Προσφυγή του Δήμου Πόρου στο ΣτΕ κατά του χωροταξικού υδατοκαλλιεργειώνΜε απόφαση των επικεφαλής των δύο παρατάξεων της μειοψηφίας, Γ. Δημητριάδη και Δ. Πάνου, ο Δήμος Πόρου συμμετέχει στην αίτηση ακύρωσης που υποβλήθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας από την «Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή φορέων περιοχών που θίγονται από την ανάπτυξη των Υδατοκαλλιεργειών» κατά του «Χωροταξικού των Υδατοκαλλιεργειών». Σύμφωνα με ανακοίνωση της «Αλλαγής Πορείας» του κ. Δημητριάδη, οι επικεφαλής των δυο παρατάξεων της μειοψηφίας του ΔΣ Πόρου, δήλωσαν τη συμμετοχή του Δήμου, εφαρμόζοντας την εν ισχύ δεσμευτική απόφαση 52/27.4.2011 του ΔΣ Πόρου, σύμφωνα με την οποία εξουσιοδοτήθηκαν, ως μέλη τριμελούς Επιτροπής στην οποία μετείχε και ο Δήμαρχος κ. Στρατηγός, να προβούν σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την προσφυγή του Δήμου στα αρμόδια δικαστήρια κατά της ΚΥΑ. Ωστόσο, ο κ. Στρατηγός αρνήθηκε να συγκαλέσει την Επιτροπή και να κινήσει τις διαδικασίες για την προσφυγή στο ΣτΕ, με αποτέλεσμα, ο κ. Δημητριάδης και ο κ Πάνου να δώσουν οι ίδιοι τη σχετική εντολή. Για τον ίδιο λόγο οι σύμβουλοι της παράταξής «Αλλαγή Πορείας» υπέβαλαν και μηνυτήρια αναφορά εναντίον του κ. Στρατηγού για παράβαση καθήκοντος.

Στην αίτηση της «Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής» συμμετέχουν 111 φορείς*, ανάμεσα στους οποίους η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, 22 Δήμοι (Αίγινας, Τροιζηνίας, Επιδαύρου, Μεγαρέων, Σαλαμίνας κ.α.), η Συνομοσπονδία Αλιέων Ελλάδας, 8 Ομοσπονδίες, 57 Σύλλογοι (7 από τον Πόρο και την Τροιζηνία) και 21 εκπρόσωποι παρατάξεων (ανάμεσα στους οποίους ο κ. Δημητριάδης και ο κ. Πάνου).

*Για την πλήρη λίστα αιτούντων, δείτε το site: www.syntonistikiepitropi.gr
Comments (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Πάνος Θεοχάρης says:

  εγώ λέω να καταργήσουμε τον Δήμο, τον Δήμαρχο και το Δημοτικό συμβούλιο, και στην θέση τους να εκλέξουμε Δικηγορικό Συμβούλιο…

  Κάποτε πρέπει να καταλάβουν οι κύριοι Δημητριάδης και Πάνου ότι είναι η μειοψηφία, και ότι τον Δήμο τον ορίζει η παράταξη Στρατηγού, είτε τους αρέσει η πολιτική του, είτε όχι. Και επειδή η δημοκρατία στην χώρα μας είναι όπως είναι, η παράταξη Στρατηγού μπορεί να ασκεί και πολιτική που δεν αρέσει ούτε στους πολίτες, εδώ ολόκληρη κυβερνητική πολιτική δεν έχει ούτε το 10% της αποδοχής του κόσμου, παρόλα αυτά συνεχίζει και κυβερνάει (εκτός άμα κάνει η παράταξη Δημητριάδη μήνυση και σ’ αυτούς).

  Παρότι αποδέχομαι την κίνηση του Δημητριάδη να προσφύγει στο ΣτΕ ενάντια στην ΚΥΑ ως κίνηση, καθότι ούτε σοβαρά επιχειρήματα που θα σταθούν στο ΣτΕ έχω δει, ούτε συμφωνώ με το πνεύμα του ολοκληρωτισμού κατά των ιχθυοκαλλιεργειών, πιστεύω ότι πολιτική με συνεχώς μηνύσεις, λυπάμαι αλλά δεν την θεωρώ σοβαρή…

  Να βάλουμε και ένα quiz πόσες μηνύσεις έχει κάνει η έχει εξαγγείλει η παράταξη Δημητριάδη ?

 2. Manos P. says:

  Μπα… το κουιζ ισως θα πρεπει να εχει ως θεμα πόσες παρατυπίες σε θεσμικό επίπεδο, έχει κάνει ο Στρατηγός…

Σχολιάστε