Νυκτερινά Δρομολόγια Πόρου – ΓαλατάΑπό τη δημοτική παράταξη «Αλλαγή Πορείας» εκδόθηκε στις 29/3 το ακόλουθο δελτίο τύπου:
«Όπως έγινε γνωστό, από την 1η Απριλίου 2011 οι λέμβοι Πόρου – Γαλατά θα σταματήσουν να εκτελούν νυκτερινά δρομολόγια, καθώς σταμάτησε η επιχορήγησή τους από το Λιμενικό Ταμείο Πόρου. Η επιχορήγηση αυτή, όπως αποδεικνύεται, απαγορεύεται από το νόμο και η διακοπή της είναι υποχρεωτική. Με δεδομένη την αναμφισβήτητη αναγκαιότητά των νυχτερινών δρομολογίων, ο Δήμος Πόρου οφείλει να πει την αλήθεια στους λεμβούχους, η οποία είναι ότι αυτή τη στιγμή η συνέχισή των νυχτερινών δρομολογίων χωρίς επιχορήγηση αποτελεί μονόδρομο. Μάλιστα, σύμφωνα με το άρθρο 15 του Γενικού Κανονισμού Λιμένα του 1997, «εφόσον οι ανάγκες των συναλλασσόμενων και η κίνηση του λιμένα το επιβάλουν», το Λιμεναρχείο μπορεί να καθορίσει υποχρεωτικά δρομολόγια, πράγμα που ήδη, σε συνεννόηση με το Δήμαρχο Πόρου, έχει ζητήσει ο νέος Λιμενάρχης από την αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων. Με αυτά τα δεδομένα, η παράταξή μας καλεί τους φίλους λεμβούχους να αποφασίσουν οικιοθελώς να εκτελούν τα νυκτερινά δρομολόγια ως έκφραση της κοινωνικής τους ευθύνης και προσφοράς. Με έναν πρόχειρο υπολογισμό, κάθε ένας τους θα χρειαστεί να εκτελεί συνολικά μόλις τέσσερις «ασύμφορες» βάρδιες το χρόνο, προσφέροντας ένα τεράστιο κοινωνικό έργο.

Την ίδια πρόταση απευθύνουμε και προς τους επιχειρηματίες των ferryboats, ζητώντας τους να επιμηκύνουν οικιοθελώς τα ωράριά τους, και συντασσόμαστε πλήρως με την πρόταση που έκανε υπηρεσιακά το Λιμεναρχείο Πόρου για καθιέρωση νυκτερινών δρομολογίων από το Νοέμβριο του 2011 (ανά δύο ώρες το χειμώνα και ανά μία το καλοκαίρι).

Η Δημοτική Αρχή, οφείλει να λάβει ξεκάθαρη θέση για τα δύο αυτά θέματα και να σταματήσει να κάνει τον Πόντιο Πιλάτο. Και ξεκάθαρη θέση σημαίνει άμεση έκδοση Αποφάσεων Δημοτικού Συμβουλίου, όπως έχει ζητήσει επισήμως η παράταξή μας, και κοινοποίησή τους σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να ενισχυθούν οι προτάσεις του Λιμεναρχείου».

Ο Πρόεδρος του Σωματίου Λεμβούχων κ. Ρετιτάγκος, με email (και με σχόλιο στην παρούσα ανάρτηση, πιο κάτω) μας ενημέρωσε ότι τα νυχτερινά δρομολόγια θα συνεχιστούν και όλο τον Απρίλιο.
Comments (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. ΡΕΤΙΤΑΓΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ says:

  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΛΕΜΒΟΥΧΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΠΙΒΑΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟ ΠΟΡΟΥ – ΓΑΛΑΤΑ. ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΑΠΡΗΛΙΟ ΤΑ ΝΥΚΤΕΡΙΝΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΦΡΟΝΤΙΣΕ ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΡΟΥ. ΑΣ ΜΗΝ ΑΝΥΣΗΧΕΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ <> ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΗΝΕΙΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΒΟΗΘΟΥΣΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΟΡΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ,ΚΙ ΟΧΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΝΤΙΠΟΛΗΤΕΥΣΗ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ.ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΦΕΝΕΤΑΙ.ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΘΕΡΜΑ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΟΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΕΥΘΗΝΣΕΙΣ!!!

 2. babis says:

  Ως απάντηση στο παραπάνω σχόλιο του κ. Ρετιταγκου, ο κ. Γιάννης Δήμητριαδης μας έστειλε το ακόλουθο μήνυμα:

  “Συγχαρητήρια και από εμάς στον Δήμαρχο Πόρου, ο οποίος προφανώς θα καλύψει με προσωπικά του έξοδα το κόστος των νυχτερινών δρομολογίων των λέμβων. Επισημαίνουμε ότι μετά από ένα μήνα αμφιβολίας, η εξέλιξη αυτή «ανακοινώθηκε» την επόμενη μέρα της έκδοσης του Δελτίου Τύπου της παράταξής μας, ως απάντηση σε αυτό, γεγονός που μας κάνει να νοιώθουμε απόλυτα δικαιωμένοι για την παρέμβασή μας. Ευχόμαστε την ίδια αξιέπαινη πρωτοβουλία να αναλάβει ο κ. Δήμαρχος και για το δεύτερο σκέλος της πρότασής μας που αφορά στα νυκτερινά δρομολόγια τω ferryboats

  Γιάννης Δημητριάδης”

 3. Christos says:

  Twra pou mpainoume stous “touristikous” mines pou to nisi tha prospathisi na zisei kai allo enan diskolo xeimona, ti allo problepete na ginei? Touristes (kai memonomenoi) tha erxonte me ton skopo na perasoun sto pros/apo to nisi. Iparxoun liseis?

Σχολιάστε