Κατασκήνωση Αρρένων Πόρου “ΕΚΚΛΗΣΙΑ: ΣΩΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥ”Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Δευτέρα 25 Ιουλίου, η κατασκηνωτική περίοδος του Πόρου. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Μητρόπολης, περισσότεροι από 110 κατασκηνωτές και στελέχη έδωσαν δυναμικό παρών στο κάλεσμα της τοπικής Εκκλησίας για ομαδική, Χριστοκεντρική και αγωνιστική συμβίωση κάτω από τη σκέπη της Παναγίας, της Ζωοδόχου Πηγής.
Τα παιδιά χάρηκαν τη ζωή στη φύση, απόλαυσαν το παιχνίδι και το θαλάσσιο μπάνιο, επιδόθηκαν με ενθουσιασμό στα ομαδικά πρωταθλήματα, ξεδίπλωσαν τα ταλέντα και τις δεξιότητες τους αλλά πάνω απ΄ όλα βίωσαν τη λειτουργική ζωή της Εκκλησίας μας που τους δόθηκε πλούσια στο καθημερινό πρόγραμμα. Η ονομασία της φετινής Κατασκήνωσης ήταν «ΕΚΚΛΗΣΙΑ : ΣΩΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥ» βασισμένη στο αποστολικό λόγιο «Υμείς εστέ σώμα Χριστού και μέλη εκ μέρους». Οι εννέα ομάδες είχαν προστάτες Αγίους τους συγγραφείς των λειτουργικών κειμένων και Αγίους Ιερείς και Επισκόπους που χαριτώθηκαν ιδιαίτερα μέσω της τελέσεως της Θείας Λειτουργίας.
Τα αγιογραφικά καθημερινά μηνύματα βασίστηκαν στους συστατικούς λόγους των επτά ιερών Μυστηρίων. Η συστηματική αυτή κατήχηση των παιδιών απέκτησε εμπειρική-λειτουργική διάσταση με την τέλεση συνολικά τριών Θείων Λειτουργιών (σε μία εκ των οποίων μετείχαν των Αχράντων Μυστηρίων στην Ιερά Αγρυπνία), της Ιεράς Εξομολογήσεως και του Ιερού Ευχελαίου.
Η καθημερινή πρωινή και βραδινή προσευχή στην ήσυχη φύση χάρισε σε όλους μας μοναδικές στιγμές ψυχικής γαλήνης και ανατάσεως. Έδωσε μεγάλη δύναμη στα παιδιά, για να αντιμετωπίσουν «ως καλοί στρατιώτες Ιησού Χριστού» τις ποικίλες σύγχρονες προκλήσεις και να αγωνιστούν φιλότιμα κατά την ευαίσθητη εφηβική ηλικία στην οποία βρίσκονται.
Όπως σε κάθε κοινωνία βέβαια, δεν ήταν όλα αγγελικά πλασμένα. Υπήρχε όμως από όλους η καλή διάθεση και η θέληση να επικρατήσει τελικά σε όλες τις αντιξοότητες ο δρόμος της αρετής, ο δύσβατος αλλά τόσο ευλογημένος και ποθητός. Στιγμές αγνής χαράς που έμειναν ζωηρά τυπωμένες στη μνήμη μας ήταν το βραδινό μπάνιο στη θάλασσα, η ψυχαγωγία στην τραπεζαρία, η βραδιά της ονοματοδοσίας της Κατασκήνωσης.
Φέτος η γιορτή της κατασκήνωσης ήταν βασισμένη στο λόγο του Στρατηγού Μακρυγιάννη «Δεν είμαστε στο εγώ, είμαστε στο εμείς». Μέσα από τη γιορτή, πέρασε το μήνυμα της ενότητας και της συλλογικότητας που τόσο ανάγκη έχει η πατρίδα μας σήμερα. Τα παιδιά παρουσίασαν σχετικό θεατρικό, έψαλλαν, τραγούδησαν και τέλος χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς, δίνοντας χαρά σε όλους μας όλους μας και την ελπίδα ότι οι νέοι γνωρίζουν να επιλέγουν και να στηρίζονται σε πραγματικά πρότυπα και διαχρονικές αξίες.
Πηγή: Νέα Εποχή
Σχολιάστε