Ποινική δίωξη κατά του δημοσιογράφου Βασίλη Λαζαρίδη για συκοφαντική δυσφήμιση του Ιωάννη ΔημητριάδηΠοινική δίωξη κατά του εκδότη της εφημερίδας «Δημοτικό Μέλλον», κ. Βασίλη Λαζαρίδη άσκησε ο εισαγγελέας πλημμελειοδικών Πειραιά και τον παρέπεμψε σε δίκη ενώπιον του Ά τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιά στις 17.2.2011, για την διά της εφημερίδας του συκοφαντική δυσφήμιση του Προέδρου του Συλλόγου «Πρωτοβουλία – Πόρος», κ. Ιωάννη Δημητριάδη.
Συγκεκριμένα, στις 31.5.2010, ο υπόδικος δημοσιογράφος δημοσίευσε στην εφημερίδα του κείμενο με τίτλο «Αναξιόπιστος μάρτυρας κατά τον Πρόεδρο του Δικαστηρίου, ο Γιάννης Δημητριάδης», στο οποίο παρέθετε μειωτικές αξιολογικές κρίσεις για τον κ. Δημητριάδη, συνοδευόμενες από ανακριβείς αναφορές και συρραφές από τις ερωτήσεις που του απηύθυνε ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου, ως μάρτυρα υπεράσπισης, κατά την εκδίκαση γνωστής στην κοινωνία του Πόρου υπόθεσης στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Πειραιά. Στην πραγματικότητα όμως ο Πρόεδρος όχι μόνο δεν χαρακτήρισε τον κ. Δημητριάδη αναξιόπιστο, αλλά αντίθετα έλαβε αναλυτική απάντηση σε όλες τις ερωτήσεις που διατύπωσε (όπως αποδεικνύεται και από τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά). Μάλιστα, ο κ. Λαζαρίδης ήταν και ο ίδιος παρών στη δίκη, ως μάρτυρας της αντίδικης πλευράς, και εκτός του ότι με το δημοσίευμά του διαστρέβλωσε την πραγματικότητα, δεν τήρησε καν τη δημοσιογραφική δεοντολογία που θα του επέβαλε να διευκρινίσει τηv ιδιότητά του αυτή.
Για την ιστορία, στην επίμαχη δίκη ο κ. Λαζαρίδης κατέθεσε ως μάρτυρας κατηγορίας κατά των συναδέλφων του δημοσιογράφων της εφημερίδας «Νέα Πειραιά και Σαρωνικού», κυρίων Μιχάλη Δρακάκη και Μπάμπη Κανατσίδη (του porosnews & Saronic Magazine), οι οποίοι είχαν δημοσιεύσει αποκαλυπτικά στοιχεία σχετικά με το ρόλο του Δημοτικού Συμβούλου Πόρου και ιχθυοτρόφου, κ. Δημήτρη Γρίβα, σε δύο θέματα που ακόμη απασχολούν τη δικαιοσύνη: την εκμίσθωση ακινήτου ιδιοκτησίας του στη Νομαρχία Πειραιά για την στέγαση του Πολεοδομικού γραφείου Πόρου και την υποβάθμιση του περιβάλλοντος από τα ιχθυοτροφεία. Για το δεύτερο θέμα μάλιστα, λίγες μέρες μετά τη δίκη ασκήθηκε στον κ. Γρίβα ποινική δίωξη από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πειραιά.
Πλέον οι κύριοι Λαζαρίδης και Γρίβας, καλούνται να παραστούν στις αίθουσες των δικαστηρίων του Πειραιά υπό την ίδια ιδιότητα, αυτή του κατηγορουμένου, σε δύο δίκες (τον προσεχή Νοέμβριο και Φεβρουάριο, αντίστοιχα) που αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Σχολιάστε