Οι προτάσεις της μείζονος μειοψηφίας στο τελευταίο Δ.Σ.Άπο τη δημοτική παράταξη “Αλλαγή Πορείας” εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου:
Η παράταξή μας, με το υπ’ αριθμ. πρωτ. 29/30.3.2011 έγγραφό της, ζήτησε από το Δήμαρχο Πόρου κ. Στρατηγό να έρθουν άμεσα προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο τα παρακάτω επείγοντα θέματα:

1. Να γίνουν από το Δήμο όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για την ίδρυση Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου στον Πόρο.
2. Να αναγνωριστεί ότι οι ανάγκες κατοίκων και επισκεπτών επιβάλλουν τον καθορισμό νυκτερινών δρομολογίων λέμβων μεταξύ Πόρου – Γαλατά από το Λιμεναρχείο Πόρου, σύμφωνα με το άρθρο 15 του Γενικού Κανονισμού Λιμένα του 1997.
3. Να διατυπωθεί αίτημα προς τις αρμόδιες υπηρεσίες για καθορισμό νυκτερινών δρομολογίων ferryboats, σύμφωνα με την πρόταση που έκανε υπηρεσιακά το Λιμεναρχείο Πόρου.
4. Να διατυπωθεί αίτημα στην Διοίκηση για επιβολή προσωρινής παύσης λειτουργίας όλων των μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας του Πόρου, όπως προβλέπει υποχρεωτικά η νομοθεσία, λόγω της βεβαιωμένης υποβάθμισης του περιβάλλοντος την οποία προκάλεσαν με την κατ’ εξακολούθηση παράβαση των περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας τους.
5. Να εκδοθεί Ψήφισμα για την αποκατάσταση όσων παρεμβάσεων έχουν συντελεσθεί στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής χωρίς τις απαιτούμενες άδειες και για την διασφάλιση ότι κάθε εργασία στο μέλλον θα είναι νόμιμη και αρχιτεκτονικά συμβατή με το μνημείο, σύμφωνα με το αίτημα του Συλλόγου «Πρωτοβουλία – Πόρος».

Τις ίδιες προτάσεις ουσίας διατυπώσαμε και στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 5ης Απριλίου 2011, στην οποία ο κ. Δήμαρχος δεν ικανοποίησε το αίτημά μας, ούτε δεσμεύτηκε για το αν και πότε θα το κάνει. Ελπίζουμε ότι στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση θα εισηγηθεί την ψήφιση των παραπάνω θεμάτων, αποδεικνύοντας την πολιτική του βούληση για την αντιμετώπισή τους.
Σχολιάστε