύτερη επιστολή σας, δεν υπάρχει τελικά κάποια αμφισβήτηση ως προς αυτό. Όλη η περιοχή που οριοθετείται από τον χάρτη θα διοικείται από τον φορέα της ΠΟΑΥ (την εταιρία ιχθυοκαλλιέργειας δηλαδή) και μέσα σε αυτήν θα ισχύει ως υποκείμενο νομικό πλαίσιο, το Χωροταξικό Σχέδιο των Υδατοκαλλιεργειών (το οποίο σύντομα πρόκειται να υπογραφεί ως ΚΥΑ) και η «Μελέτη ΠΟΑΥ». Επομένως, μιλώντας για ΠΟΑΥ, μας ενδιαφέρουν πρωτίστως τα όριά της και εγώ και η παράταξή μου σε αυτά αναφερόμαστε (κάτι που προφανώς δεν κάνετε εσείς).
    Αφού ξεκαθαρίσαμε τη διαφορά μεταξύ των ορίων της ΠΟΑΥ (χάρτης) και των κατευθύνσεων που υπάρχουν εντός των ορίων αυτών, ελπίζω να καταλάβατε ότι κακώς αμφισβητήσατε ότι τα ΟΡΙΑ της ΠΟΑΥ εκτείνονται από το Λιμανάκι της Αγάπης μέχρι το Μόδι.
    Σε ό,τι αφορά τις κατευθύνσεις, στις οποίες αναφέρεστε εσείς (τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται δηλαδή εντός των ορίων), καθησυχάζοντάς μας ότι «δεν υπάρχει καμία περίπτωση» να μπουν μονάδες στις θέσεις που αποκλείονται ρητά με βάση αυτές, αντί άλλης απάντησης θα σας προτείνω να κάνετε μια βόλτα μέχρι τη μονάδα Βιολογικού Καθαρισμού. Την ίδια ακριβώς στιγμή που γράφατε το δεύτερο σχόλιό σας, στη μία από τις θέσεις που «αποκλείονται» (ακριβώς μπροστά από τον ΒΙΟΚΑ) εγκαθίσταντο δύο τεράστιες νέες μονάδες. Ειδικά λοιπόν μετά από αυτή την άμεση επαλήθευση των ανησυχιών μας, ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

  5. Πάνος Θεοχάρης says:

    Επιμένετε βλέπω, και διαφένεται η άγνοια σας (ή η άγνοια της παράταξης σας) επί κανονισμών και νόμων του Ελληνικού Δημοσίου.

    Ο χάρτης που έχετε κάνει σημαία στην παράταξη σας είναι παλιός, του 2003 αν θυμάμαι καλά, ο χάρτης έχει 6 γραμμές όλες κι όλες, πιάνει και την χερσαία έκταση της περιοχής (γη) και αναφερόταν στην μελέτη. Στην μελέτη αναφέρεται ξεκάθαρα ότι εξαιρείτε ο λιμένας Πώγωνος, που περιλαμβάνει το Λιμανάκι της Αγάπης. Εκτός να θέλετε να μας πείτε ότι μπορούν να βάλουν και κλουβιά και στην γη, γιατί το λέει ο χάρτης…

    Ο ποιο πρόσφατος χάρτης είναι αυτός του σχεδίου της ΚΥΑ που μπορεί να τον βρει κανείς στο : http://www.opengov.gr/minenv/wp-content/uploads/downloads/2011/03/Eidiko-PLasio-Ydatokallirgeion-Xartis.pdf

    Εκεί η περιοχή που ορίζεται είναι η Α7, ενώ λόγο του μεγέθους του χάρτη δεν φαίνονται καθαρά όλα τα σημεία. Ο χάρτης έχει ενδεικτικό χαρακτήρα για τις περιοχές που μπορεί να δημιουργηθούν ΠΟΑΥ.

    Γι’ αυτό υπάρχουν τα κείμενα που δεν είναι απλά διευκρινιστικά, αλλά είναι καθοριστικά για το πως διαμορφώνεται ο χάρτης. Σε αυτά υπάρχει ο δεσμευτικός χαρακτήρας, με αυτά πηγαίνεις στις ενδεικτικές περιοχές του χάρτη και βάση των διατάξεων τους, ορίζεις την ΠΟΑΥ.

    Πάντως όσο η ΚΥΑ δεν έχει ψηφισθεί ακόμα, δεν ισχύει τίποτα από όσα γράφει, έτσι αν δεν προβλέπεται από άλλο υφιστάμενο νόμο, τότε δυστυχώς δεν απαγορεύεται η εγκατάσταση πλησίων ΒιοΚα (απόσταση τουλάχιστων 500 μέτρων όπως ορίζει), και έτσι η μετακίνηση τους εκεί (ίσως) δεν είναι παράνομη, τουλάχιστον όχι όσο δεν έχει ψηφισθεί η ΚΥΑ. Και φυσικά μέχρι να ψηφισθεί ούτε ΠΟΑΥ υπάρχει, παραμόνο όσο οριζόντουσαν στον 2742/99.

    Τέλος στο http://www.opengov.gr/minenv/wp-content/uploads/downloads/2011/03/PARARTIMA-1.pdf στον πίνακα 2 φαίνεται ότι η προτεινόμενη παραγώμενη ποσότητα είναι η μισή από αυτή που προέβλεπε η μελέτη (560 τόνους από 1070).

    Πόσο παράγουν σήμερα οι υφιστάμενες μονάδες ? 😉

Σχολιάστε