Ορθή επανάληψη της πρόσκλησης, μετά το δημοσίευμα του PorosnewsΟρθή επανάληψη έκανε αργά χθες το απόγευμα ο Δήμαρχος Πόρου κ. Στρατηγός στην πρόσκληση των προς ορκωμοσία δημοτικών συμβούλων του Πόρου, μετά την αποκάλυψη ότι είχε προσκαλέσει να ορκιστεί υποψήφιο σύμβουλο που δεν είχε εκλεγεί. Η πρόσκληση που απηύθυνε ο Δήμαρχος στις 20 Δεκεμβρίου, και έως σήμερα είχε παραληφθεί από όλους σχεδόν τους νέους δημοτικούς συμβούλους, ανάμεσα στους άλλους αποδέκτες απευθυνόταν και στον κ. Δημήτρη Πάνου, αλλά όχι τον κ. Κώστα Φαλκώνη, ο οποίος είχε πραγματικά εκλεγεί.
Ωστόσο η απόφαση του Πρωτοδικείου, η μοναδική δηλαδή επίσημη απόφαση με βάση την οποία ανακηρύσσονται οι επιτυχόντες δημοτικοί σύμβουλοι την οποία καλούνται να εκτελέσουν οι νεοεκλεγέντες δήμαρχοι (σε αντίθεση με τα ανεπίσημα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών, τα οποία δεν παράγουν νομικά αποτελέσματα), σύμφωνα με την οποία έχει εκλεγεί ο κ. Κώστας Φαλκώνης αλλά όχι ο κ. Πάνου, ήταν δημοσιευμένη από τις 17 Νοεμβρίου.

Να σημειωθεί ότι η απόφαση 5929 του Πρωτοδικείου είναι μία και μοναδική, παρά τις ψευδείς αναφορές που βγήκαν στη δημοσιότητα ότι δήθεν ο Δήμαρχος και ο κ. Πάνου είχαν την ίδια απόφαση με άλλο περιεχόμενο (!!!) και είχε αποσταλεί στον Δήμο Πόρου εδώ και αρκετές μέρες με φαξ.

Παρόλα αυτά, ο Δήμαρχος Πόρου, όχι μόνο έκανε το ανεξήγητο αυτό λάθος (στις 20 Δεκεμβρίου), αλλά επί εφτά ημέρες δεν έκανε καμία διόρθωση και διένεμε τις προσκλήσεις στους αποδέκτες τους. Η διόρθωσή έγινε τελικά χθες, τρεις μόλις μέρες πριν την ορκωμοσία, και μόνον αφού ο ίδιος ο κ. Φαλκώνης και ο συνδυασμός «Αλλαγή Πορείας» ανέφεραν εγγράφως το λάθος(;) στο Δήμο και το θέμα πήρε δημοσιότητα μέσω του porosnews που το αποκάλυψε. Είναι αμφίβολο δε αν η διόρθωση θα γινόταν σε διαφορετική περίπτωση.
Ένα τέτοιο σενάριο θα οδηγούσε σε πρωτοφανή κατάλυση της νομιμότητας με άγνωστες νομικές συνέπειες: ο κ. Φαλκώνης, αν και εκλεγμένος, θα ήταν εκτός δημοτικού συμβουλίου, ο κ. Στρατηγός θα άρχιζε τη νέα θητεία του με μια απίστευτη παράβαση καθήκοντος, και ο κ. Πάνου -χωρίς καμία δική του υπαιτιότητα- θα βρισκόταν στο δημοτικό συμβούλιο κατά παράβαση της εκλογικής νομοθεσίας. Αφού αποφεύχθηκε στο παραπέντε ένα τέτοιο σκηνικό, ελπίζουμε να μην ισχύσει στη νέα δημοτική περίοδο του Δήμου Πόρου η γνωστή παροιμία που λέει ότι «η καλή μέρα απ’ το πρωί φαίνεται» …
Σχολιάστε