Το καλοκαίρι της … κρίσηςΑισθητά μειωμένη, φέτος η κίνηση στον Πόρο κατά το τριήμερο του 15αυγουστού.
«Φέτος το καλοκαίρι είχαμε πτώση 25%. Όσο δηλαδή είναι η απώλεια του εισοδήματος του Έλληνα, από τις περικοπές και τα μέτρα. Είμαστε κι εμείς ένας ακόμη κρίκος της αλυσίδας» μας λέει εστιάτορας από το Νεώριο. «Ο κόσμος πλέον σκέφτεται μέχρι και το τελευταίο ευρώ» μας λέει άλλος επιχειρηματίας «Μπορεί το νησί να είχε αρκετό κόσμο, όμως ο τζίρος ήταν αισθητά μειωμένος σε σχέση με άλλες χρονιές».
Η φετινή πτώση έγινε αισθητή και στα καταλύματα. Ορισμένοι πράκτορες μιλάνε για πληρότητα που δεν ξεπέρασε το 75%, γεγονός που μεταφράζεται σε πτώση της τάξης του 15%, για το τριήμερο του 15αυγουστου.
Αντιθέτως, αυξημένη ήταν η κίνηση στις αφίξεις των τουριστικών σκαφών, τα οποία δεν περιορίστηκαν μόνο στο λιμάνι του Πόρου, άλλα αγκυροβολούσαν και στους κολπίσκους της Καλαυρίας, όπως για παράδειγμα, στον Ρώσικο Ναύσταθμο, στο Μοναστήρι και στη Βαγιονιά.
Ο δήμαρχος Πόρου με αντιφατικές δηλώσεις στον τύπο, δεν δίνει ξεκάθαρη εικόνα για την φετινή χρονιά. Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Καθημερινή» (13/8) αναφέρει: «Φέτος η κίνηση είναι πολύ καλή μόνο τα Σαββατοκύριακα. Τις υπόλοιπες ημέρες η πτώση είναι μεγάλη, πάνω από 50%» και συνεχίζει «Κι όλα αυτά παρότι ο Πόρος είναι κοντινός προορισμός για τους Αθηναίους και δεν είναι ακριβά να έρθεις. Αλλά όταν ο κόσμος δεν έχει λεφτά…».
Αντιθέτως σε δημοσίευμα της ’’Νέας Εποχής’’, παρουσιάζεται ικανοποιημένος με την τουριστική κίνηση του καλοκαιριού και τονίζει ότι είναι ιδιαίτερα έντονη η άφιξη επισκεπτών και παραθεριστών στο νησί.
Comments (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. PETROS ZANNOS says:

    25% ???????

    KAI AFTO DEN EINE TO TELOS!!!!!!!

  2. ΓΙΑΝΝΗΣ says:

    Αγαπητέ Μπάμπη, διάβασα τα άρθρα σου σχετικά με τα καμάκια του Πόρου και για τον τουρισμό. Έκανα κάποιες σκέψεις, για τα παλληκάρια που περίμεναν με καμάρι τις μουσαφίρισσες στη προβλήτα, και οι πατεράδες κορδώνονταν για τα κατορθώματα των βλασταριών τους… μέρος μιας εικόνας της φιλόξενης Ελλάδας. Για τους επαγγελματίες του τουρισμού που καμάρωναν για τη τέχνη τους να εξαπατούν τους τουρίστες, για τους καυγάδες ντόπιων με ξένους, Ήταν και άλλα της εποχής ,γυναίκες που περίμεναν στο σπίτι κερατωμένες , κορίτσια με τσακισμένα όνειρα, νέοι που άφηναν τις δουλειές του για ξενύχτια και γλέντια, μύηση των παιδιών στο αλκοόλ στις ουσίες και πολλά ακόμη . -Οι σχέσεις και ο τρόπος επικοινωνίας των ανθρώπων δείχνουν το επίπεδο της εξέλιξης τους και καθορίζουν το μέλλον, δεν γίνεται ένας καλός επαγγελματίας να είναι ταυτόχρονα κλέφτης , παιδεραστής, μοιχός ή ζιγκολό , το κάθε τι ξεκινά από τον Άνθρωπο και καταλήγει στα πράγματα και στις αξίες τους , δεν είναι ο Άνθρωπος ένα εργαλείο ένα προϊόν προς εκμετάλλευση.

Σχολιάστε