Ενστάσεις για τις εκλογές στον Δήμο ΠόρουΠέντε ενστάσεις που αφορούν στις δημοτικές εκλογές του Δήμου Πόρου πρόκειται να εκδικαστούν στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά την Τρίτη 14.12.2010. Τις τέσσερις από αυτές έχει καταθέσει ως ψηφοφόρος ο Δημήτρης Γρίβας και στρέφονται κατά των αποφάσεων ανακήρυξης και εκλογής του Ιωάννη Δημητριάδη, του συνδυασμού «Αλλαγή Πορείας» και των εικοσιέξι μετεχόντων σε αυτόν. Η πέμπτη έχει κατατεθεί προεκλογικά από τον υποψήφιο του συνδυασμού
«Αλλαγή Πορείας» Νίκο Αντωνιάδη κατά της υποψηφιότητας του Παναγιώτη Κάνδυλα, ο οποίος φέρεται να είχε κώλυμα συμμετοχής στις εκλογές, ως προϊστάμενος δημόσιας υπηρεσίας (τελωνείο).

Καμιά από τις ενστάσεις αυτές όμως δεν αναμένεται να επιφέρει μεταβολή στο εκλογικό αποτέλεσμα και η εκδίκασή τους είναι περισσότερο «διαδικαστικού χαρακτήρα». Κρίνοντας από το περιεχόμενο τους, (βασίζονται στον ισχυρισμό του κ. Γρίβα ότι υπάρχει ζήτημα νομιμότητας της μεταδημότευσης Δημητριάδη, ο οποίος έχει ήδη απορριφθεί από τον Περιφερειάρχη Αττικής, στον οποίο είχε
προηγουμένως προσφύγει ο κ. Γρίβας), οι τέσσερις ενστάσεις του κ. Γρίβα δεν φαίνεται να έχουν νομικό έρεισμα και η απόρριψή τους θεωρείται σίγουρη. Ως προς την ένσταση κατά του κ. Κάνδηλα, ακόμα και αν γίνει αποδεκτή, δεν πρόκειται να επιφέρει μεταβολές στο εκλογικό αποτέλεσμα, μιας και ο κ. Κάνδηλας δεν εξελέγη.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, το Πρωτοδικείο εξέδωσε διορθωτική απόφαση για τα αποτελέσματα που αφορούν στο Δήμο Τροιζήνας, με βάση την οποία πιθανότατα θα υπάρξουν διαφοροποιήσεις στην οριστική σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Σχολιάστε