Κορυφώνεται ο αγώνας κατά της ΚΥΑ για τις υδατοκαλλιέργειες – Καταγγελίες για σοβαρές πολιτικές και ποινικές παραβάσειςΣτα δικαστήρια θα συνεχιστεί ο αγώνας για την ανατροπή της ΚΥΑ για το χωροταξικό των υδατοκαλλιεργειών.
Μεγάλη ανταπόκριση είχε, το κάλεσμα στην συγκέντρωση της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών. Το «παρών» σε αυτή τη συγκέντρωση έδωσαν πάρα πολλοί κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι όλων των κομμάτων, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας κ. Ασκούνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Κατσικάρης, περιφερειακοί σύμβουλοι από όλη την Ελλάδα, καθώς και πολλοί από τους 23 Δημάρχους, Αντιδημάρχους, επικεφαλής παρατάξεων, εκπροσώπους αλιέων κ.λπ., που συγκαταλέγονται στους 98 φορείς της Συντονιστικής.
Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του νέου Υφυπουργού Τουρισμού κ. Π. Αλιβιζάτου (που ανήκει στο Υπουργείο Πολιτισμού), ο οποίος μίλησε για τις «τελευταίες ημέρες της Πομπηίας» στηλιτεύοντας το ότι η ΚΥΑ υπογράφτηκε από 8 Υπουργούς την ίδια ημέρα που η Κυβέρνηση Παπανδρέου ζητούσε και έπαιρνε ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή. Ο κ. Αλιβιζάτος συνυπέγραψε το κείμενο διαμαρτυρίας της Συντονιστικής Επιτροπής.
Ακολούθησαν τοποθετήσεις συμπαράστασης πολλών βουλευτών (εξαιρουμένης της κας Φαρμάκη, Βουλευτού Αχαΐας του ΠΑ.ΣΟ.Κ.). Αυτό το γεγονός προκάλεσε την αντίδραση του κ. Κατσικάρη, ο οποίος κάλεσε τους παρόντες Κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους μας «να πάνε στη Βουλή να πάρουν πίσω» την περιβόητη ΚΥΑ.
Ξεχωριστές ήταν οι παρεμβάσεις των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αρχής γενομένης με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, ο οποίος δήλωσε ότι Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας συμπαρίσταται στην Συντονιστική Επιτροπή και θα αναλάβει την οικονομική επιβάρυνση της επιβεβλημένης προσφυγής της Επιτροπής στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο τύπου:

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΦΟΡΕΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΠΟΥ ΘΙΓΟΝΤΑΙ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ
syntonistikiepitropi@yahoo.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – 24.11.2011

Εντυπωσιακή σε προσέλευση υπήρξε η συγκέντρωση της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής την Τετάρτη 23.11.2011 σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν εκατοντάδες πολίτες, εκπρόσωποι Συλλόγων, δημοτικών παρατάξεων και Δήμαρχοι των θιγόμενων περιοχών, αλλά και βουλευτές και πολιτευτές πολλοί από τους οποίους υπέγραψαν το αίτημα της Επιτροπής για άμεση απόσυρση της παράνομης και αντισυνταγματικής ΚΥΑ του «Ειδικού Χωροταξικού Πλαισίου των Υδατοκαλλιεργειών». Ανάμεσά τους, και ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Αλιβιζατος, ο οποίος δήλωσε απερίφραστα ότι το Χωροταξικό, που υπέγραψε ο πολιτικός του προϊστάμενος καταστρέφει τον τουρισμό και το περιβάλλον. Σημαντική ήταν και η τοποθέτηση του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας κ. Ασκούνη, ο οποίος εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση της ΚΕΔΕ στον αγώνα της Επιτροπής και ενημέρωσε ότι η Ένωση θα καλύψει τα δικαστικά έξοδα για την απαιτούμενη προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Τα μέλη της Επιτροπής κατήγγειλαν τους οχτώ Υπουργούς που υπέγραψαν την ΚΥΑ, για σοβαρές πολιτικές και ποινικές παραβάσεις, αφού σε συνεδρίασή τους, που φαίνεται να διεκπεραιώθηκε σε «χρόνο μηδέν» αργά το βράδυ της 4ης Νοεμβρίου, βεβαίωσαν ότι έλαβαν υπόψη ανύπαρκτη, αλλά υποχρεωτικά προαπαιτούμενη «γνώμη», του Εθνικού Συμβουλίου Χωροταξικού Σχεδιασμού. Οι καταγγελίες επικεντρώθηκαν ειδικότερα στο ρόλο του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γερουλάνου, η οικογένεια του οποίου κατέχει μεγάλη εταιρία ιχθυοκαλλιέργειας, αλλά και των Υπουργών ΠΕΚΑ, κ.κ. Παπακωνσταντίνου και Σηφουνάκη, οι οποίοι λόγω αρμοδιότητας πρωτοστάτησαν στις σκανδαλώδεις μεθοδεύσεις. Η Επιτροπή δεσμεύτηκε ότι τις αμέσως επόμενες μέρες όλα τα σχετικά στοιχεία θα υποβληθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα υπό μορφή Μηνυτήριας Αναφοράς κατά των οχτώ Υπουργών.

Πηγή: Νεα Εποχή
Φωτό: Νεα Εποχή
Σχολιάστε