Νέα αρχή για 466 νέους λιμενικούς και μικρή οικονομική ανάσα στην “ασφυξία” των ντόπιωνΜια νέα σελίδα για τις εγκαταστάσεις του ΚΕ ΠΟΡΟΣ αλλά και του Πόρου κατ’ επέκταση, γύρισε σήμερα 20/1/2012, με την ορκωμοσία 181 υπαξιωματικών και 285 λιμενοφυλάκων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Η τελετή ορκωμοσίας πραγματοποιήθηκε στις 11.15 το πρωί στο γήπεδο του ΚΕ ΠΟΡΟΣ, παρουσία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστου Παπουτσή, του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναυάρχου Λ.Σ. Κωνσταντίνου Σούλη και χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών, Αιγίνης, Ερμιονίδος & Τροιζηνίας Εφραίμ.
Στον χαιρετισμό του ο κ. Παπουτσής μεταξύ άλλων δήλωσε: «Η υπόλοιπη επαγγελματική σας σταδιοδρομία να είναι ταυτισμένη με την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των πολιτών. Σε ένα Σώμα το οποίο είναι επιφορτισμένο με την πιο μεγάλη αποστολή. Την επιτήρηση των συνόρων, των θαλασσίων συνόρων της χώρας μας και ταυτόχρονα την υποστήριξη της ασφάλειας της ναυσιπλοΐας. Και εξ αυτού, την υποστήριξη της ναυτιλίας μας. Της ελληνικής ναυτιλίας. Ένας τομέας που μας δίνει τη χαρά και την περηφάνια να είναι η πατρίδα μας παγκόσμια υπερδύναμη.
Έχετε την ευθύνη για την επιβολή του νόμου. Για την επιτήρηση της τάξης και της ασφάλειας σε ολόκληρο το θαλάσσιο χώρο, αλλά και σε ολόκληρη την παράκτια Ελλάδα.
Και μην ξεχνάτε, ότι η ελληνική ακτογραμμή δεν είναι μόνο η μεγαλύτερη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά ισούται με την περίμετρο της Αφρικανικής Ηπείρου.
Γι’ αυτό σε μια χώρα όπως η Ελλάδα, που αποτελεί την πύλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποτελεί ένα κρίσιμο παράγοντα για την προοπτική της χώρας μας στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, για την προοπτική της Ελλάδας και τη συμμετοχή της στον τομέα εσωτερικής ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και ταυτόχρονα για τη συνοχή της ελληνικής κοινωνίας και την εγγύηση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών».
Ο καιρός ήταν πολύ καλός και οι συγγενείς των αγοριών και κοριτσιών της Σχολής Λιμενοφυλάκων, γέμισαν τις κερκίδες του σταδίου του νησιού.
Μια πρώτη γεύση πήραν και οι Ποριώτες επιχειρηματίες για τα οφέλη της μεταφοράς της σχολής στο νησί μας. Οι καφετέριες και τα εστιατόρια του Πόρου γέμισαν, για λίγες ώρες, με κόσμο.
Οι εκπαιδευόμενοι, μετά τη δεκαήμερη άδεια που πήραν από τον Υπουργό κ. Παπουτσή, θα δικαιούνται εξόδου κάθε Τετάρτη και 48ώρης άδειας, κάθε Σαββατοκύριακο. Με λίγα λόγια, εκτός από τις Τετάρτες, ο Πόρος θα γεμίζει κι από τους εκπαιδευόμενους, οι οποίοι μένουν αρκετά μακριά από το λεκανοπέδιο.
Comments (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Σπυρος says:

  Θάνατος είναι οι κάργες που χτυπιούνται
  στους μαύρους τοίχους και τα κεραμύδια,
  θάνατος οι γυναίκες, που αγαπιούνται
  καθώς να καθαρίζουνε κρεμμύδια.

  Θάνατος οι λεροί, ασήμαντοι δρόμοι
  με τα λαμπρά, μεγάλα ονόματά τους,
  ο ελαιώνας, γύρω η θάλασσα, κι ακόμη
  ο ήλιος, θάνατος μες στους θανάτους.

  Θάνατος ο αστυνόμος που διπλώνει
  για να ζυγίση μια “ελλειπή” μερίδα,
  θάνατος τα ζουμπούλια στο μπαλκόνι,
  κι ο δάσκαλος με την εφημερίδα.

  Βάσις, Φρουρά, Εξηκονταρχία Πρεβέζης.
  Την Κυριακή θ’ ακούσουμε την μπάντα.
  Επήρα ένα βιβλιάριο Τραπέζης
  πρώτη κατάθεσις δραχμαί τριάντα.

  Περπατώντας αργά στην προκυμαία,
  “Υπάρχω;” λες, κ’ ύστερα “δεν υπάρχεις!”
  Φτάνει το πλοίο. Υψωμένη σημαία.
  Ισως έρχεται ο Κύριος Νομάρχης.

  Αν τουλάχιστον, μέσα στους ανθρώπους
  αυτούς, ένας επέθαινε από αηδία…
  Σιωπηλοί, θλιμμένοι, με σεμνούς τρόπους,
  θα διασκεδάζαμε όλοι στην κηδεία.
  ΚΏΣΤΑΣ ΚΑΡΥΩΤΑΚΗΣ-ΠΡΕΒΕΖΑ

  …κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε

 2. Γιάννης says:

  Επιτέλους σωθήκαμε!!! ήταν αυτό που ακριβώς μας έλειπε!!

Σχολιάστε