Τι είπε ο Δ. Στρατηγός σε πρόσφατο Δ.Σ για τα ιχθυοτροφείαΗ φωτογραφία από τον Χάρη Λεβέντη

Ποια είναι τελικά η θέση του Δήμαρχου Πόρου Δημήτρη Στρατηγού για το καυτό θέμα των ιχθυοτροφείων; Από την παράταξη της Μείζονος Μειοψηφίας λάβαμε μειλ με αυτούσιο απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πόρου της 7ης Μαρτίου 2012, με την απάντηση που έδωσε ο Δήμαρχος Πόρου Δημήτρης Στρατηγός, σε ερώτημα του επικεφαλής της παράταξής μας, Γιάννη Δημητριάδη, αναφορικά με την στάση του στο θέμα των ιχθυοκαλλιεργειών:

Δημητριάδης: «Μιας και το έφερε η κουβέντα, θα πω και για το Χωροταξικό των Υδατοκαλλιεργειών, που είναι αυτό για το οποίο δεν απαντά ποτέ ο Δήμαρχος, αλλά είναι ωραίο να γράφεται στα πρακτικά ότι κάνουμε ερωτήσεις και δεν τις απαντάει. Τι να πει κιόλας…Θα ξαναρωτήσω όπως και την προηγούμενη φορά: Με ποιο δικαίωμα Δήμαρχε παραβιάζετε την Απόφαση 52, σύμφωνα με την οποία έπρεπε ο Δήμος να προσφύγει κατά του Χωροταξικού των Υδατοκαλλιεργειών. Δεν έχει ανακληθεί η απόφαση! Και εσείς όλοι σε διάφορες συζητήσεις που γίνονται και στο Δημοτικό Συμβούλιο και στη κοινωνία λέτε: «Α, εμείς είμαστε εναντίον: Δεν ανακαλέσαμε, δεν θέλουμε να γίνει ΠΟΑΥ», τάχα μου. Εντάξει, υπάρχουν και 2-3 οι οποίοι έκαναν μια κωλοτουμπίτσα παρότι έχουν ψηφίσει ανάποδα. Εν πάση περιπτώσει, η Απόφαση ισχύει. Αν θέλετε, φέρτε την να την ανακαλέσετε. Όχι ότι θα έχει αναδρομικό χαρακτήρα βέβαια… Είχατε υποχρέωση να προσβάλλετε το Χωροταξικό των Υδατοκαλλιεργειών. Εμείς το προσβάλλαμε βάζοντας και τον Δήμο Πόρου, με τον κ. Πάνου, γιατί ήμασταν στην Επιτροπή που είχε αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο. Το φέρνουμε στην Οικονομική Επιτροπή και δεν το ψηφίζετε. Πρέπει να το ακούν και οι άλλοι Σύμβουλοι που δεν είναι παρόντες στην Οικονομική Επιτροπή! Πρέπει να το ξέρουν! Ρωτάω με ποιο δικαίωμα δεν το κάνετε; Σας δίνει τέτοιο δικαίωμα ο νόμος; Και δεύτερον, για ποιο λόγο; Έχετε κάποιο συμφέρον; Θέλετε να γίνει ΠΟΑΥ; Θέλετε να μην προσβληθεί το Χωροταξικό; Να το πείτε! Αν μη τι άλλο να έχετε το θάρρος της γνώμης σας και να λέτε την αλήθεια! Δεν μπορεί να αποφεύγετε να απαντάτε σε τέτοια ερωτήματα!
Και, σχετικά με αυτό, θα πω και για τη μήνυση που έχει γίνει για τις παρανομίες των υδατοκαλλιεργειών, όπου ο Δήμος είναι παράσταση πολιτικής αγωγής, πάλι δυνάμει Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του 2009, αν δεν κάνω λάθος. Και πέντε ημέρες πριν τη δίκη, που ήταν να γίνει 22 του μηνός (Φεβρουαρίου) αν δεν κάνω λάθος, και τελικά αναβλήθηκε λόγω απεργίας των δικηγόρων, αποφάσισε η Δημοτική Αρχή να φέρει στην Οικονομική Επιτροπή την αντικατάσταση του δικηγόρου. Γιατί εν πάση περιπτώσει είναι δικαίωμα της αν ήθελε να το κάνει. Δεν θα πω γιατί το έκανε και δεν το έκανε. Το θέμα είναι το εξής: έβγαλε έναν δικηγόρο που υπήρχε, ο οποίος έκανε άριστα τη δουλειά του και προφανώς αυτός ίσως ήταν ο λόγος που δεν θέλανε να συνεχίσει να είναι ο ίδιος. Εν πάση περιπτώσει ας βάζατε έναν καλύτερο. Τι συνέβη; Δεν έβαλαν άλλο! «Αντικατέστησαν» τον κ. Αντωνιάδη …τάχα μου! Δεν τον αντικατέστησαν! Τον έβγαλαν και στη θέση του δεν έβαλαν κανέναν! Αν γινόταν το δικαστήριο, θα γέλαγε το Προεδρείο