Καμία διάθεση για να μειωθούν οι οφειλές προς τον Δήμο ΠόρουΝα μειωθούν κατά 20% τα τέλη των κοινοχρήστων χώρων, κατά 15% της αποχέτευσης, λόγω της οικονομικής κρίσης και να επιστραφούν το 50% των Δημοτικών τελών από το έτος 2006 μέχρι σήμερα, στις οικογένειες με ΑΜΕΑ, Αναπήρους, Απόρους, πολυτέκνους κλπ, πρότεινε η Μειοψηφία, στο Δημοτικό Συμβούλιο της 13ης Ιουλίου.
Η ενδιαφέρουσα πρόταση τεκμηριώθηκε με το σκεπτικό, ότι με την μείωση των τελών , αλλά παράλληλα και με την αυστηρή είσπραξη τους, θα βγουν κερδισμένοι, τόσο ο Δήμος Πόρου, ο οποίος χάνει πολλά χρήματα από τις οφειλές, όσο και οι επιχειρηματίες και οι δημότες, οι οποίοι θα καλούνται να πληρώσουν λιγότερα χρήματα σε μια δύσκολη, οικονομικά,, περίοδο. Η Μειοψηφία επίσης πρότεινε να επιστραφούν τα τέλη και σε όσους κατέβαλαν διπλά τέλη ταφής κατά την περίοδο που ο Δήμος δεν διαθέτει προσωπικό στο Νεκροταφείο και για να μην υπάρξει δε μείωση εσόδων να αναληφθούν ενέργειες για την είσπραξη των οφειλομένων ποσών από το Δήμο της Τροιζηνίας (άνω των 200.000,00€) για τη χρήση του Βιολογικού και τις διάφορες οφειλές του 1.050.000,00€ από τους κατοίκους του Πόρου.
Στο συγκεκριμένο θέμα, ανέβηκαν ιδιαίτερα οι τόνοι στη συνεδρίαση, έπειτα από την εισήγηση του Επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γιάννη Δημητριάδη, ο οποίος μίλησε για πολίτες δύο κατηγοριών, έλλειψη ισονομίας και πελατειακές σχέσεις. Από την αίθουσα αποχώρισε σε ένδειξη διαμαρτυρίας, η Αντιδήμαρχος Ματούλα Μητσιοπούλου, η οποία χαρακτήρισε προσβλητική την θέση του κ. Δημητριάδη.
Ο πρόεδρος πρότεινε να απορριφθεί η αίτηση χωρίς να κρίνει τις συγκεκριμένες προτάσεις, ενώ από την πλευρά του ο Δήμαρχος χαρακτήρισε τις προτάσεις της μειοψηφίας προτάσεις επικοινωνιακού χαρακτήρα και ότι εντέλει, θα ισχύσουν, χωρίς Απόφαση του ΔΣ, τα τέλη του έτους 2010.
Σχολιάστε