Φωτιά στο εκλογικό σκηνικό του Πόρου…Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση κατά του Δημάρχου Πόρου κ. Δημήτρη Στρατηγού για παράνομες μεταδημοτεύσεις στο Δήμο Πόρου διέταξε σήμερα η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά, κα Καλλιόπη Βαρδάκη, μετά από σχετικό δημοσίευμα του τύπου.
Σύμφωνα με το ΠΑΡΟΝ της Κυριακής 31.10.2010, ο κ. Στρατηγός, ως Δήμαρχος, έχει υπογράψει 174 μεταδημοτεύσεις, οι οποίες έγιναν με βάση βεβαιώσεις μονίμου κατοικίας που είχε υπογράψει ο αντιδήμαρχος, κ. Δημήτρης Μωρόπουλος, ο οποίος ωστόσο δεν είχε τη σχετική αρμοδιότητα. Πέραν της αναρμοδιότητας αυτής, η οποία ουσιαστικά καθιστά όλες τις μεταδημοτεύσεις αυτές παράνομες, η εισαγγελική έρευνα θα επεκταθεί και στις υπόλοιπες προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά των βεβαιώσεων μονίμου κατοικίας, καθώς υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι άτομα που δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι Πόρου έλαβαν τέτοιες βεβαιώσεις, σε αντίθεση με άλλους, των οποίων οι αιτήσεις δεν έγιναν δεκτές παρότι πληρούσαν όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις.
Το θέμα αποκαλύφθηκε όταν τον περασμένο χειμώνα ο σημερινός υποψήφιος δήμαρχος κ. Γιάννης Δημητριάδης αρνήθηκε να λάβει την, υπογεγραμμένη από τον αντιδήμαρχο κ. Μωρόπουλο, βεβαίωση μονίμου κατοικίας του και αξίωσε να την υπογράψει ο Δήμαρχος κ. Στρατηγός, όπως προβλέπει ο νόμος, πράγμα που τελικά έγινε. Κατά συνέπεια η μεταδημότευσή Δημητριάδη είναι η μοναδική από όσες υπέγραψε η δημοτική αρχή που είναι απολύτως νόμιμη, εν αντιθέσει με όλες τις υπόλοιπες που θα αποτελέσουν αντικείμενο της εισαγγελικής έρευνας.
Παρόλα αυτά, ο κ. Στρατηγός μετά την υπογραφή της μεταδημότευσης Δημητριάδη, κοινοποίησε όλα τα σχετικά με αυτήν (ακόμα και ευαίσθητα προσωπικά του δεδομένα) στον δημοτικό σύμβουλο Δημήτρη Γρίβα, και μια βδομάδα αργότερα εμφανίστηκαν δημοσιευμένα στην εφημερίδα ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΕΛΛΟΝ, όπου ο εκδότης Βασίλης Λαζαρίδης εμφάνιζε δήθεν ως «προβληματική» την μεταδημότευση Δημητριάδη. Τη μοναδική δηλαδή νόμιμη μεταδημότευση που έκανε ποτέ ο Δήμαρχος κ. Στρατηγός. Σε αντίθεση μάλιστα με την ανταπόκρισή του στο αίτημα του κ. Γρίβα, ο κ. Δήμαρχος έως σήμερα αρνείται να χορηγήσει τα αντίστοιχα στοιχεία των υπόλοιπων -των παράνομων δηλαδή- μεταδημοτεύσεων στον ίδιο τον κ. Δημητριάδη και στον επικεφαλής της μειοψηφίας του Δήμου κ. Αλιφέρη, ο οποίος τα έχει ζητήσει (όπως και ο κ. Γρίβας) υπό την ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου.
Τα συμπεράσματα που προκύπτουν είναι εύλογα και ενισχύονται από τα ερωτήματα που απηύθυνε ο κ. Δημητριάδης στον κ. Στρατηγό πριν μερικές μέρες με ανοικτή επιστολή, με την οποία υποδηλώνει εμμέσως πλην σαφώς «διαπλοκή» μεταξύ Στρατηγού – Λαζαρίδη. Ωστόσο ο κ. Στρατηγός δεν έχει απαντήσει προς το παρόν στα ερωτήματα αυτά, τροφοδοτώντας την εντύπωση ότι ο κ. Δημητριάδης δικαίως απευθύνεται σε εκείνον -και όχι στον Λαζαρίδη- για τον πόλεμο λάσπης που δέχεται. Η δε εισαγγελική έρευνα που διατάχθηκε σήμερα αποδεικνύει απλώς ότι τόσο καιρό μιλάγανε για σκοινί στο σπίτι του κρεμασμένου…
Σχολιάστε