Ο Πόρος έχει κάνει την επιλογή του…Το Σάββατο 7 Μαΐου άνοιξε τις πύλες του το 10ο Charter Yacht Show – Poros 2011, στο λιμάνι του Πόρου. Οι αρχές του νησιού μαζί με τους δημότες υποδέχτηκαν την έκθεση, για άλλη μια φορά, με την φιλοξενία που τους διακρίνει. Ωστόσο αυτή την φορά, πέρασαν ένα μήνυμα προς πολλούς αποδέκτες: «Θέλουμε θαλάσσιο τουρισμό όχι ιχθυοτροφεία».
Το μήνυμα αυτό είναι αναρτημένο με πανό στο ρολόι του Πόρου. Η συμβολική αυτή διαμαρτυρία εκφράζει το σύνολο του Ποριώτικου λαού. Στα εγκαίνια της έκθεσης, ο Δήμαρχος Πόρου Δημήτρης Στρατηγός επιβεβαίωσε τη βούληση του Ποριώτικου λαού: «Για εμάς βιώσιμη ανάπτυξη, δεν νοείται χωρίς την εξαίρεση μας από τις περιοχές τις οργανωμένης ανάπτυξης υδατοκαλλιεργειών. Πρέπει λοιπόν η Πολιτεία να σεβαστεί τη βούληση της τοπικής κοινωνίας».
Ο δήμαρχος έστειλε μήνυμα για την αποφασιστικότητα με την οποία θα αντιμετωπίσει η τοπική κοινωνία τα σχέδια της Πολιτείας «Θέλουμε να πιστεύουμε, ότι στα πλαίσια της διαβούλευσης κι όπως συνέβη στο παρελθόν, με το ειδικό χωροταξικό πλαίσιο για τον τουρισμό, και με τον «Καλλικράτη», θα εισακουστούμε και θα αποφευχθούν ακραίες τις κοινωνίας μας με την Πολιτεία, οι οποίες θα έχουν επίπτωση και στην εικόνα του Πόρου, και στην εικόνα της χώρας γενικότερα».
Αναλυτικότερο ρεπορτάζ από τα εγκαίνια 10ου Charter Yacht Show – Poros 2011, θα ακολουθήσει εδώ στο Porosnews.
Σχολιάστε