Όλα ακόμα στο σκοτάδιΠολύ δύσκολα θα μάθουμε τελικά που και πως έκαναν φτερά τα χρήματα από τα ταμεία του Δήμου Πόρου. Από την ενημέρωση που έγινε την Πέμπτη 9 Ιουνίου στη Χατζοπούλειο βιβλιοθήκη, δεν προέκυψε καμία είδηση, από τους δικηγόρους κ.κ. Μπούρα και Πιτσιλό, οι οποίοι χειρίζονται την υπόθεση, σε ποινικό και σε αστικό επίπεδο. Οι δημοτικοί σύμβουλοι και το κοινό που παραβρέθηκαν στην ενημέρωση, όχι μόνο δεν ενημερώθηκαν, άλλα έφυγαν με περισσότερα ερωτήματα από πριν.

Τι είπαν οι δικηγόροι
Ο κ. Μπούρας, κάλυψε την ενημέρωση του ποινικού κομματιού της υπόθεσης, κάνοντας μια σύνοψη από την πρώτη μέρα της αποκάλυψης της υπεξαίρεσης, μέχρι σήμερα.
Σύμφωνα με τον κ. Μπούρα, η Αγγελική Ασημομύτη έχει αποδεχθεί την πράξη της, σε αντίθεση με την Τόμη Ηρειώτη η οποία αρνείται τις κατηγορίες.
Ήδη έχει διαταχθεί από τον ανακριτή να γίνει έρευνα στα περιουσιακά στοιχεία των δύο γυναικών όπως ακίνητα, καταθέσεις, θυρίδες και μετοχές στο χρηματιστήριο μήπως προκύψουν στοιχεία που θα ρίξουν φως στην υπόθεση.
Την Τετάρτη 8 Ιουνίου απολογήθηκε η Αγγελική Ασημομύτη ενώ την Παρασκευή 10 Ιουνίου αναμένεται να απολογηθεί η Τόμη Ηρειώτη. Να θυμίσουμε ότι με ομόφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή και οι δύο γυναίκες, έχουν κριθεί προφυλακιστέες και βρίσκονται στον Κορυδαλλό.
Στη συνέχεια, πήρε το λόγο ο κ. Πιτσιλός, ο οποίος αναφέρθηκε στο διοικητικό και αστικό κομμάτι της υπόθεσης. Στο διοικητικό επίπεδο, ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η Ε.Δ.Ε για τις πειθαρχικές ευθύνες, ενώ στο αστικό, είναι σε εξέλιξη η έρευνα των περιουσιακών στοιχείων των μέχρι στιγμής εμπλεκομένων προσώπων, η οποία μόλις ολοκληρωθεί θα ασκηθεί αγωγή από τον Δήμο Πόρου, προκειμένου να γίνει η ρευστοποίηση τους και να αποζημιωθεί ο Δήμος.
Η ενημέρωση των 2 δικηγόρων, διήρκησε μόλις 5 λεπτά, αφού δεν ήταν σε θέση να αποκαλύψουν περισσότερα για την υπόθεση, μέχρι την συμπληρωματική απολογία της κατηγορούμενης συμβασιούχου των ΚΕΚ και το πέρας της ανακριτικής διαδικασίας.

Έντονη κριτική από την μειοψηφία
Ο Επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Γιάννης Δημητριάδης, αφού πρώτα τόνισε, πως είναι απορίας άξιο το γεγονός ότι δεν έχουν έρθει ακόμη οι ελεγκτές δημόσιας διοίκησης και του υπουργείου οικονομικών, να ελέγξουν το Δήμο Πόρου, εξέφρασε την καχυποψία του για τους χειρισμούς του Δήμου στην υπόθεση, η οποία οφείλεται κυρίως, στον αποκλεισμό της μειοψηφίας, στο σύνολο της, από τις διαδικασίες της προανάκρισης.
Να σημειώσουμε, ότι τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο, όσο και στη συνεδρίαση του Λιμενικού Ταμείου, η παράταξη της πλειοψηφίας, αρνήθηκε να δεχτεί τη συμμετοχή δικηγόρων της μειοψηφίας, στην διαδικασία της ανάκρισης, γεγονός που επισημάνθηκε αργότερα και στις τοποθετήσεις του κοινού.
Εντονότατη κριτική άσκησε και ο Επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Δημήτρης Πάνου, ο οποίος αφού κατηγόρησε τον δήμαρχο για εγκληματική αμέλεια, εξέφρασε την καχυποψία του για τις διαδικασίες κάτω από τις οποίες ομολόγησε η δημοτική υπάλληλος και ζήτησε απαντήσεις για τον ρόλο της κ. Ηρειώτη στον Δήμο Πόρου και την φημολογούμενη πολιτική κάλυψη κάτω από την οποία δρούσε. Επίσης ρώτησε για το αν υπάρχει ασφαλιστική δικλίδα, για να μη συμβεί το ίδιο στο άμεσο μέλλον, καθώς και αν σκέπτεται να παραιτηθεί.

