Σχολή Λιμενοφυλάκων: Πόρος – Αλεξανδρούπολη σημειώσατε… 1Απ’ ότι φαίνεται τελικά, η τύχη του Πόρου δούλεψε εις βάρος της Αλεξανδρούπολης, σε ότι αφορά τη μεταφορά της Σχολής Λιμενοφυλάκων στις εγκαταστάσεις του Κ.Ε. ΠΟΡΟΣ.
Προχτές παρουσιάστηκαν οι νέοι 280 δόκιμοι Λιμενοφύλακες για εξάμηνη εκπαίδευση, ενώ πιο πριν είχαν ήδη καταταχθεί 180 υπαξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ετήσιας εκπαίδευσης. Η εγκατάσταση της Σχολής στον Πόρο, θα δώσει σημαντική οικονομική ανάσα στην τοπική αγορά, αφού σύμφωνα με πληροφορίες οι δόκιμοι λιμενοφύλακες θα είναι εξοδούχοι τις Τετάρτες και αδειούχοι τα Σαββατοκύριακα.
Όμως πίσω από το πολύ καλό αυτό νέο για το νησί μας, κρύβεται το «δράμα» της Αλεξανδρούπολης…
Τον Ιούλιο του 2000, ο τέως Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και νυν Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής, είχε εξαγγείλει στην ακριτική πόλη, την ίδρυση της Λιμενικής Ακαδημίας.
Πριν λίγες μέρες, προς μεγάλη απογοήτευση τους, οι Θρακιώτες πληροφορήθηκαν, πως όχι μόνο δεν θα ιδρυθεί Λιμενική Ακαδημία στον τόπο τους, αλλά και πως η υφιστάμενη Σχολή Λιμενοφυλάκων που λειτουργούσε από το 1970 στον Πειραιά, μεταφέρθηκε και πλέον λειτουργεί στον Πόρο.

«Δεν υπάρχουν πόροι για επιπλέον έργα». Με αυτήν την φράση, έβαλε οριστικό τέλος στο θέμα της Λιμενικής Ακαδημίας στην Αλεξανδρούπολη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής.
«Είχε ως κατεύθυνση, ως πρόταση, οι Ακαδημίες να γίνουν Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Αυτό όμως σημαίνει αυτονομία των Σχολών και επιπλέον ένα τεράστιο δυσβάστακτο για την εποχή κόστος, το οποίο αδυνατεί το σημερινό ελληνικό κράτος να επωμιστεί. Επομένως, παραμένουμε μέσα στο πλαίσιο το οποίο έχουμε σήμερα ως δυνατότητα. Είναι αρκετά ευρύ. Πιστεύω ότι θα δημιουργήσουμε ένα πολύ σύγχρονο εκπαιδευτικό πλαίσιο και για τα τρία Σώματα και θα κερδίσουν και τα τρία αντλώντας εμπειρίες το ένα από το άλλο. Μάλιστα, θα διοργανώσουμε και κοινές διακλαδικές ασκήσεις των ειδικών τους δυνάμεων».
Την απάντηση αυτή έδωσε ο κ .Παπουτσής όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο σχετικά με την ανωτατοποίηση των σχολών της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού.
Εν τω μεταξύ, η Αλεξανδρούπολη ενώ θα μπορούσε να διεκδικήσει την σχολή Λιμενοφυλάκων, έχασε και αυτή την ευκαιρία, καθώς η σχολή έχει ήδη μεταφερθεί στον Πόρο .
«Εκείνο που θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε ήταν να έρθει εδώ η μια και μοναδική σχολή λιμενοφυλάκων που είναι αποκλειστική υπευθυνότητα του υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Είχαμε όλα τα ερείσματα και είχαμε κάθε δικαίωμα να την διεκδικήσουμε. Δυστυχώς την κέρδισε ο Πόρος», ανέφερε στην ΕΡΑ ο υποναύρχος του Λ.Σ και πρώην Λιμενάρχης Αλεξανδρούπολης κ .Νίκος Παπανικολόπουλος ,υπογραμμίζοντας ότι, «αδιαφορήσαμε σαν τοπική κοινωνία».
• Πηγή: alexandroupolisnews.blogspot.com
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. -Θα είναι μια ανάσα για το νησί που όμως δεν φτάνει.
    -Το νησί αξίζει να γίνει ένας αξιοπρεπής προορισμός για Έλληνες και ξένους αρκεί να διορθώσουμε συμπεριφορές να δημιουργήσουμε συνεργασίες και νέα προϊόντα.
    -Οι Ποριώτες προσφέρουν υπηρεσίες που χωρίς αποδέκτες αποδεικνύονται άχρηστες.
    Οι δημοτικοί και δημόσιοι λειτουργοί ας σταθούν δίπλα μας κι όχι απέναντι μας .

Σχολιάστε