Σάββας Αθανασίου: Θέλουμε άμεσα πόσιμο νερόo Σάββας Αθανασίου

Ο επικεφαλής του Δικτύου Πολιτών «ΑλλάΖΟΥΜΕ τα Μέθανα και την Τροιζηνία» κ. Σάββας Ν. Αθανασίου επισκέφθηκε τον αντιπεριφερειάρχη κ. Δημήτρη Κατσικάρη, στο οποίο μετέφερε την αγωνία και τον προβληματισμό των κατοίκων των Μεθάνων για την ποιότητα του νερού και τα καθημερινά προβλήματα που προκύπτουν εξ αιτίας της ακαταλληλότητας του. Κατ’ αρχήν του επεσήμανε ότι ο Δήμος Τροιζηνίας δεν έχει ενημερώσει ακόμη τα νοικοκυριά, αλλά έχει τοιχοκολλήσει μερικές αφίσες, οι οποίες επιτείνουν την σύγχυση. Επίσης του ζητήθηκε να υπάρξει υπεύθυνη απάντηση άμεσα, αν το νερό των Μεθάνων μπορεί να χρησιμοποιηθεί για λούσιμο των ανθρώπων, για πλύσιμο των οικιακών συσκευών, για τα ζώα και για πότισμα των οπωροκηπευτικών και να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να τροφοδοτηθεί το δίκτυο ύδρευσης με κατάλληλο νερό. Τέλος, ζητήθηκε να εξετασθούν, λύσεις, όπως μεταφοράς νερού από την ΕΥΔΑΠ ή κατασκευή εργοστασίου αφαλάτωσης, ή ναύλωσης υδροφόρας κλπ και να ερευνηθεί αν η λύση της εγκατάστασης μηχανήματος απονιτροποίησης είναι η ιδανική.

Ο κ. Σ. Ν. Αθανασίου τόνισε την ανάγκη να ελέγχεται μόνο από το Γενικό Χημείο του Κράτους η ποιότητα του νερού σε τακτά χρονικά διαστήματα και όχι μόνο για την περιοχή των Μεθάνων, αλλά και των άλλων περιοχών της Τροιζηνίας. Επίσης ζητήθηκε να ελεγχθούν οι βιολογικοί καθαρισμοί των Μεθάνων, Πόρου – Γαλατά, καθώς και οποιαδήποτε άλλη ρυπαίνουσα βιομηχανική μονάδα της περιοχής και ειδικότερα αν επιβαρύνουν η δραστηριότητα τους τον υδροφόρο ορίζοντα.

Ο αντιπεριφερειάρχης κ. Δ. Κατσικάρης επικοινώνησε με τον διευθυντή της Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου και ζήτησε να τεθεί σχετικό ερώτημα προς το υπουργείο Υγείας και προς το Δημόκριτο, ενημέρωσε σχετικά τον περιφερειάρχη κ. Ι. Σγουρό και τον γενικό διευθυντή Δημόσιας Υγείας κ. Γεώργιο Καραμεσίνη, διαβεβαίωσε ότι οι υπηρεσίες εργάζονται προς την οριστική λύση του προβλήματος, τόνισε ότι ήδη έχει αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες και επανέλαβε το ενδιαφέρον του για τα προβλήματα των νησιών του Σαρωνικού, για τα οποία είπε δρομολογεί οριστικές λύσεις.
Σχολιάστε