Καχυποψία και προβληματισμός από τους δημότες
Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίασαν οι ερωτήσεις και οι τοποθετήσεις των δημοτών του Πόρου, που για άλλη μια φορά γέμισαν την αίθουσα της Χατζοπούλειου βιβλιοθήκης.
Όταν ο δήμαρχος ρωτήθηκε για το αν είχε ακούσει κάτι, όλο αυτό τον καιρό, για τα αλισβερίσια της κ. Ηρειώτη με δημότες και επιχειρηματίες του Πόρου και για το αν είναι αλήθεια, ότι είχε έρθει σε σύγκρουση, με την συμβασιούχο των Κ.Ε.Κ, για αυτό τον λόγο, παραδέχθηκε πως πράγματι είχαν φτάσει στα αυτιά του διάφορα και πως είχε συγκρουστεί μαζί της, αλλά δεν μπορούσε να κάνει κάτι γιατί οι εμπλεκόμενοι, δεν ήταν διατεθειμένοι – ακόμη και σήμερα- να καταγγείλουν τίποτα. Στην ουσία επιβεβαιώθηκε η διαφθορά και η ομερτά, που δυστυχώς χαρακτηρίζoυν τη δημόσια ζωή του νησιού.
Οι δημότες εξέφρασαν τον προβληματισμό τους, για την υπόθεση και τους χειρισμούς της δημοτικής αρχής. Άσκησαν κριτική στον δήμαρχο, για το γεγονός ότι δεν έκανε έλεγχο όλο αυτό τον καιρό και σχολίασαν θετικά, την πρόταση της μειοψηφίας για διαφάνεια. Απ’ ότι φαίνεται πάντως, στον Πόρο, ο κόσμος πιστεύει πως ο μόνος άνθρωπος που θα τιμωρηθεί για την υπόθεση, θα είναι τελικά, μόνο η Αγγελική Ασημομύτη και οι πραγματικοί ένοχοι, θα παραμείνουν ελεύθεροι και πλουσιότεροι κατά 586 χιλιάδες ευρώ.


Στρατηγός: Μάλλον εγώ είμαι το τραγικό πρόσωπο…

Ο δήμαρχος Πόρου, για ακόμη μια φορά, δεν φαίνεται διατεθειμένος να αναλάβει τις πολιτικές ευθύνες που του αντιστοιχούν, αφού δεν έχει αντιληφθεί ούτε τις προτάσεις για διαφάνεια που κατέθεσε η μειοψηφία, ούτε την σοβαρότητα της υπόθεσης, χαρακτηρίζοντας την «βούτυρο στο ψωμί της μειοψηφίας», την οποία κατηγόρησε για συκοφαντία και μίλησε για άνανδρους που λένε και δημοσιεύουν διάφορα. Δήλωσε πως ο Δήμος, στην συγκεκριμένη υπόθεση, λειτούργησε με «χειρουργική ακρίβεια», ενώ στο θέμα των ελέγχων από τις αρμόδιες υπηρεσίες, είπε πως επανειλημμένως και από την πρώτη μέρα, έχει ζητήσει να έρθουν ελεγκτές δημόσιας διοίκησης, για να ελέγξουν τον Δήμο Πόρου. Σε κάποιο σημείο της συζήτησης, όταν δημότης που βρισκόταν στο κοινό χαρακτήρισε την κ. Ασημομύτη το «τραγικό πρόσωπο» της υπόθεσης, ο κ. Στρατηγός σχολίασε: «μάλλον εγώ είμαι το τραγικό πρόσωπο», σχόλιο το οποίο δεν εκτιμήθηκε θετικά από το κοινό.
Comments (5)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Mιχαηλ Μωυσιαδης says:

  Δυστηχως κερδισαν τον χρονο που ηθελαν οι γνωστοι καου-μπουδες.Τραγικα προσωπα δεν υπαρχουν παρα μονο αφελεις και λαμογια.

 2. παπαδατου says:

  ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΗ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠ’ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ.ΑΡΑ ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟ 2007 ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΔΗΚΕΠ?

 3. ΜΕΛΛΟΥ says:

  “Μία από τις επιπτώσεις του να αρνείσαι να συμμετάσχεις στα πολιτικά ζητήματα, είναι ότι καταλήγεις να κυβερνάσαι από κατώτερους” ΠΛΑΤΩΝΑΣ

 4. κ says:

  Γιατί άραγε η υπόθεση δεν έφτασε ποτέ στα ΜΜΕ και έμεινε μόνο σε τοπικό επίπεδο?

 5. ΜΕΛΛΟΥ says:

  Η είδηση παρουσιάστηκε από το δορυφορικό πρόγραμμα της ελληνικής κρατικής τηλεόρασης στο εξωτερικό…

  Εκείνο,όμως, που θα πρέπει να απασχολεί τους δημότες, είναι η τιμωρία ΟΛΩΝ των υπευθύνων (στο βαθμό που τους αναλογεί) και η επιστροφή των χρημάτων στα ταμεία- με τον τρόπο που η δικαιοσύνη θα αποφασίσει.

  Προσωπικά, ευθύνη έχουν και όσοι ψήφισαν να τους κυβερνούν οι -κατά Πλάτωνα-“κατώτεροι”.

Σχολιάστε