Το ετήσιο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για τη μελέτη του Διαβήτη στον ΠόροΑπό την Τετάρτη 23 έως και την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011 θα διεξαχθεί στο νησί του Πόρου το ετήσιο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για τη μελέτη του Διαβήτη,στα πλαίσια του οποίου λειτουργεί και η ομάδα DESG, η οποία ιδρύθηκε από τριακονταετίας από τον Ελβετό καθηγητή Jean – Philippe Assal και έχει ως στόχο της την επιμόρφωση των διαβητικών ασθενών.
Οι εργασίες του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν στο ξενοδοχείο Poros Ιmage (τέως Ξενία) στις οποίες θα συμμετάσχουν πάνω από 80 επιστήμονες από 37 διαφορετικές χώρες του κόσμου με ομιλητές τους: Jean –Philippe Assal, Jose Manuel Boavida, Karen Moses, Godfrey Xuereb, Anne Marie Felton, Bo Anderson, Line Kleinebreil, καθώς και τους Έλληνες: Δέσποινα Βαράκλα, Βασίλειο Θέρμο, Φράγκου, Νικόλαο Δάνο, Α. Διαμαντόπουλο.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν κατά την παραμονή τους το φιλόξενο νησί του Πόρου, τους ανθρώπους, την ελληνική μουσική και την ποικιλία της τοπικής παραδοσιακής κουζίνας ( ψάρια -θαλασσινά, κρεατικά, νηστίσιμα).
Πηγή: Δελτίο τύπου Δήμου Πόρου
Σχολιάστε