Το Χριστουγεννιάτικο Παζάρι του PAWSΜύρισε Χριστούγεννα, με το Παζάρι της φιλοζωικής εταιρίας PAWS, που φιλοξενήθηκε κάτω από το Δημαρχείο Πόρου, εκεί που κάποτε βρισκόταν το ταχυδρομείο του νησιού.
Το παζάρι του PAWS ξεκίνησε το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου και θα παραμείνει ανοιχτό και την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου.


Το επισκεφτήκαμε το Σάββατο το απόγευμα και μιλήσαμε με μερικά από τα μέλη του PAWS. Στους πάγκους, ήταν τακτοποιημένα μικρά χειροποίητα χριστουγεννιάτικα δώρα, κάρτες, σπιτικά γλυκά κ.α.

Στους τοίχους, σε κρεμαστές, μεταχειρισμένα ρούχα. Ένα ποδήλατο ήταν ακουμπισμένο στον τοίχο. Είχε ήδη πουληθεί.
“Διοργανώνουμε αυτό το παζάρι δυο φορές το χρόνο. Τα Χριστούγεννα και το Πάσχα.” μας είπε ο John, ένα από τα ακούραστα μέλη του PAWS “Τα έσοδα από αυτά τα παζάρια, μας βοηθούν στη χρηματοδότηση του έργου της εταιρίας, για τα αδέσποτα του νησιού. Μια φορά το μήνα, επισκέπτεται το νησί κτηνίατρος από την Αίγινα, που μας βοηθάει στην περίθαλψη και στείρωση των αδέσποτων ζώων.”

Ο Δήμος Πόρου τους παραχώρησε έπειτα από αίτηση, τον χώρο του παλιού ταχυδρομείου. “Ο Δήμος του νησιού μας βοηθάει σημαντικά στην προσπάθεια μας” μας λέει ο John “Έκτος από αυτό τον χώρο, μας έχει παραχωρήσει και ένα δωμάτιο κάτω από τη δεξαμενή στο Μύλο, το οποίο το έχουμε μετατρέψει σε κλινική για τις μέρες που επισκέπτονται το νησί οι κτηνίατροι”.
Όπως μας είπε ο John, ο Δήμος Πόρου, δεν είχε καμία αντίρρηση να παραχωρήσει την αίθουσα κάτω από το Δημαρχείο για περισσότερες μέρες, ωστόσο το παζάρι του PAWS, βασίζεται στις εθελοντικές προσπάθειες των μελών της εταιρίας και οι δυο αυτές μέρες, ήταν αρκετές για την διεξαγωγή του παζαριού.

Μια πολύ όμορφη εικόνα από το παζάρι, ήταν η παρουσία μικρών παιδιών, που κοιτούσαν τα αντικείμενα στους πάγκους.
Στη πόρτα, ήταν αφισοκολλημένες ανακοινώσεις του Συλλόγου. Στη μια, ο Σύλλογος ανακοινώνει την επίσκεψη κτηνιάτρου στις 9 Δεκεμβρίου από τις 10.30 το πρωί, μέχρι τις 3 το μεσημέρι, στην κλινική της δεξαμενής στο Μύλο. Εκεί θα γίνονται εμβολιασμοί, στειρώσεις και εξετάσεις σε πολύ καλές τιμές.
Από πάνω, μια άλλη ανακοίνωση στο πνεύμα των ημερών. “Χαρίζονται 2 κουτάβια αρσενικά. 2 μηνών. Το ένα σοκολατί και το άλλο μπεζ”. Ευχόμαστε το καλύτερο τόσο για το Σύλλογο PAWS, όσο και για τα δυο κουτάβια.
Σχολιάστε