Προσωπικότητες παγκόσμιας εμβέλειας στον Πόρο για το Συμπόσιο της Σύμης



“Φρούριο” έγινε ο Πόρος για να υποδεχθεί τις παγκοσμίου εμβέλειας προσωπικότητες που θα λάβουν μέρος στις εργασίες του 13ου Συμποσίου της Σύμης.
Σύμφωνα με πληροφορίες την ευθύνη για την ασφάλεια των προσκεκλημένων έχουν αναλάβει ειδικές ομάδες προστασίας υψηλών προσώπων από το εξωτερικό, οι οποίες τις προηγούμενες μέρες έχουν ελέγξει εξονυχιστικά τις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου. Επίσης έντονη στο νησί είναι η κινητικότητα της τοπικής αστυνομίας και του Λιμενικού σώματος. Να σημειωθεί ότι παράπλευρη θετική συνέπεια του Συμποσίου είναι ότι επιτέλους επιδιορθώθηκε η βλάβη στο σκάφος του Λιμεναρχείου Πόρου, μετά από σχεδόν ένα χρόνο παροπλισμού του, κατά τον οποίο βεβαίως κανένας έλεγχος δεν γινόταν στη θαλάσσια περιοχής αρμοδιότητάς του.
Εν τω μεταξύ δημοσιεύθηκε η λίστα των προσωπικοτήτων που θα λάβουν μέρος στο συμπόσιο. Μάλιστα μερικοί από αυτούς βρήκαν την ευκαιρία να ξεκουραστούν στα νησιά του Σαρωνικού, όπως έκανε η Catherine Ashton, Εκπρόσωπος της EE για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική, η οποία εθεάθη την Παρασκευή το βράδυ στην Ύδρα.
Η λίστα των συνέδρων είναι η ακόλουθη:
AYALA Luis γ.γ. της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, ASHTON Catherine Εκπρόσωπος της EE για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική & Πολιτική
Ασφάλειας, B ARNETT Anthony Αρχισυντάκτης, openDemocracy.net, BEN SHAHAR Tal Επισκέπτης Λέκτορας σε θέματα ηγεσίας, JFK School of Government, DERVTS Kemal Αντιπρόεδρος του Brookings Institution, FISHKIN James Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Stanford, GLENNY Mish Συγγραφέας & Παρουσιαστής, GALBRAITH James Κυβερνητικό Στέλεχος, Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο, HEIFETZ Ron Λέκτοραςσε θέματα Δημόσιας Ηγεσίας, JFK School of Government, ILVES Toomas Hendrik Πρόεδρος της Εσθονίας, KALDOR Mary Καθηγήτρια στο LSE, Ηνωμένο Βασίλειο, KARLSSON Mats Διευθυντής Παγκόσμιας Τράπεζας, Σουηδία, LEIPOLD Gerd Πρώην Διευθυντής, Greenpeace International, Γερμανία, MEDISH Mark Σύμβουλος, Carnegie Endowment for International Peace, NAIDOO Kumi Διευθυντής, Greenpeace International, OZDEMIR Gem Πρόεδρος του Κόμματος Πρασίνων της Γερμανίας, PAGROTSKY Leif MP, πρώην υπουργός, Σουηδία, SAP PARKER Richard Λέκτορας, JFK School of Government, PONTA Victor Αρχηγός του Σοσιαλιστικού Δημοκρατικού Κόμματος της Ρουμανίας, RAMA Edi Αρχηγός του Σοσιαλιστικού Δημοκρατικού Κόμματος της Αλβανίας, Δήμαρχος Τιράνων.




Σχολιάστε