Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής για Ρυθμιστικό Σχέδιο και ΑεροδρόμιοΤην Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011 κατά την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου όπου συζητήθηκαν δύο θέματα που ενδιαφέρουν την περιοχή μας παρέστησαν ο Δήμαρχος Πόρου Δημήτρης Στρατηγός, ο Αντιδήμαρχος Ευάγγελος Ζεντέλης, ο Πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής Προβολής και Ανάπτυξης Δημήτρης Συξέρης και τα μέλη κ.κ. Χαράλαμπος Τσούκας και Ευστάθιος Αλεξόπουλος.
Το πρώτο θέμα αφορούσε την πρώτη παρουσίαση του Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας /Αττικής 2021 όπου επισημάνθηκαν οι γενικότεροι στόχοι για την επόμενη δεκαετία. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Πόρου, ο Δήμαρχος Πόρου Δημήτρης Στρατηγός ζήτησε από τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Σγουρό την πραγματοποίηση ειδικής ενημερωτικής ημερίδας για τα νησιά του Αργοσαρωνικού, αίτημα το οποίο έγινε δεκτό και ανέλαβε να το διευθετήσει ο Α ντιπεριφερειάρχης κ. Κατσικάρης.
Το δεύτερο θέμα που συζητήθηκε αφορούσε το φλέγον ζήτημα του Αεροδρομίου, ενόψει της επικείμενης αναθεώρησης της σύμβασης του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών που αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο.
Λαβών το λόγο ο Δήμαρχος Πόρου παρουσίασε τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί όχι μόνο στον Πόρο, αλλά στην ευρύτερη περιοχή του Αργοσαρωνικού από την μεταφορά του αεροδρομίου στα Σπάτα, λόγω των υψηλών φόρων που καθιστούν απαγορευτική την προσέγγιση των πτήσεων χαμηλού κόστους και ζήτησε την οριστική επίλυσή του στην επικείμενη αναθεώρηση της σύμβασης, ώστε το Ελευθέριος Βενιζέλος να καταστεί προσβάσιμο και για τις πτήσεις charter. Μόνο έτσι, τόνισε ο κ. Στρατηγός θα μπορέσει η περιοχή μας να βγει από την οικονομική ύφεση και να καταστεί ξανά ελκυστικός τουριστικός προορισμός.
Το Περιφερειακό Συμβούλιο ανέλαβε να προωθήσει το ζήτημα του Αεροδρομίου το οποίο αποστερεί πάνω από 1 εκατομμύριο επισκέπτες ετησίως από την Αττική, συμβάλλοντας έτσι στην τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.
Comments (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Πάνος Θεοχάρης says:

    To θέμα του αεροδρομίου είναι ίσως το σοβαρότερο θέμα για το μέλλον του νησιού, βέβαια δεν βλέπω να απασχολεί κανέναν ιδιαίτερα, ουτε καν πρώτο θέμα δεν είναι…

  2. Πάνος Θεοχάρης says:

    Βρήκα και link με περισσότερες πληροφορίες για το θέμα :
    http://sixeris.blogspot.com/2011/09/blog-post_8696.html?spref=fb

    Δυστυχώς το site της περιφέρειας δεν ανοίγει….

Σχολιάστε