Π.Λαφαζάνης: Παράνομη και προκλητική απομάκρυνση του Συντονιστή του Κέντρου Υγείας (Κ.Υ) Γαλατά.Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Π. Λαφαζάνης στις 16/03/2011:

Στις 23/12/2010, παραδόθηκε στον Συντονιστή Διευθυντή του Κ.Υ Γαλατά Ανδριανό Ευσταθίου, χωρίς προηγούμενη ενημέρωσή του, η υπʼαριθμ. 30/15-12-2010 απόφαση του Δ.Σ Τζανείου Νοσοκομείου , βάσει της οποίας αποσπάται για άγνωστο χρονικό διάστημα στο νοσοκομείο.

Ο Ανδριανός Ευσταθίου, εργάζεται στο Κ.Υ Γαλατά, ως Συντονιστής Διευθυντής και μάλιστα ο αρχαιότερος του Νοσοκομείου και είναι μόνιμος κάτοικος ατο Δήμο Τροιζήνος. Ο Ανδριανός Ευσταθίου, ασκεί αυτοδίκαια την Διεύθυνση του Τμήματός του, βάσει του άρθρου 4, περίπτωση Ζ του Ν.3754/09 «…Οι υπηρετούντες Διευθυντές σε οργανική θέση, κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος Νόμου, καθίστανται Συντονιστές Διευθυντές μέχρι την αποχώρησή τους για οποιοδήποτε λόγο». Επομένως η ακούσια και αναγκαστική απόσπασή του δεν συνιστά απλώς αποχώρηση, αλλά απομάκρυνση από την Διεύθυνση του Κ.Υ Γαλατά. Δηλαδή με την απόφαση της απόσπασης τον υποβιβάζουν από Συντονιστή Διευθυντή του Κ.Υ Γαλατά, σε απλό Διευθυντή. Με την απομάκρυνσή του, εκτός των άλλων (έλλειψη αγροτικών γιατρών, υποστελέχωση κ.λ.π), θα υποβαθμισθεί δραματικά η λειτουργία του Κ.Υ.Γαλατά.

Ο Ανδριανός Ευσταθίου είναι γνωστός για την επιστημονική του κατάρτιση και τη συμβολή του στο χώρο της Υγείας, όπως επίσης για την κοινωνική και πολιτική του δράση στην επαρχία Τροιζηνίας. Για αυτή τη δράση και με παρόμοιες μεθοδεύσεις είχε επιχειρηθεί η απομάκρυνσή του, το 1999, από τη θέση του .

Επειδή η απόσπαση του Ανδριανού Ευσταθίου είναι παράνομη, καταχρηστική και άκυρη και μοναδικό σκοπό έχει να υποβαθμίσει και να απομακρύνει τον συγκεκριμένο Συντονιστή από το Κ.Υ Γαλατά.

Επειδή η απομάκρυνση του Συντονιστή Διευθυντή από το ήδη υποστελεχωμένο Κ.Υ Γαλατά, θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στις υγειονομικές υπηρεσίες του πληθυσμού της Επαρχίας Τροιζηνίας.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Προτίθεται να ελέγξει δια των αρμοδίων οργάνων την περίπτωση της απόσπασης του Ανδριανού Ευσταθίου;

2. Τι μέτρα πρόκειται να πάρει για την άμεση αποκατάσταση του Ανδριανού Ευσταθίου, ο οποίος διεκδικεί το δικαίωμα να ζει και να εργάζεται αξιοπρεπώς;

Ο ερωτών Βουλευτής

Λαφαζάνης Παναγιώτης

Πηγή: ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ
Σχολιάστε