Τι συμβαίνει με την Ανατολική Τροιζηνία;Καμία απολύτως επίσημη αντίδραση από τους δημοτικούς φορείς του Πόρου, για το σενάριο ενοποίησης της Ανατολικής Τροιζηνίας με τον Δήμο Τροιζηνίας. Τι γνωρίζει για αυτό ο Δήμαρχος; Τι θα σημαίνει η προσάρτηση της περιοχής –από τον όμορο Δήμο- για τον Δήμο Πόρου;
Την Πέμπτη 30 Ιουνίου το Δημοτικό Συμβούλιο Τροιζηνίας, με απόφαση του, συγκρότησε τριμελή επιτροπή της οποίας μέριμνα, θα είναι η διερεύνηση των δυνατοτήτων ενοποίησης της Ανατολικής Τροιζηνίας – που σήμερα ανήκει διοικητικά στον Δήμο Πόρου – με τον Δήμο Τροιζήνίας. Αυτό πραγματικά, δεν το περίμενε κανένας στον Πόρο και μέχρι σήμερα δεν έχει σχολιαστεί.
Την επιτροπή του Δήμου Τροιζηνίας αποτελούν ο δήμαρχος Τροιζηνίας κ. Γιάννης Σαμπάνης και οι δημοτικοί σύμβουλοι Ν.Δαρσινός και Ρίτσα Δαρσινού.
Το θέμα σχολίασε με ανακοίνωση του ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου Τροιζηνίας, κ Σάββας Αθανασίου.
“Η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τροιζηνίας για διερεύνηση και προετοιμασία για την διεκδίκηση του χερσαίου χώρου της Ανατολικής Τροιζηνίας που ανήκει διοικητικά στον Πόρο μας δικαιώνει πανηγυρικά. Προεκλογικά, θέσαμε, ως δημοτική κίνηση ως πρώτο στόχο και το αναφέραμε και στο πρόγραμμα και στις ομιλίες μας. Μάλιστα, συγκεντρώσαμε και ένα μεγάλο αριθμό υπογραφών, που ξεπερνούν τις 500 μέχρι τώρα, που δείχνει την θέληση της κοινωνίας και την δυναμική του αιτήματος. Μας ικανοποιεί το γεγονός ότι η πλειοψηφία του Δήμου, μετά από διαλογική συζήτηση, κατέληξε σε ομόφωνη απόφαση. Υπενθυμίζουμε ότι στο πρόγραμμα μας αναφέρεται το παρακάτω απόσπασμα σχετικά με το θέμα αυτό: “Η διεκδίκηση του χερσαίου χώρου της Τροιζηνίας που ανήκει στον Δήμο Πόρου είναι δεδομένη. Το βασικό κριτήριο του “Καλλικράτη” είναι η ενοποίηση γεωγραφικών περιοχών. Η εξαίρεση που έγινε από τον πρόσφατο νόμο 3852/2010 αποτελεί αποτέλεσμα μικροκομματικών πιέσεων και αδιαφορίας και υποχωρητικότητας της σημερινής δημοτικής αρχής. Αρνούμαστε να είμαστε το πάρκινγκ του Πόρου, αλλά θέλουμε την περιοχή μας να είναι αυτόνομη, αυτοδύναμη και αυτάρκη σε όλους τους τομείς”.
Σχολιάστε