Ο Δημήτρης Στρατηγός για τα τέλη και την οικονομική ενίσχυση απόρωνΟ Δήμαρχος Πόρου Δημήτρης Στρατηγός μας απέστειλε το ακόλουθο δελτίο τύπου, ως απάντηση στην ανακοίνωση του Επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Δ.Σ. Πόρου Γιάννη Δημητριάδη. Την δημοσιεύουμε αυτούσια:

«Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2011

Με έκπληξη διάβασα στην ηλεκτρονική σας εφημερίδα porosnews.gr, την ανακοίνωση του επικεφαλής της παράταξης ΄΄Αλλαγή Πορείας΄΄ κ. Γιάννη Δημητριάδη, όπου λίγο ως πολύ αυτοπαρουσιάζεται ως ο μόνος κοινωνικά ευαίσθητος και με διάθεση προσφοράς. Μάλιστα συμβαίνει το εξής παράλογο: να οικειοποιείται δικές μας προτάσεις και μάλιστα εν απουσία του!
Για να μην δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις, θα ήθελα να γνωρίζετε ότι από τα τέλη του 2006 που ανέλαβα τα καθήκοντά μου ως Δήμαρχος και από το 2007 ως νέα Δημοτική αρχή δεν κάναμε καμία αύξηση στα τέλη ύδρευσης, αποχέτευσης, καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού.
Όσον αφορά τώρα την συγκεκριμένη συνεδρίαση, κατά την οποία ο κ. Δημητριάδης ήταν απών με παρόντες δύο μόνο συμβούλους από την παράταξή του, τους κ.κ. Αλιφέρη και Καΐκα, πιστεύω ότι ενημερώθηκε πως κατόπιν δικής μου πρότασης ψηφίσθηκε τόσο η μείωση 20% επί των τελών των κοινοχρήστων χώρων για τα τραπεζοκαθίσματα, ώστε να ελαφρυνθούν οικονομικά οι επαγγελματίες που μαστίζονται από την κρίση όσο και η πρόταση για απορρόφηση του επιβαλλόμενου Φ.Π.Α. κατά 13% στην Ύδρευση και κατά 23% στην Αποχέτευση αρχικά για τους λογαριασμούς του 2011, ώστε να μην επιβαρυνθούν οι δημότες μας.
Ως προς τα τέλη Καθαριότητας, λόγω του περιορισμού που έχουμε από τον ανταποδοτικό χαρακτήρα των συγκεκριμένων τελών προτείναμε αύξηση στα όρια του πληθωρισμού (ποσοστό 2,97%), προκειμένου να καταφέρουμε να καλύψουμε τις αυξημένες δαπάνες μεταφοράς των απορριμμάτων. Με την αύξηση αυτή υπολογίσαμε ότι μέσα στο 2012 ο Δήμος μας δύναται να συγκεντρώσει ποσό 15.000 ευρώ.
Αναγνωρίζοντας πως οποιαδήποτε άλλη πρόταση ήταν ανεδαφική, οι σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας υπερψήφισαν την πρόταση αυτή και όχι την γραπτή εισήγηση του επικεφαλής της παράταξής τους κ. Δημητριάδη. Εξάλλου οι δύο σύμβουλοι που παρίσταντο, ψήφισαν όλες τις προτάσεις μας για τα τέλη του 2012, με μόνη επισήμανση από πλευράς τους την πρόταση για μείωση των τελών αποχέτευσης από 35% σε 20%. Ποσοστό που δεν έγινε δεκτό από πλευράς μας δεδομένου ότι θα επιβαρυνθεί ο Δήμος τελικά με την απόδοση του Φ.Π.Α. που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι 23%.
Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις δεν προβήκαμε σε αύξηση των τελών.
Τέλος, όπως γνωρίζετε, ο Δήμος μας επί χρόνια συμπαρίσταται σε καθημερινή βάση στους πολίτες εκείνους που αδυνατούν να προσφέρουν στον εαυτό τους και στην οικογένειά τους τα απαραίτητα για την επιβίωσή τους, μέσα από τις υπάρχουσες δομές και σε συνεργασία πάντα με τους εκπροσώπους της τοπικής εκκλησίας και με την πολύτιμη συνδρομή επιχειρηματιών του τόπου μας. Κάθε επιπλέον βοήθεια, όπως αυτή που προσέφερε αυτές τις ημέρες ο κ. Δημητριάδης εκ μέρους της παράταξής του, συνεπικουρεί το έργο του Δήμου μας και την αποστολή που έχουμε ως αιρετοί να βρισκόμαστε στο πλευρό πρωτίστως των συμπολιτών μας, αλλά και γενικότερα των συνανθρώπων μας.
Στα πλαίσια της κοινωνικής πολιτικής μας, είθισται τις περιόδους των εορτών των Χριστουγέννων και του Πάσχα να ενισχύουμε άπορους δημότες μας. Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να υπενθυμίσω στον κ. Δημητριάδη ότι τη λίστα με τα ονόματα των δημοτών μας εισηγήθηκε στην Οικονομική Επιτροπή η κ. Μητσιοπούλου και αφού έλαβε την έγκρισή της, την έφερε προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο όπου πάρθηκε ομόφωνα η απόφαση 175/2011.
Ούτε να του υπενθυμίσω μια μελανή για την παράταξή του σελίδα, όταν πάλι με πρόταση της Αντιδημάρχου ζητήθηκε από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου να προσφέρουν την αποζημίωση της Συνεδρίασης στο Χαμόγελο του Παιδιού που έδινε στο νησί μας μια μοναδική συναυλία αγάπης, και η πρόταση αυτή δεν έγινε δεκτή από την παράταξή του, με αποτέλεσμα να φανεί ο Δήμος Πόρου κοινωνικά ανάλγητος σε έναν Οργανισμό που τόσα έχει προσφέρει με το έργο του. Κατανοώ ότι στα πλαίσια της αντιπολιτευτικής πολιτικής που ασκεί ο κ. Δημητριάδης θέλει να είναι όσο το δυνατόν πιο αρεστός ιδιαιτέρως στο λαό του Πόρου.
Είναι καιρός όμως να κατανοήσει πως εμείς ως Δημοτική Αρχή πρέπει να υλοποιήσουμε ένα πρόγραμμα που να μπορεί να καλύψει τις λειτουργικές ανάγκες των υπηρεσιών του Δήμου μας, με την ελάχιστη δυνατή επιβάρυνση των πολιτών μας. Σε καμία όμως περίπτωση δεν θα δεχτώ να ενημερώνει κατά το δοκούν το λαό του Πόρου και εν απουσία του να οικειοποιείται δικές μας προτάσεις σε θέματα που από κοινού προωθούμε με γνώμονα το καλό του Δήμου και των δημοτών μας.

