Πουλήθηκε η ΔΙΑΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ στον Γεωργιανό πρώην Υπουργό ΟικονομικώνΕντατικά μαθήματα της γεωργιανής γλώσσας θα πρέπει να κάνουν πολλοί στον Πόρο, μετά την αιφνιδιαστική μεταβίβαση του 20% της «ΔΙΑΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ» στο επενδυτικό fund Linnaeus Capital, του Γεωργιανού επενδυτή και πρώην Υπουργού Οικονομικών της Γεωργίας, Kakha Bendukidze.
Την ώρα που οι εργαζόμενοι της εταιρίας αγωνιούσαν για τις θέσεις εργασίας τους και προέβαιναν σε δυναμικές κινητοποιήσεις στήριξης της διοίκησης, η διοίκηση βρισκόταν υπό παραίτηση και οι μέχρι χθες μεγαλομέτοχοι της εταιρίας κύριοι Στέλιος, Κωνσταντίνος και Γιώργος Πιττάκας πουλούσαν το 19,89% των μετοχών της εταιρίας στον Kakha Bendukidze έναντι 5,4 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, ο μέχρι χθες διευθύνων σύμβουλος Στέλιος Πιττάκας παραιτήθηκε από τη θέση του, όπως επίσης και τα μέλη του ΔΣ, Ι. Τσουκαλάς, Γ. Πιττάκας και Χ. Καραμούζης, οι οποίοι αντικαταστάθηκαν από τους Ο. Νοβίκοβα, Γ. Βινοκούροφ και Β. Κελτσόπουλο.
Ο νέος ιδιοκτήτης της ΔΙΑΣ ελέγχει πλέον ποσοστό μεγαλύτερο του 50% της εισηγμένης εταιρίας και, βάσει της χρηματιστηριακής νομοθεσίας, θα πρέπει να υποβάλει δημόσια πρόταση για την απόκτηση του υπόλοιπου ποσοστού της. Το fund Linnaeus Capital ανήκει στην κατηγορία των distress funds, τα οποία τοποθετούνται σε προβληματικές εταιρείες με στόχο να εκμεταλλευτούν την ανάκαμψή τους ή ακόμη να προκαλέσουν την αλλαγή της δομής τους, πουλώντας τμήματα των επιχειρήσεων.
Σύμφωνα με φήμες, ήδη ορισμένοι ψάχνουν να βρουν πώς μεταφράζεται στα γεωργιανά η πρόταση: «Μα, άλλα μας είχε υποσχεθεί ο κ. Πιττάκας κ. Υπουργέ!»…

ΠΗΓΗ: «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»
Comments (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Δώρα says:

    გაუმარჯოს თანამედროვე მსოფლიო წესრიგს

  2. ΣΠΟΥΡΛΑΚΟΣ ΦΙΛΑΡΕΤΟΣ (ΝΟΥΛΗΣ) says:

    Es lebe die neue Weltordnung [D N T]

  3. ΚΩΣΤΑΣ says:

    εξω η ρουφιανη απο τον πορο και η κλευτες

Σχολιάστε