Ρίτσα Δαρσινού: “Κάποιοι, θορυβήθηκαν πολύ με την υποψηφιότητα μου…”Η υποψήφια δημοτική σύμβουλος, Ρίτσα Δαρσινού διακρίνεται για τη δημιουργικότητα της, αλλά και για την κοινωνική ευαισθησία της. Επιτυχημένη σε αυτό που κάνει, προσδοκεί να πετύχει και στον νέο Δήμο Τροιζηνίας, με την παράταξη του Σάββα Αθανασίου.
του Μπάμπη Κανατσίδη
Κυρία Δαρσινού, σε συνέντευξη δώσατε σε τοπική εφημερίδα, είχατε ανακοινώσει την πρόθεση σας να διεκδικήσετε τον Δήμο Τροιζηνίας. Τι μεσολάβησε τελικά και ενώσετε τις δυνάμεις σας με τον κύριο Αθανασίου;

Πράγματι είχα εκδηλώσει την πρόθεση μου να διεκδικήσω τον Δήμο Τροιζηνίας. Η προσπάθεια μας όμως να κατέβουμε αυτόνομα στις ερχόμενες εκλογές εμποδίστηκε. Έτσι η ομάδα που με εμπιστεύθηκε και εγώ, ενταχθήκαμε στις δυνάμεις του συνδυασμού ΑλλάΖΟΥΜΕ τα Μέθανα και την Τροιζηνία, για να συμβάλλουμε στην αλλαγή που προσδοκεί ο λαός της Τροιζηνίας.
Τώρα το τι μεσολάβησε δεν το γνωρίζω. Ξέρω μόνο πως κάποιοι, θορυβήθηκαν πολύ με την υποψηφιότητα μου και δημιούργησαν τεράστια αναχώματα.
Στην ίδια τοπική εφημερίδα ο νυν Δήμαρχος είχε δηλώσει απροθυμία για την συμμετοχή του σε αυτές τις εκλογές λόγω προσωπικών και επαγγελματικών του υποχρεώσεων. Αλήθεια τι άλλαξε αυτή την απόφαση μόλις δέκα ημέρες πριν την κατάθεση των συνδυασμών? Μήπως έχει σχέση με τον θόρυβο που προκάλεσα?

Με το σχέδιο “Καλλικράτης” συνενώθηκαν οι δήμοι Τροιζήνας και Μεθάνων. Πόσο λειτουργική θα είναι αυτή η συνένωση και πως θα αντιμετωπίσετε τις δυσκολίες που τυχόν προκύψουν;
Δεν έχει κανένα νόημα αν μείνει μια μεταρρύθμιση μόνο στα χαρτιά. Είναι στο χέρι μας να δώσουμε, μαζί δημοτική αρχή και ιδιωτική πρωτοβουλία, περιεχόμενο και αναπτυξιακή πνοή σε αυτό το σχήμα. Θα ανιχνεύσουμε τις καινούργιες ευκαιρίες που παρουσιάζονται, σαν αντίδοτο στην οικονομική κρίση, που άρχισε πια να πλήττει και την περιοχή μας.
Ο νέος Δήμος είναι μια μεγάλη έκταση με συσσωρευμένα προβλήματα επειδή δεν υπάρχει ανάπτυξη. Γνωρίζω πως οι δυσκολίες θα είναι πολλές αλλά θα καταθέσουμε τις σύγχρονες ιδέες μας και την όρεξη μας για δουλειά που θα δώσουν νέα πνοή στην τελματωμένη Δημοτική Αρχή.

Ποια είναι τα σχέδια σας για την ανάπτυξη το νέου αυτού Δήμου;
Πολλά είναι τα σχέδια μας για την ανάπτυξη όλης της περιοχής. Δεσμεύομαι όμως να σας αναπτύξω το πρόγραμμα μας, αμέσως μετά την παρουσίαση του από τον επικεφαλής της παράταξης.
κ. Κανατσίδη, όχι σαν επαγγελματίας πολιτικός, αλλά σαν ένας κατ’ εξοχήν άνθρωπος της δουλειάς και της δράσης, έχω συνηθίσει εδώ και πολλά χρόνια να δίνω καθημερινές μάχες στον στίβο της επιχειρηματικότητας, να λύνω μικρά και μεγάλα προβλήματα. Μπορώ να διακρίνω τις ευκαιρίες και τις προοπτικές, να αποφεύγω τις κακοτοπιές. Με αυτά τα εφόδια και με την βοήθεια των πολύτιμων συνεργατών του συνδυασμού φιλοδοξώ να υπηρετήσω το νέο Δήμο Τροιζηνίας και να συμβάλλω στην πολυπόθητη και αναγκαία ανάπτυξη του.

Ποια είναι κατά τη γνώμη σας τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δημότες της Τροιζηνίας και πως μπορούν να επιλυθούν;

Ένα κατά την γνώμη μου είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της περιοχής: Η σημερινή εικόνα της φθοράς, της κούρασης και της ακινησίας από πλευράς της Δημοτικής Αρχής, που θυμίζει προβληματική επιχείρηση, όλη περιοχή. Πιστεύω όμως πως είναι στο χέρι μας να δώσουμε, μαζί δημοτική αρχή και ιδιωτική πρωτοβουλία, αναπτυξιακή ρότα, σε πολλά από τα θέματα που έχουν σχέση με την ποιότητα ζωής και διαβίωσης των πολιτών της περιοχής.
Η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας είναι ένα από αυτά, βλέπε Κέντρο Υγείας Γαλατά, το χωροταξικό της περιοχής, η ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων, το συγκοινωνιακό, την ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής και των χωριών, ανάδειξη του ηφαιστείου και του υγροβιότοπου, την καθαριότητα, την κατασκευή τουριστικού και εμπορικού λιμανιου Γαλατά, την κατασκευή περιφεριακού δρόμου Γαλατά και άλλα πολλά.
Γιαυτό μια ΝΕΑ ΑΡΧΗ είναι μπροστά μας, η οποία εγγυάται την υλοποίηση ενός προγράμματος που στόχο θα έχει την πολύπλευρη ανάπτυξη όλης της Τροιζηνίας.
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ says:

  Κυρία Δαρσιμού
  Παρ΄ ότι δεν σας γνωρίζω προσωπικά σας βεβαιώνω ότι κανείς από τους υποψήφιους Συμβούλους που ανήκαν στην παράταξη του κυρίου Γιάννη Σαμπάνη, θορυβήθηκε την υποψηφιότητά σας με την παράταξη του κυρίου Σάββα Αθανασίου γιατί διαλέξατε λάθος παράταξη.
  Καλύτερα θα ήταν να κατεβαίνατε επικεφαλής με άλλον συνδυασμό, θα είχατε κατά την γνώμη μου μεγαλύτερη επιτυχία.
  Απ΄ότι καταλαβαίνω κάποιοι σας πήραν στο λαιμό τους.
  Προς γνώση και συμμόρφωση!
  Όσον αφορά για την υποψηφιότητα του κυρίου Σαμπάνη και σαυτές τις εκλογές ο λόγος εμφανής αφού είχε να αντιμετωπίσει μια αδύναμη παράταξ,
  Σημειωτέον ότι μέχρι και σήμερα ο επικεφαλής υποψήφιος Δήμαρχός σας δεν έχει κατορθώσει να ξεπεράσει το 35% του συνόλου των ψήφων.
  Ευχαριστώ

Σχολιάστε