Οργανωθείτε για τις μετακινήσεις σας προς και από Πόρο και Τροιζηνία για τη Μεγάλη ΕβδομάδαΑπεργιακές κινητοποιήσεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς, θα δημιουργήσουν προβλήματα στους ταξιδιώτες του Πάσχα σε όλη την Ελλάδα. Καλό θα είναι οι επιβάτες να ενημερωθούν για το τι ισχύει και τι όχι για την Μεγάλη Εβδομάδα, προκειμένου να αποφύγουν την ταλαιπωρία.
Την Μεγάλη Εβδομάδα έχουμε: 48ωρη απεργία στα πλοία Μεγάλη Τρίτη και Τετάρτη. Επίσης, 24ωρη απεργία προγραμματίζουν για την Μεγάλη Πέμπτη οι οδηγοί των ΚΤΕΛ διαμαρτυρόμενοι για απολύσεις και καταγγελία της σύμβασης εργασίας από τους εργοδότες. Οι εργαζόμενοι κατηγορούν τους εργοδότες ότι έχουν στόχο «την πλήρη κατάργηση των δικαιωμάτων τους», ενώ από την πλευρά τους οι ιδιοκτήτες λένε ότι είναι δικαίωμά τους η καταγγελία της συλλογικής σύμβασης και δηλώνουν αποφασισμένοι ακόμα και να κινήσουν οι ίδιοι τα λεωφορεία τους, αν χρειαστεί.
Ωστόσο, δεν αναμένεται να προκληθούν σοβαρά προβλήματα στη διακίνηση των επιβατών με τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ παρά την 24ωρη απεργία που έχουν εξαγγείλει για τη Μεγάλη Πέμπτη οι εργαζόμενοι σε αυτά, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου των ΚΤΕΛ Σοφοκλή Φάτσιου στο Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Ο κ. Φάτσιος διαβεβαίωσε το επιβατικό κοινό ότι τα λεωφορεία θα κινηθούν όπως έχει προγραμματιστεί, δεδομένου ότι το 90% των ιδιοκτητών είναι και οδηγοί.

Ανακεφαλαιώνοντας λοιπόν το απεργιακό δελτίο για την Μεγάλη Εβδομάδα, σας ενημερώνουμε ότι, δεν θα μπορείτε να ταξιδέψετε με πλοίο για Πόρο, την Μεγάλη Τρίτη και Τετάρτη 10&11 Απριλίου, λόγω της 48ωρής απεργίας της ΠΝΟ, θα μπορείτε όμως να φτάσετε στον Πόρο αυτές τις δυο μέρες με το ΚΤΕΛ Αργολίδας από τον Κηφισό.
Αντίθετα την Μεγάλη Πέμπτη θα κάνουν κανονικά δρομολόγια τα πλοία από τον Πειραιά, αλλά θα απεργήσουν τα ΚΤΕΛ, χωρίς ωστόσο να είμαστε βέβαιοι ποια δρομολόγια θα πραγματοποιηθούν.
Για περισσότερες πληροφορίες τηλεφωνήστε στο Λιμεναρχείο Πειραιά για Δρομολόγια πλοίων Σαρωνικού στο (210) 4124585.
Για τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Αργολίδας τηλεφωνήστε στο 210 5134588 (Αθήνα) και στο 22980 42480 (Γαλατάς).
Σχολιάστε