Προσέλευση πολιτών για δωρεάν έλεγχο της πνευμονικής λειτουργίαςΜε προσέλευση πολιτών κάθε ηλικίας, ξεκίνησε στις 9 το πρωί της Πέμπτης 10 Νοεμβρίου ο προληπτικός έλεγχος της πνευμονικής λειτουργίας με την μέθοδο της σπιρομέτρησης στο Περιφερειακό Ιατρείο Πόρου.
Ο Δήμος Πόρου έλαβε την πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση δωρεάν σπιρομέτρησης και στην περιοχή μας, προκειμένου να διαγνωστούν έγκαιρα πνευμονικές δυσλειτουργίες και να αποφευχθούν σοβαρές επιπλοκές για την υγεία. Η υλοποίηση έγινε με την αμέριστη στήριξη της φαρμακευτικής εταιρείας Novartis που απέστειλε άρτια εκπαιδευμένο επιστημονικό προσωπικό για την δωρεάν εξέταση των ενδιαφερομένων.
Μετά από σύντομη εξέταση, τα αποτελέσματα των μετρήσεων δίνονταν στην ειδική πνευμονολόγο κ. Ελένη Φωτοπούλου για να εκτιμηθεί η κατάσταση της υγείας κάθε ατόμου χωριστά. Για την εξέταση προσήλθαν άτομα με αναπνευστική δυσχέρεια, καπνιστές, ακόμα και παιδιά που ασχολούνται με τον αθλητισμό και ενδιαφέρθηκαν να διαπιστώσουν την καλή φυσική τους κατάσταση μέχρι τις 2 και μισή το μεσημέρι.

Κατά τον προληπτικό έλεγχο που διενεργήθηκε στην περιοχή μας εξετάστηκαν 61 άτομα, στα οποία τέθηκε διάγνωση και στους πάσχοντες δόθηκαν οι κατάλληλες οδηγίες και θεραπείες για την αποκατάσταση ή σταθεροποίηση της υγείας τους.
Μετά την επιτυχία της συγκεκριμένης δράσης υγείας και το ενδιαφέρον που επέδειξαν οι πολίτες, ο Δήμαρχος Πόρου Δημήτρης Στρατηγός απέστειλε έγγραφο προς την φαρμακευτική εταιρεία novartis, ευχαριστώντας το επισ τημονικό προσωπικό που πραγματοποίησε τον έλεγχο, καθώς και στην πνευμονολόγο κ. Φωτοπούλου, εκφράζοντας την ευχή τέτοιου δράσεις υγείας να γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα στον τόπο μας.
Σχολιάστε