με την εξουσιοδότηση που είχε βγάλει η Οικονομική Επιτροπή. Εξουσιοδότησε τον κ. Μπούρα να …«εμφανιστεί»(απλώς) στο δικαστήριο. Αυτό ούτε σε 1ο έτος της Νομικής Σχολής δεν μπορεί να γίνει δεκτό σαν εξουσιοδότηση. Εμείς είδαμε την Απόφαση, γιατί μας είχε σταλεί, και εγώ και ο κ. Αντωνιάδης, και κατευθείαν επικοινωνήσαμε με τον κ. Μπούρα ο οποίος παραδέχτηκε ότι είναι παιδική η διατύπωση και λάθος. Κάναμε και γραπτό αίτημα. Κύριε Αλιφέρη, θα μας πείτε μετά, είχατε Οικονομική Επιτροπή χθες, έγινε ορθή επανάληψη; Δεν έγινε! Λοιπόν…ξεκάθαρα πράγματα. Δεύτερον: Εκτός από το Χωροταξικό των Υδατοκαλλιεργειών, αποφασίζει ο Δήμαρχος, γιατί έτσι του γουστάρει, και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής της πλειοψηφίας, να μην εφαρμοσθεί η Απόφαση και ξαφνικά να πάμε σε εκείνο το δικαστήριο που θα κρίνει την εφαρμογή του νόμου -όχι ό,τι θέλει ο Δημητριάδης, ή η «Πρωτοβουλία για την Προστασία του Θαλάσσιου Περιβάλλοντος, ή ο Στρατηγός, το νόμο θα κρίνουμε εκεί- και αποφασίζει ο Δήμαρχος, γιατί έτσι του γουστάρει, να πάμε χωρίς δικηγόρο και να παραβιάσουμε και άλλη Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Είναι ντροπή! Δεν έχω να πω τίποτα περισσότερο για αυτό το θέμα»
Στρατηγός: «Για τις ιχθυοκαλλιέργειες. Και εκεί προχωράμε. Τίποτε δεν παρατήσαμε. Απόδειξη των απόψεων του Δήμου μας, και της παράταξης μου αν θέλετε περισσότερο, το ΦΕΚ της χωροταξίας. Ποιο έγγραφο του Δήμου Πόρου αναφέρει σε αυτά που έχει συμπεριλάβει. Τίποτε άλλο. Και δεν υπάρχει κανένα μα κανένα έγγραφο πουθενά που να λέει διαφορετικά πράγματα από αυτό. Σε καμία υπηρεσία και πουθενά!»
Δημητριάδης: «Τι λέτε τώρα;;»
Στρατηγός: «Και προχωράμε. Αυτό που ακούσατε!».
Δημητριάδης: «Δεν καταλαβαίνουμε. Δεν είναι ελληνικά αυτά!»
Στρατηγός: «Δεν πειράζει!»
Δημητριάδης: «Δεν υπάρχει έγγραφο; Τι λέει αυτό το έγγραφο;»
Στρατηγός: «Δεν υπάρχει κανένα έγγραφο που να λέει διαφορετικά πράγματα από αυτό που έχει μπει στο ΦΕΚ!»
Δημητριάδης: «Που να υπάρξει;»
Στρατηγός: «Όλα αυτά θα τα βρούμε και μπροστά μας»
Δημητριάδης: «Για το Συμβούλιο Επικρατείας ήταν η ερώτηση και για τη μήνυση…»
Στρατηγός: «Και η μήνυση προχωράει. Και στο δικαστήριο είμαστε. Προχθές που πήραμε αναβολή λόγω απεργίας δικηγόρων κλπ. δεν σας είδα ούτε να έρθετε. Ούτε να έρθετε!»
Δημητριάδης: «Απαντήστε στο ερώτημα αν θέλετε!»
Στρατηγός: «Ούτε να έρθετε! Και οι απαντήσεις θα έρθουν μέσα από το Δημοτικό Συμβούλιο»
Δημητριάδης: «Για το Συμβούλιο της Επικρατείας θα απαντήσετε;»
Στρατηγός: «Όλες οι απαντήσεις θα δοθούν την ώρα που πρέπει και όπως πρέπει και όχι όποτε θέλετε εσείς και όπως θέλετε. Αυτά που ξέρατε ξεχάστε τα. Αυτά που ξέρατε, ξεχάστε τα. Θα γίνουν όλα σωστά και τα συμφέροντα του τόπου μας ποτέ δεν τα ξεχνάμε. Εσείς ξεχνάτε όμως και περνάτε στα ψιλά γράμματα τι πετυχαίνουμε. Ό,τι δεν πετυχαίνουμε, στην πυρά»
Δημητριάδης: «Ντροπή σας πάντως!»
Στρατηγός: «Αν είναι ντροπή θα το κρίνει ο λαός»
Δημητριάδης: «Ντροπή σας να μην απαντάτε, να είστε τόσο άτολμος. Να μην έχετε το θάρρος της γνώμης σας! Ευτυχώς που γράφονται αυτά για να μείνουν και στην ιστορία του Πόρου. Θα σας ρωτάω κάθε φορά πάντως. Για να ρεζιλεύεστε»

(Χωρίς σχόλια…)
Σχολιάστε