Πρωτοβουλία Σπ. Σπυρίδωνα για φθηνότερα εισιτήρια στα ιπτάμενα δελφίνιαΜια ιδιαίτερα σημαντική πρωτοβουλία για τα νησιά του Αργοσαρωνικού ανέλαβε ο Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Σπύρος Σπυρίδων, υποβάλλοντας πρόταση στον Υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, Γιάννη Διαμαντίδη και την Υφυπουργό Ελπίδα Τσουρή, για την καθιέρωση μειωμένου κατά 50% εισιτηρίου στα ιπτάμενα δελφίνια, για τους μόνιμους κατοίκους. Στο σχετικό έγγραφο, ο κ. Σπυρίδων αναφέρει, μεταξύ των άλλων:

«Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύει η χώρα μας, οι κάτοικοι των νησιωτικών περιοχών έχουν επιπλέον να αντιμετωπίσουν το ιδιαίτερα σοβαρό πρόβλημα της απομόνωσης από την ηπειρωτική Ελλάδα. Το πρόβλημα αυτό οφείλεται, ως γνωστόν, σε δύο βασικές αιτίες: πρώτον, στη γνωστή έλλειψη θαλασσίων συγκοινωνιών, οι οποίες διεξάγονται με αραιά δρομολόγια από και προς τα νησιά, και δεύτερον στο υψηλό κόστος των εισιτηρίων, το οποίο σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να χαρακτηριστεί υπέρογκο, ειδικά μάλιστα στις σημερινές συνθήκες.

Για την επίλυση του πιεστικού αυτού προβλήματος, προτείνω να καθιερωθεί, καθημερινά, τουλάχιστον 1 δρομολόγιο με 50% έκπτωση για τους μόνιμους κατοίκους, μέτρο που εφαρμόζεται ήδη σε συγκεκριμένα νησιά του Αργοσαρωνικού, 2 φορές την εβδομάδα. Η δαπάνη για τη χρηματοδότησή του προτείνεται να καλυφθεί από τον υπάρχοντα επίναυλο του 3% επί της τιμής των εισιτηρίων των πλοίων.

Θεωρώ ότι μια τέτοια ρύθμιση, εκτός από αποτελεσματική, είναι και δίκαιη, αφού η ιδιότυπη αυτή απομόνωση των νησιών μας δεν διαφέρει στην ουσία από εκείνη που προέρχεται από την έλλειψη δρομολογίων σε αυτά», τονίζει ο κ. Σπυρίδων.

Συνέντευξη Σπ. Σπυρίδωνα στην αθηναϊκή εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ

Στην αθηναϊκή εφημερίδα “Τα Νέα” και συγκεκριμένα στη δημοφιλή στήλη “20 ερωτήσεις” φιλοξενήθηκε τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου ο Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Νήσων, Σπύρος Σπυρίδων. Με τίτλο την άποψή του ότι “Η άκριτη απαξίωση των κοµµάτων υπονοµεύει τη Δηµοκρατία”, η εφημερίδα παραθέτει σύντομο βιογραφικό του κ. Σπυρίδωνα και τονίζει τη δέσμευσή του, ως Αντιπεριφερειάρχης Νήσων, “να πείσει την Πολιτεία ότι ο νησιωτικός χώρος της Αττικής και η Τροιζηνία δεν είναι Λεκανοπέδιο”.

Στο εισαγωγικό σημείωμα της συνέντευξης του Σπύρου Σπυρίδωνα, το δημοσίευμα των “Νέων” αναφέρει χαρακτηριστικά: “Με εµπειρία 20 ετών στην Αυτοδιοίκηση ο Σπύρος Σπυρίδων, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Νήσων µε τον συνδυασµό του Βασίλη Κικίλια, πιστεύει ότι η διοικητική µεταρρύθµιση είναι απολύτως αναγκαία. Εφόσον εκλεγεί, θα επιδιώξει να αξιοποιήσει τους πόρους και τις αναπτυξιακές δυνατότητες που προσφέρει το ΕΣΠΑ ενώ εκτιµά ότι το αποτέλεσµα των αυτοδιοικητικών εκλογών θα είναι µήνυµα και για το Μνηµόνιο και για όλους. Έχοντας διατελέσει επί 16 χρόνια δήµαρχος Πόρου, θεωρεί ότι αυτό που δεν κατάφερε ήταν να πείσει την Πολιτεία ότι ο νησιωτικός χώρος της Αττικής και η Τροιζηνία δεν είναι Λεκανοπέδιο. «Στόχος µου είναι να το πετύχω ως αντιπεριφερειάρχης Νήσων» λέει.”

Στη συνέχεια, παρατίθενται 20 ενδιαφέρουσες ερωτήσεις και οι απαντήσεις του κ. Σπυρίδωνα.

Ολόκληρη η συνέντευξη είναι δημοσιευμένη στην ιστοσελίδα των “Νέων”, στη διεύθυνση
www.tanea.gr
Σχολιάστε