Οι ζημιές από την κακοκαιρίαΟι έντονες βροχοπτώσεις που εκδηλώθηκαν την Πέμπτη 3 και την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011 σε ολόκληρη τη χώρα έπληξαν και τον Δήμο μας τόσο στο νησιωτικό όσο και στο χερσαίο τμήμα του και έχουν θέσει σε 24ωρη ετοιμότητα τους εργαζομένους και τους αιρετούς, οι οποίοι αντιμετωπίζουν τα προβλήματα που ανέκυψαν σε κτήρια του Δήμου, σε ιδιωτικές κατοικίες και στο οδικό δίκτυο.
Η εισροή υδάτων από τα κουφώματα σε σχολικά κτήρια, δημιούργησε προβλήματα στην ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων, με πιο έντονο το πρόβλημα που ανέκυψε στο Γυμνάσιο Πόρου, το οποίο ανέστειλε με απόφαση του Δήμου τη λειτουργία του την Πέμπτη και την Παρασκευή λόγω εισροής υδάτων από τα κουφώματα προς την πλευρά της θάλασσας και από τους υμιυπαίθριους χώρους.
Στο νέο σχολικό συγκρότημα που δοκιμάστηκε για πρώτη φορά κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες ξεκίνησαν άμεσα οι εργασίες αποκατάστασης των προβλημάτων από τον εργολάβο, ώστε από την ερχόμενη εβδομάδα να λειτουργήσει απρόσκοπτα.
Προβλήματα δημιουργήθηκαν στο οδικό δίκτυο από τις έντονες βροχοπτώσεις οι οποίες παρέσυραν βράχους και χώματα στην περιοχή του Περιφερειακού της Σφαιρίας, της Βρυσούλας, της Αγίας Παρασκευής, της Βαγιωνιάς, του Ρωσικού Ναύσταθμου, καθώς και στην περιοχή της Κυανής Ακτής, στο Μιστρέτσι και στη Μπούγια όπου κατέρρευσαν τοίχοι αντιστήριξης.
Ο Δήμος με ίδια μέσα και ιδιωτικά μηχανήματα προβαίνει σε αποκαταστάσεις του οδικού δικτύου, όπου υπάρχει πρόβλημα και μετά από ολονύκτιες προσπάθειες των συνεργείων του αποκατέστησε τον αγωγό του βιολογικού στην περιοχή του Ρωσικού Ναυστάθμου.
Γεγονός είναι ότι χάρη στις εργασίες καθαρισμού που πραγματοποιήθηκαν έγκαιρα από τον Οκτώβριο στα φρεάτια απορροής ομβρίων, στα ρείθρα και στα ρέματα του Δήμου μας, προκλήθηκαν προβλήματα μόνο από την έντονη βροχόπτωση.
Πηγή: Δελτίο Τύπου Δήμου Πόρου
Σχολιάστε