Υπαγωγή στην υψηλότερη ζώνη κινήτρωνΗ Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής εντάχθηκε με τροπολογία του Υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας Μ. Χρυσοχοΐδη στην υψηλότερη ζώνη κινήτρων του νέου επενδυτικού Νομοσχεδίου.
Η τροπολογία που κατατέθηκε στις 12 Ιανουαρίου 2011 ψηφίστηκε από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, ενισχύοντας αποτελεσματικά τα επενδυτικά σχέδια των πολύ μικρών, μικρών, μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων Νήσων, καθώς κάθε επιχείρηση θα μπορεί πλέον να λάβει το ανώτατο ποσοστό του Χάρτη Περιφερειακών Ενισχύσεων, το οποίο ανέρχεται μέχρι το ποσοστό του 50% του ενισχυμένου κόστους της επένδυσης.
Ο Δήμαρχος Πόρου Δημήτρης Στρατηγός, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την σημαντική αυτή εξέλιξη που αποτελούσε χρόνιο αίτημα του Δήμου μας και βγάζει από το τέλμα την περιοχή μας δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως ΄΄ Αρχίζουμε να δρέπουμε τους πρώτους καρπούς από την δημιουργία της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων, μέ σω της οποίας θα καταφέρουμε να επιλύσουμε και άλλα ζωτικής σημασίας προβλήματα. Η απόφαση αυτή έρχεται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη οικονομικά περίοδο για όλους μας, προσφέροντας αναπτυξιακές προοπτικές σε πολλούς επιχειρηματίες του τόπου μας΄΄.
Σχολιάστε