Πονοκέφαλος και φέτος το κυκλοφοριακόΜε την Δημοτική Αρχή απρόθυμη ή ανήμπορη να δώσει τις λύσεις, το καυτό θέμα του κυκλοφοριακού στον Πόρο, ήρθε μέσα στον Ιούλιο – τουλάχιστον δυο φορές – προς διαβούλευση, με πρωτοβουλία των δημοτικών συμβούλων της Μειοψηφίας και της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Πόρου (Ε.Τ.Α.Π).
Το κυκλοφοριακό πρόβλημα στον Πόρο, παρουσιάζεται κάθε καλοκαίρι με διάφορες μεταβλητές. Η κατασκευή του νέου λιμανιού, έλυσε μεν ένα μεγάλο πρόβλημα στον τομέα των μεταφορών των τροχοφόρων, είτε προς τον Γαλατά, είτε προς τον Πειραιά, όμως δεν κατάφερε να δώσει λύσεις στα προβλήματα στο εμπορικό κομμάτι της παραλίας.
Αρχικά, σε πρόσφατη συνεδρίαση της Ε.Τ.Α.Π, αποφασίστηκε να ζητηθεί η γνώμη όλων των επαγγελματικών τάξεων που επηρεάζονται από το πρόβλημα, όπως οι ξενοδόχοι, οι επαγγελματίες στη σίτιση και τη διασκέδαση και οι οδηγοί ταξί και λεωφορείων, με προοπτική το χειμώνα, να πραγματοποιηθεί ειδική μελέτη, από αρμόδιους συγκοινωνιολόγους, με κύριο γνώμονα την τουριστική ανάπτυξη του νησιού.
Το κυκλοφοριάκο, συζητήθηκε και σε πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, έπειτα από αίτηση των έξι δημοτικών συμβούλων της Μειοψηφίας.
Ο επικεφαλής της μείζονος Μειοψηφίας Γιάννης Δημητριάδης, έφερε προτάσεις για άμεσες ρυθμίσεις που θα δώσουν πρόσκαιρες, τουλάχιστον, λύσεις στο κυκλοφοριακό μπλοκάρισμα, κυρίως με την απομάκρυνση κολωνακίων από την παλιά προβλήτα φέριμποτ και επισήμανε την αναγκαιότητα άμεσης σήμανσης θέσεων στάθμευσης αυτοκινήτων ΑΜΕΑ στην παραλία.
Από την πλευρά του ο Δήμος Πόρου, προσπαθεί να δώσει λύσεις, με πρόστιμα για παράνομη στάθμευση και στάση των οχημάτων, από την γκαλερί Σιτρόν (Φαρμακείο Δρούγκα) μέχρι το τέλος της αναπλασμένης ζώνης της παραλιακής οδού στην Πούντα (μετά τον φούρνο Παύλου).
Σχολιάστε