Στον Πειραιά τα Τμήματα Ελέγχου των ΔΟΥ των νησιών του ΣαρωνικούΔύσκολες μέρες περιμένουν τους νησιώτες, σε ότι αφορά την διεκπεραίωση των φορολογικών διαδικασιών για τις επιχειρήσεις τους. Σύμφωνα με σημερινό (28/10) δημοσίευμα της «Καθημερινής», από τον επόμενο μήνα που τίθεται σε εφαρμογή n απόφαση του υπουργού Οικονομικών για κατάργηση σε πολλές εφορίες (150) των τμημάτων ελέγχου και δικαστικού θα δημιουργηθούν σημαντικά προβλήματα, ενώ n ταλαιπωρία για τους φορολογούμενους θα είναι τεράστια. Και αυτό διότι για φορολογικές διαδικασίες όπως έναρξη ή μεταβολή ή διακοπή εργασιών επιχείρησης θα πρέπει οι φορολογούμενοι να πηγαίνουν από τη μία εφορία στην άλλη προκειμένου να πάρουν μία υπογραφή.
Σε ορισμένες περιπτώσεις θα διανύουν και μεγάλες αποστάσεις όπως για παράδειγμα στις περιπτώσεις των ΔΟΥ Σαλαμίνας, Αίγινας, Σπετσών και Πόρου όπου τα Τμήματα Ελέγχου μεταφέρονται σε ΔΟΥ του Πειραιά.
Όπως αναφέρουν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών n ταλαιπωρία αυτή θα κρατήσει τουλάχιστον τρεις μήνες μέχρι να είναι έτοιμο το νέο μηχανογραφικό σύστημα.
Σχολιάστε