Ο Δήμαρχος Πόρου

Δημήτρης Στρατηγός»
Comments (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
    Είναι καιρός να σταματήσει αυτή η κόντρα μεταξύ του ενός με τον άλλο, είμαστε όλοι μέρος μιας ομάδας που χρειάζεται συνεργασία για να προκόψει, για όνομα του θεού φτάνει πια κουραστήκαμε με όλα αυτά, ας κάνει ο καθένας τη δουλειά του όσο καλύτερα γίνεται, όλοι όλοι έχουμε την ίδιες ανάγκες: να ζήσουμε αξιοπρεπώς να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας και να αντιμετωπίσουμε τις αρρώστιες και τον θάνατο.. Δεν είναι οι ευχές που θα αλλάξουν τον κόσμο αλλά η αγάπη που δίνουμε στην κάθε μας κίνηση

  2. ΣΠΟΥΡΛΑΚΟΣ ΦΙΛΑΡΕΤΟΣ (ΝΟΥΛΗΣ) says:

    ΕΧΕΙΣ ΧΙΛΙΑ ΔΙΚΙΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ &ΣΥΜΦΩΝΟ ΑΠΟΛΥΤΑ.ΣΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΜΜΙΑ ΦΟΡΑ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ &ΑΞΙΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ & Η ΦΙΛΟΔΟΞΙΑ. ΑΝ & ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΟΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΑΝΙ ,ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΧΑΙΔΕΨΩ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ,ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΝΤΙΜΟ & ΗΘΙΚΟ ΝΑ ΑΜΥΝΕΣΑΙ & ΝΑ ΑΠΑΝΤΑΣ ΑΝ ΔΥΣΦΗΜΙΖΕΣΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ.

Σχολιάστε