Σε βάθος χρόνου το “Καταφύγιο Τουριστικών Σκαφών” στο ΓαλατάΈνα σημαντικό έργο υποδομής, για την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού στον νεοσύστατο Δήμο Τροιζήνας, αποφασίστηκε στην πρώτη συνεδρίαση της διυπουργικής επιτροπής τουριστικών λιμένων, που έγινε πριν λίγες μέρες.
Στο πλαίσιο της επιτροπής, αποφασίστηκε η χωροθέτηση 9 νέων καταφυγίων τουριστικών σκαφών, εκ των οποίων το ένα, προβλέπεται να κατασκευαστεί στον Γαλατά.
Άγνωστο βέβαια παραμένει το πότε θα δημοπρατηθεί, θα κατασκευαστεί και θα λειτουργήσει αυτό το έργο, αφού η ανάπτυξη των μαρινών στην Ελλάδα έχει χτυπήσει ξέρα εδώ και πολλά χρόνια.
Από τους 138 συνολικά τουριστικούς λιμένες που είχε αποφασισθεί το 2000 -από την τότε Γενική Γραμματεία Τουριστικών Λιμένων- να λειτουργούν σε μια δεκαετία στην Ελλάδα, σήμερα μόνο 57 βρίσκονται σε λειτουργία, 28 σε μερική λειτουργία και 53 περιμένουν ακόμη τις σχετικές αδειοδοτήσεις.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το “Καταφύγιο Τουριστικών Σκαφών” του Πόρου, που ενώ φαίνεται ότι έχει ολοκληρωθεί, δεν έχει παραλειφθεί ακόμη από το Λιμενικό Ταμείο Πόρου, λόγω ατελειών στην κατασκευή του.
Παρόλα αυτά, το Λιμενικό Ταμείο καταβάλει περίπου 3.500 ευρώ κάθε χρόνο για την εκμίσθωση του, χωρίς να έχει έσοδα από αυτό.

Πηγή: Ο Κόσμος του Επενδυτή
Σχολιάστε