Προοπτικές ανάπτυξης για τον ΑργοσαρωνικόΤις προτάσεις που έχουν υποβληθεί στο ΕΣΠΑ και αφορούν αναπτυξιακά προγράμματα εξέτασαν οι Δήμαρχοι των νησιών του Αργοσαρωνικού, στο πλαίσιο ευρείας σύσκεψης υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Δημήτρη Κατσικάρη, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν παραλείψεις και να συμπληρωθούν εγκαίρως.
Στη σύσκεψη έλαβε μέρος κλιμάκιο της Μονάδας Οργάνωσης και Διαχείρισης (ΜΟΔ), για τους Δήμους Αίγινας, Τροιζηνίας, Πόρου και Ύδρας, όπως και οι δήμαρχοι Τροιζηνίας Γιάννης Σαμπάνης, Πόρου Δημήτρης Στρατηγός, Ύδρας Άγγελος Κοτρώνης και τεχνικά στελέχη όλων των Δήμων. Από την πλευρά της ΜΟΔ παρευρέθηκαν και έδωσαν κατευθύνσεις για την ωρίμανση των προτάσεων, τα στελέχη της μονάδας Μάκης Καλτσάς, Ελένη Μπούτσικου, Ηλίας Κανελόπουλος και Νίκος Παπανικολάου, ενώ συμμετείχαν με συγκεκριμένες παρεμβάσεις στελέχη των τεχνικών υπηρεσιών της Ενότητας με επικεφαλής τον διευθυντή Νάσο Μοσχολέα, όπως και τα στελέχη της τέως ΤΥΔΚ που ασχολούνται με τα έργα των νησιών.
Μετά τη σύσκεψη ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Προχωρήσαμε στη σημερινή διαδικασία με τη συμμετοχή των στελεχών της ΜΟΔ, για να θωρακίσουμε με την απαιτούμενη πλήρη ωρίμανση τα έργα στα νησιά μας, προκειμένου να έχουμε τη μεγαλύτερη δυνατή απορροφητικότητα στο ΕΣΠΑ και την ανάπτυξη που θα οδηγήσει σε ένα καλύτερο αύριο, με υποδομές ουσίας και όχι λόγια και μακέτες για τη βιτρίνα.
Τόσο με τα έργα που προωθεί η Περιφερειακή Ενότητα Νήσων, όσο και με τα έργα που προετοίμασαν και προτείνουν οι δήμοι, μπορούμε να δημιουργήσουμε τις στέρεες βάσεις που απαιτούνται για το μέλλον.
Μέσα από τη σημερινή συνεργασία με τη ΜΟΔ, τις τεχνικές μας υπηρεσίες και τους Δήμους, κάναμε ένα μεγάλο βήμα μπροστά και ανοίγει ο δρόμος για εντάξεις σημαντικών έργων στο ΕΣΠΑ, στόχος που αποτελεί προτεραιότητα τόσο για τον Περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό, όσο και για την νεοσύστατη περιφερειακή ενότητα νήσων. Ευχαριστώ θερμά τον υπουργό ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοϊδη για την πολυσήμαντη συνεργασία με τη ΜΟΔ, γιατί βοηθάει τη δουλειά μας και ενισχύει την τεχνογνωσία που μέσα από τη συνεργασία οδηγεί σε αποτελέσματα».
Πηγή: Saronic Magazine
Σχολιάστε