Κάθε μια ώρα τα δρομολόγια των ΦΒ τουλάχιστον μέχρι το τέλος ΜαρτίουΚοινοποιήθηκε σήμερα, όπως μαθαίνουμε, στο Λιμεναρχείο Πόρου η απόφαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ), η οποία ορίζει δρομολόγια ανά μια ώρα, μέχρι το τέλος Μαρτίου, όπως είχε εισηγηθεί προηγουμένως, η κοινοπραξία Φ/Β Πόρου- Γαλατά. Σύμφωνα με πληροφορίες τα νέα δρομολόγια, θα τεθούν άμεσα σε ισχύ, ωστόσο η κοινοπραξία φαίνεται διατιθεμένη, να πραγματοποιεί μισάωρα δρομολόγια, μέχρι τη 1 το μεσημέρι και από εκεί και μετά, ανά μια ώρα, μέχρι το τέλος της βάρδιας.
Ωστόσο για της οριστικές κινήσεις και τα τελικά δρομολόγια, αναμένουμε επίσημη ενημέρωση, είτε από την Κοινοπραξία, ή από τον Δήμο Πόρου.
Για την αρνητική, για το επιβατικό κοινό, αυτή εξέλιξη, την πολιτική ευθύνη φέρει, αποκλειστικά ο Δήμαρχος Πόρου Δημήτρης Στρατηγός, ο οποίος παρά τη δέσμευση του σε πρόσφατο Δ.Σ., δεν προσήλθε στη συνεδρίαση του Σ.Α.Σ, πριν από λίγο καιρό, στη Μυτιλήνη, με αποτέλεσμα να μην εκφραστούν οι προβληματισμοί και τα επιχειρήματα, της τοπικής κοινωνίας και του ντόπιου επιχειρηματικού κόσμου, που πλήττονται από τις αλλαγές των δρομολογίων του πορθμείου.
Το θέμα είναι πολύ σοβαρό για την εικόνα του νησιού, αφού κανείς δεν σκέφτηκε τουλάχιστον, να περιμένουν να περάσει το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας , με αποτέλεσμα, οι ταξιδιώτες που ήδη φτάνουν από σήμερα, να είναι εξοργισμένοι.
Εντωμεταξύ, το εκδοτήριο των εισιτηρίων των Φ/Β, άνοιξε ξανά στον Πόρο, για το επιβατικό κοινό, έστω και χωρίς ηλεκτροδότηση.
Σχολιάστε